35 reviews van Denise van der Oord

 • Geplaatst 17-04-2019

  Petra is een must see als je in Jordanië bent!

  Het is een van de 7 wereldwonderen en volledig uit de rotsen gehouwen door het nomadenvolk de Nabateeërs. Je bereikt Petra door ongeveer anderhalve kilometer door een indrukwekkende kloof te lopen sommige stukjes zijn breed, andere slechts 2 meter.. Achter elke bocht verwacht je het beroemdste aanzicht van Petra te zien, de schatkamer. Je loopt over een rotsachtige ondergrond en pas wanneer die veranderd in zand weet je dat het niet lang meer duurt.

  Petra is echter veel meer dan de beroemde schatkamer het is een heel erg groot terrein en je kunt er makkelijk de hele dag dwalen. Er is een hele stad uit de rotsen gehouwen, woningen en graven. Ad Deir lijkt erg op de schatkamer en is nog een flink stuk lopen, niet veel mensen gaan zo ver Petra in en dus is de kans groot dat je er helemaal alleen zult staan! Door de spanning in het midden oosten wordt Petra een veel minder bezocht dan de andere wereldwonderen en is het er relatief rustig.

  Tip: 2x in de week gaat Petra 's avonds open het is echt een aanrader om je bezoek aan Petra op deze dagen te plannen en 's avonds als het donker is nog eens door die mooie kloof te lopen die verlicht wordt door honderden kaarzen en dan voor de schatkamer te staan je te verbazen over deze bijzondere plek onder de duizenden sterren.

  Een echt wereldwonder!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 15-04-2019

  National park Lake Manyara in Tanzania is een stuk kleiner dan bijvoorbeeld de beroemde Serengeti en een stuk rustiger dan de andere omliggende parken, alleen hierdoor al een bezoek waard!

  Dit gebied is dicht begroeid soms tot op de weg toe en wild spotten lijkt hierdoor lastig, maar wacht rustig af wat er uit de bosjes komt stappen, nergens anders hebben we olifanten zo dichtbij gezien! op sommige stukken is de jungle zo dicht dat het lijkt alsof de dieren plots verschijnen en je echt verrast wordt. In het park kom je zeker de grote groepen bavianen tegen die niet op of om kijken van je aanwezigheid en graag voor je camera poseren van heel dichtbij! In dit park is het heel bijzonder hoe dichtbij al de dieren je naderen.

  En natuurlijk is er het Manyara meer zelf, kom je in het juiste seizoen vind je hier de vele flamingo's! ook zijn er uilen en vele andere vogel soorten te zien.

  Heb je geluk dan zie je een leeuw uitrusten in een boom, een bijzonder gezicht. iets wat bijna nergens anders in Afrika wordt waargenomen. De leeuwen in dit deel van Tanzania doen dit oa vanwege het meer wat soms overstroomd en om de insecten op de grond te vermijden. Hoe dan ook uniek!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 15-04-2019

  In Gran Canaria schijnt altijd de zon. Een ideale bestemming als je even van de Nederlandse winter wilt ontsnappen. En relatief dicht bij wilt blijven. In 4 uurtjes vlieg je naar de hoofdstad van dit canarische eiland: Las Palmas. Gran Canaria is misschien wel het bekendste eiland van deze spaanse archipel en veel clichés over de toeristen en volle stranden hier zijn waar. Echter blijven deze toeristen rond de bekende stranden en plaatsjes hangen. Dus huur een auto en trek eropuit! je het binnen land voor jezelf! het rijden is hier goed te doen. de wegen zijn goed en alles is duidelijk aangegeven. in het binnen land vind je idyllische dorpjes met kleine restaurantjes valleien en bergen, bossen en de mooiste uitzichten! Blijf je toch bij de standen hangen boek dan een van de vele catamaran tours, bespaar niet op je tour vraag bij het boeken hoeveel personen de catamaran meeneemt. zodat je genoeg plek hebt en sommmige hebben live muziek echt een aanrader! Gran Canaria is gewoon een heerlijke bestemming als je even niet zo ver weg wilt van de spaanse keuken houdt en ontspanning ook belangrijk vindt!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 14-11-2017

  Peru is een gaaf land!
  Een van de plekken die je niet mag missen is de Colca canyon! Meerdaagse trips zijn aan te raden en vaak te boeken vanuit Arequipa. Je kunt hiken of een tour met een busje maken, wij deden het laatste.

  2 dagen verbleven we in Chivay, een heel leuk dorp waar je veel souvenirs kunt kopen, gemaakt van lokale producten en materialen. Nabij Chivay vind je ook warm water bronnen waar je na een mooie dag kunt bijkomen!

  In de Colca canyon kon je langs kleine dorpjes en de mensen leven nog veelal van de landbouw, vrouwen in gekleurde kleding met versierde lama's zal je langs de kant tegenkomen ze verdienen wat bij aan de foto's die de toeristen maken.

  Sta vroeg op als je de grootse vogel ter wereld wilt zien. De Condor kan een spanwijdte van meer dan 3 meter hebben en vaak zul je met de bus stoppen bij Cruz del Condor voor het beste zicht op deze vogels. Eerst zal je ze rustig zien zitten en hier en daar een korte vlucht maken van rots naar rots. De Condor zweeft en wacht daarom tot de warme lucht opstijgt voor hij zelf kan gaan. Wie geduld heeft zal er na een tijdje tientallen zien waarvan sommige laag overvliegen de een nog groter dan de andere. Wat een prachtige plek!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 14-11-2017

  Een plek om nooit meer weg te gaan, of om zeker snel naar terug te keren.. dat is de Wadi Rum.
  Want wat is het hier prachtig.

  Boek 1 of 2 overnachtingen in de zogenoemde bedoeïenen kampen midden in de woestijn, er zijn verschillende opties, reis in 'het juiste' seizoen soms is het 's winters niet mogelijk ook echt in de woestijn te slapen. De mensen zijn ontzettend vriendelijk en ontvangen je met open armen.

  Ga overdag nog dieper de Wadi Rum in met Jeeps en boek de langste mogelijke tour die je ver de woestijn inbrengt onderweg zie je nog wat kleine nederzettingen waar mensen met hun kamelen en ezels langskomen. De Wadi Rum is soms wat rotsachtig, anders dan bijvoorbeeld de Sahara dat zorgt voor een prachtig landschap, 's avonds is er vaak een barbecue die zo typisch is voor de woestijn, namelijk onder de grond leuk om te zien.

  Na het eten rook je waterpijp en blijf je veel te lang rond het kampvuur zitten, pratend over de situatie hier in het midden oosten, de onrust.
  Iets dat op deze plek heel ver weg lijkt...
  Maak je klaar voor een korte nacht want 's ochtends vroeg staan de dromedarissen klaar om je naar een fantastische zonsopkomst te rijden!

  En ohja vergeet 's avonds niet omhoog te kijken, zoveel sterren zie je niet snel meer!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren