13 reviews van Claudia

 • Geplaatst 14-11-2017

  Wat een bijzondere plek! Een eilandje met hierop twee grote vulkanen, de ene actief en de andere inactief. Dit zorgt voor prachtige uitzichten, veel vegetatie & wildlife en moeilijk vervoer ;) Ometepe is een eiland waar de tijd stilgestaan heeft. Veel mensen wonen er nog in krotten, gebruiken paarden als hun dagelijks vervoer en kennen de meest luxe technologie niet. Wil je het authentieke Nicaraguaanse leven ontdekken, zorg dan dat je zeker Ometepe niet overslaat. En beklim hier vulkaan Maderas, ga nar Charco Verde, Ojo de Agua (een natuurlijke waterpoel), waterval San Ramon en het strand Punta Jesus Maria.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 14-11-2017

  Matagalpa is een typisch Nicaraguaans stadje. Het is er erg druk en hectisch, wat op het eerste oog niets lijkt. Als je de stad gaat verkennen, kom je echter veel pareltjes tegen. Probeer bijvoorbeeld eens het ijs van Kiss Me, heerlijke smaken! Matagalpa ligt erg mooi tussen de bergen in en de uitzichten vanaf de toppen zijn dan ook prachtig. Het is een dikke aanrader om ook naar La Cascada Blanca, een grote waterval vlakbij Matagalpa te gaan. Bezoek zeker ook een koffiefarm, want geloof me, rondom Matagalpa is de koffie echt heeeeerlijk!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 14-11-2017

  Granada wordt gezien als de mooiste stad van Nicaragua. En, inderdaad, voor het oog is Granada een plaatje, met zijn felgekleurde huizen, uitzicht op vulkaan Mombacho en ligging aan het meer van Nicaragua. Het grote nadeel van Granada is voor mij echter dat het erg toeristisch is geworden en dat de hele stad hier dus ook op gericht is. Een groot deel van de bevolking is namelijk een expat, waardoor de prijzen in vergelijking met andere plekken in Nicaragua de lucht in schieten. Granada is zeker leuk voor 1-2 dagen (vergeet Laguna de Apoyo, las isletas en Catarina niet!), maar mijn favoriete stad is en blijft Leon. Als je dan toch in Granada bent, moet je trouwens wel naar the Garden Café om een van hun heerlijke maaltijden of brownies te proeven!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 13-11-2017

  Ik heb in mei 2017 een weekje op Little Corn gespendeerd. Mijn originele plan was om ook een paar dagen naar Big Corn te gaan, maar toen ik eenmaal op Little Corn was heb ik dit snel laten varen. Wát een heerlijk eiland, wát een fijne vibes en wát een vakantiegevoel zeg! Het eten is lekker (coconut Bread!), de locals heel vriendelijk, de stranden prachtig, het water blauw en het snorkelen & duiken is onvergetelijk, met als hoogtepunten toch echt de schildpadden, reuzekreeften en nurse Sharks! Ik zou er zo graag weer naartoe gaan... 5 sterren zijn eigenlijk nog te weinig :)


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 13-11-2017

  Leon is een stad naar mijn hart. In 2017 heb ik hier 4 maanden gewoond & gestudeerd. De stad heeft, in tegenstelling tot de bekendere stad Granada, een authentieke vibe waar je de revolutie van de Sandinistas nog goed kan voelen, mede door alle kleurrijke muurschilderingen. Omdat Leon een studentenstad is, is de populatie over het algemeen jong, progressief en hip. Steeds meer toeristen weten Leon te vinden wegens de mooie omgeving (vulkanen Cerro Negro, bekend van het vulcano boarden, Telica, El Hoyo, maar ook het strand van las Peñitas!) en de fijne sfeer. Veel mensen blijven hier dan stiekem ook langer hangen dan gepland. Leon is een fijne plek om Spaans te leren en het nachtleven is er erg goed! Ga bijvoorbeeld op donderdag naar la Olla Quemada, waar het elke donderdag salsaavond is. Op vrijdag is er livemuziek in Via Via, en op maandag is er een pubquiz, wederom in Via Via. Zorg dat je zeker ook de nachos van El Mirador, de hipste rooftop bar van Leon, proeft. Voor heerlijk eten kan je terecht bij Imbir, El Sesteo (vistacos!) of El Bodegon. Meer fan van street food of goedkope eettentjes? In comedors (kleine eettentjes) kan je voor nog geen euro uitgebreid en lekker eten!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren