13 reviews van Charlotte Verboom

 • Geplaatst 19-05-2019

  In Londen zijn we nu een paar keer geweest. Het is zo groot dat je nooit uitgekeken bent! Over Londen heb ik een beetje gemengde gevoelens... Ik ben dol op Engeland, maar het echte Engelse gevoel ontbreekt in Londen. Te druk, te modern. Aan de andere kant heeft Londen natuurlijk een heleboel prachtigs te bieden. Het is een leuke stad om doorheen te struinen naar de bekende plaatsen: Tower Bridge, Buckingham Palace, Big Ben, Harrods of de drukte op Oxford Street. Dit is een stad waar voor iedereen wat wils te vinden is. Nog wat tips:
  - De laatste 2x hebben wij door Londen gefietst met de leenfietsen die je overal vindt. Op sommige plekken, bijv. bij Buckingham Palace en langs de Thames, is dit de perfecte manier om Londen te zien en je vermoeide voeten iets te ontlasten. In de drukkere gedeeltes is het een afrader, veel te druk en hier ben je meer bezig met het verkeer dan met de omgeving.
  - Een aantal jaar geleden waren wij voor en met kerst in Londen. Sfeervol, maar op 1e kerstdag is letterlijk alles dicht en rijdt er geen OV. Wij waren hierop voorbereid, maar kwamen ook veel teleurgestelde mensen tegen. Het gebrek aan OV is trouwens wel ideaal qua fietsen, in elk geval wordt je niet overreden door een bus!
  - Kijk goed naar de plek waar je een hotel zoekt t.o.v. het vliegveld waarop je aankomt. Londen is gigantisch en de meeste vliegvelden zijn alsnog een uur reizen van hartje Londen weg. Kom je bijv. in het noorden aan en heb je een hotel in het zuiden, dan kan je zo 2 uur en een hoop geld kwijt zijn aan het OV.
  - Een Oystercard aanschaffen voor het OV is niet meer nodig. Je kan zo in- en uitchecken met je creditcard.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 19-05-2019

  Wat een heerlijke stad! Groot, maar het voelt veel minder massaal aan dan New York en LA. Onze hoogtepunten in SF: uiteraard Alcatraz (boek op tijd) en een dag rondfietsen. Met de fiets kun je snel en flexibel veel van de stad zien. Je kunt zelfs de Golden Gate Bridge over fietsen en dan lekker bijkomen in Sausolito. Mijn tip: download (of vraag bij je fietsverhuurder) vooraf even een plattegrondje met fietsroutes, want let wel: dat fietsen is op sommige stukken behoorlijk heftig. Omhoog is soms niet te doen, naar beneden soms ook zo steil dat ik toch maar ben gaan lopen ;-) Qua accommodatie kan ik je echt een hotel op of bij Powell Street adviseren. Lekker centraal! Wij verbleven in Herbert Hotel. Beetje verouderd maar qua ligging perfect. Begin of eindig je je rondreis in SF? Huur je auto dan pas bij vertrek uit de stad of lever 'm in bij aankomst. Parkeren in SF is ECHT afschuwelijk duur en je gebruikt je auto toch niet. Alamo heeft een kantoor midden in het centrum en one-way fees gelden niet in Californie.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 19-05-2019

  Ik vind Bali geweldig! En wel hierom. Op Bali is het altijd heerlijk weer, heerlijk eten en een relaxte sfeer. En een absoluut pluspunt: met Aziatische prijzen. Je reis naar Bali toe kost waarschijnlijk best wat, maar ter plekke heb je maar een paar euro per dag nodig om goed te eten en drinken en de leukste uitstapjes te maken. Bali is wel toeristisch: wellicht niet op-en-top Aziatisch. Het steeds hogere hipstergehalte maakt het steeds minder authentiek, maar eerlijk gezegd wordt het daardoor wel comfortabeler voor reizigers (zoals ik) die van comfort houden.
  Tips:
  Mijn hoogtepunt op Bali was een fietstour vanuit Ubud. Geweldig om zo door de rijstvelden te crossen. Ook een (prive)kookworkshop in een kleine warung was geweldig, lekker en leerzaam. Wij zijn 2x op Bali geweest en hebben steeds een dag een auto met chauffeur gehuurd. Op die manier hebben we voor 50 euro/dag alles gezien dat we wilden, op ons eigen tempo. Dat is ook een aanrader! En ja, de vliegreis naar Bali duurt lang maar is het volgens mij waard. Wij vonden het reizen via Singapore (KLM) veel fijner dan via Hong Kong (Cathay Pacific): veel sneller en efficienter.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 19-05-2019

  Ik vond Liverpool verrassend tof. De stad is enorm opgeknapt. Je vindt er allerlei oude fabriekspanden die zijn opgeknapt tot hippe hotels. Je kunt in Liverpool prima shoppen en lekker op stap. Er is veel historie te vinden. Hierdoor kan iedereen zich hier zeker vermaken. MIjn tip: combineer Liverpool met een dagje Manchester. Je bent er zo met de trein! Liverpool is mijn go-to tip voor een weekendje Engeland. De vliegtickets zijn vaak goedkoop (65 euro met Easyjet), het is superkort vliegen en echt wel even "weg van huis".


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 19-05-2019

  Wellicht ben ik bevooroordeeld omdat ik hier een half jaartje heb gewoond, maar ik vind Birmingham fijn! Het is een perfecte shopbestemming, maar je kunt er ook lekker stappen en wat cultuur opdoen. Birmingham heeft een groot centrum. Je vindt hier alle winkels die je ook in Londen hebt. Voordeel van Birmingham: het is een stuk rustiger en je kunt in het centrum alles gewoon lopend bereiken. Je hebt talloze restaurants en bars waar het tot laat gezellig is. Talloze hotels in diverse prijsklassen, voor ieder wat wils. Mijn tip: EasyHotel of Briar Rose. Perfecte locaties! Voor degene die wat meer willen dan alleen winkelen is het prachtig om langs de canals te lopen, kun je naar het museum of naar de prachtige bieb. Ik zou zeggen: geef Birmingham eens een kans als alternatief voor Londen.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren