27 reviews van Claire Groot

 • Geplaatst 20-11-2017

  Bali heeft voor mij veel mooie herinneringen. En is een eiland waar ik zeker terug zal komen. De mensen zijn ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Wij verbleven eerst in Ubud. Dit kan ik iedereen aanraden. Ubud heeft een ontzettend gezellig centrum met leuke boetiekjes, heerlijke eet/drink tentjes en mooie bezienswaardigheden welke je al tegenkomt als je slechts door de straatjes slentert. Her en der kom je mooie tempels tegen en heerlijke massagesalons waar ze je een uur masseren voor nog geen 5 euro. Vanuit Ubud hebben wij een taxi geregeld welke ons een dag lang het hele eiland rond reed. Je kunt dan zelf aangeven wat je absoluut wilt zien en indien dit mogelijk is zal de chauffeur je na enig onderhandelen hiernaartoe brengen.zo hebben wij veel bijzondere tempels mogen aanschouwen. Seminyak is met stipt mijn favoriete plek op Bali. Aan het strand heb je vele barretjes met heerlijke zitzakken en parasols waar je een hele dag lang kunt relaxen met een cocktail. Ook hier heb je weer leuke boetiekjes en een prachtig breed strand. We verbleven ook in Sanur dit was erg relax maar ia echt een resort bestemming.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 15-11-2017

  Wij verbleven 5 dagen op Perhentian Besar. Hier hebben wij een 4 daagse padi cursus gevolgd. Het duiken is hier onwaarschijnlijk mooi. Je ziet ontzettend veel schildpadden, reef sharks en prachtige gekleurde vissen. Met duiken kom je ook veel mooi koraal tegen. In de directe omgeving van de stranden zijn deze helaas erg aangetast door de vele Chinezen die er gewoon op gaan staan. Eeuwig zonde. Er is een mooi project is het Perhentian Turtle project. Zij zorgen ervoor dat de stranden schoon blijven en dat de vissersboten beter geïnstrueerd worden. Iedereen kan hier een dag meelopen en de schildpadden helpen voort te bestaan! De stranden op Perhentian Besar zijn ongekend mooi!!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 15-11-2017

  Bocas del Toro, alleen de reis per boot hiernaartoe is al prachtig. Je hebt heerlijke restaurants en bars die over het water hangen. Ook kun je hier ontzettend leuk uitgaan. Maar ook wandelingen maken, andere eilanden ontdekken. Het kan hier allemaal. Veel van de eilanden lijken op de onbewoonde eilanden uit Expeditie Robinson. Wat ik absoluut kan aanraden is een boottour te doen naar andere eilanden uit het archipel. Zo is er een eiland waar de zeesterren allemaal op de bodem liggen en je die al vanuit de boot kunt zien. Onderweg speelde er een aantal dolfijnen om onze boot heen, dit was heel magisch. En ook kom je mangroves tegen. Het is een ontzettend gevarieerde omgeving voor ieder wat wils.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 15-11-2017

  Bako vond ik erg bijzonder. Vanuit Kuching neem je de boot en kom je aan op dit eiland. Afhankelijk van het getij wordt je aan strand afgezet of bij een pier. Wees dus voorbereid op natte voeten! Het eiland bied meerdere accomodaties en wij verbleven er in een zonder airco. Nooit echt een probleem maar hier miste we het wel! Buiten het feit dat het heel warm was was het vooral ook erg vochtig in de huisjes. Dus mocht je er budget voor hebben is dat hier geen overbodige luxe! Er zijn veel mogelijkheden om te hiken. Wij hebben onszelf met een bootje laten afzetten op een strand, de tocht alleen al was erg indrukwekkend. En zijn toen terug naar het basecamp gaan lopen. Zo voelde we geen tijdsdruk om optijd ergens te zijn zodat het bootje ons zou ophalen of wellicht alweer weg zou zijn gevaren. Het was een bijzondere tocht over paden die soms meer kapot dan heel waren. Maar dit was een leuk avontuur. Onderweg meerdere neusapen tegengekomen wat soms nog spannende taferelen veroorzaakte. Echt een heel mooie ervaring om hier te mogen overnachten! Oja en pas op voor alle apen die er rondlopen rond het basecamp. Want als je even iets vergeet of een deur openlaat ben je zo je spullen kwijt!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 15-11-2017

  Oh wat ben ik verliefd op Rome. Ben er nu twee keer 5 dagen geweest en zou morgen zo weer gaan. De beste tip die ik kan geven is loop, loop alles! Hoe goed het openbaar vervoer ook geregeld is ga lopen! Op iedere hoek staat weer een prachtig gebouw of beeldwerk. Het is echt alsof je terug gaat in de Romeinse tijd. Veel is zo mooi bewaard gebleven en onderhouden. De gehele dag lijkt het of je door een museum heen loopt. Wij zijn in de zomer, augustus, naar het park geweest welke uitzicht bied over de stad. Door de droogte was hier op dat moment niet zoveel te doen of te zien behalve het mooie uitzicht. Maar ik kan mij voorstellen dat dit in de lente een schitterend park is om te picknicken en bij te komen. De wijk Trastevere is heel erg leuk om te eten en niet duur en de kwaliteit van het eten is overal even goed !


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren