45 reviews van Denise van der Oord

 • Geplaatst 30-10-2017

  Bali was mijn eerste verre bestemming
  En heeft bij mij de reislust goed aangewakkerd!

  Ik begrijp heel goed waarom Bali vandaag de dag zo'n populaire bestemming is geworden en ondanks dat het er nu een stuk drukker is geworden zou ik het nog iedereen aanraden!

  Bali is Hot! Dat zie je bij veel organisaties maar Let op in de reclames die vaak worden gemaakt zie je de mooiste tropische stranden, maar helaas zijn die in Bali (vooral in het populaire zuiden) niet te vinden. Door een zee stroming is het water en de stranden meer te vergelijken bij die van Nederland dan Thailand;)

  Nog meer redenen om het boeiende binnenland te gaan bezoeken!

  Wat zo'n enorm voordeel aan Bali is is dat het klein is en dus relatief makkelijk te bereizen, wie wilt ontspannen en genieten kan makkelijk een hotel boeken en vanuit daar uitstapjes maken naar de prachtige tempels en of andere bezienswaardigheden zonder lang te hoeven reizen. Wie wel graag rond trekt kan vanuit het drukke zuiden naar boven reizen en zelfs nog tochten maken naar Java en bijvoorbeeld de Gili eilanden of Lombok!

  Wie deze uitstapjes maakt leert meer over Bali het is erg leuk om de (islamitische) culturen te ervaren en zo het verschil met het overwegend hindoeïstische Bali mee te maken.

  Maar ook als je heerlijk in je hotel zwembad ligt en zo nu en dan een fijne excursie maakt zal je de lieve mensen ontmoeten, het heerlijke eten proeven en tevreden thuiskomen,

  Vergeet zeker je dag excursie naar Lembogan niet en snorkels tussen honderd verschillende vissen drink kokosnoten op het strand!
  Bali is zo bijzonder, ja ook nu nog!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 30-10-2017

  Geweldig geweldig geweldig!

  Wie naar Bolivia reist mag de Salar niet overslaan eigenlijk zou dat voor heel zuid Amerika moeten gelden, maar gelukkig voor de bezoekers aan de Salar de Uyuni slaan veel mensen die reizen door zuid Amerika bolivia over. Het is er rustig uitgestrekt en zo ongelofelijk mooi.
  Je hoeft niet bang te zijn voor vele toeristen en kunt in alle rust genieten van het bizarre landschap.

  Boek je excursie naar de Salar de Uyuni bij een goede organisatie en ga echt niet voor goedkoop.
  Check de reviews vanuit Uyuni gaan heel veel tours dus er is volop keuze. Er zijn meerdaagse tours die verder de Salar in gaan en je daar ook laten overnachten
  Kies je voor de dag excursie zul je ook niet teleurgesteld worden. Je komt langs het legendarische eiland vol cactussen, brengt een bezoek aan het zout hotel, volledig van zout gemaakt! Geweldig!

  En rijdt uren over de imposante vlakte waar geen einde aan lijkt te komen.

  Neem een goede zonnebrand mee en blijf smeren, ookal lijkt het soms niet warm je kunt hier snel verbranden, een zonnebril mag ook niet ontbreken de weerkaatsing op het zout is groot en je kunt je ogen maar moeilijk open houden verder is een film en foto camera natuurlijk onmisbaar!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 30-10-2017 • gereisd oktober 2017 • 1 week lang • met vrienden • groepsrondreis • met Kras

  Wie in Israël komt is in de war, de klassieke middenoosten sfeer ontbreekt , het is er modern maar zeker niet Europees.
  Wie zich voor Israël openstelt raakt verbaasd en wie uit Israël terug komt heeft nog meer vragen. Israël is een land waar je nog heel vaak aan zal terug denken.

  Wij hebben in korte tijd veel van het land gezien
  Tel Aviv
  Haifa & Caeserea
  Nazareth
  Jeruzalem
  Massara, Tiberias
  En de Golan hoogte

  Bereid je goed voor op een reis naar Israël en lees je goed in, neem genoeg ' bedekende' kleding mee voor omdat je in vele buurten en vooral ook in Jeruzalem sommige wijken niet in kan en je de mensen niet wilt 'beledigen' het is sowieso verstandig om als vrouw altijd een grote (dunnen) doek in je tas te hebben die je indien nodig over je schouders en haar kunt dragen.

  Israël is niet goedkoop voor hotels gelden hoge prijzen het zelfde is voor uit eten gaan, neem een goede reisgids mee die je per stad kan vertellen in welke buurten je het beste kunt eten. Neem een creditcard mee naar Israël! Dit is heel belangrijk ik zelf heb met een gewone bankpas (maestro) geen een keer geld kunnen opnemen of in winkels kunnen betalen.

  De mensen in Israël zijn over het algemeen gesloten en zullen niet snel op je afstappen, maar wanneer je wat je best doet in winkels of op straat kan er een intressant gesprek ontstaan, israel heeft geen indrukwekkende natuur het is juist de cultuur waar je voor komt en tijdens een gesprek met de lokale mensen kan je enorm veel leren. De situatie in hun land is er een die wij van tv goed kennen maar om te spreken met iemand die er dagelijks mee te maken heeft zal veel indruk maken, ga zo'n gesprek niet uit de weg maar wees altijd voorzichtig in het geven van je mening en probeer je goed in te denken hoe het leven voor deze mensen moet zijn.

  Tel Aviv is hip! Je zult genieten in deze stad ga uit, lekker eten en je zult veel jonge Israëli met boeiende verhalen ontmoeten, jeruzalem is ook zeker een niet te missen hoogte punt en een groter contrast qua inwoners met tel Aviv zal je nergens anders vinden.

  In jeruzalem is het een aanrader een bezoek te brengen aan de heilige grafkerk een plek waar volgens de overleving Jezus is gekruisigd en waar er bij binnenkomst een grote steen ligt waar zijn lichaam op gelegen heeft. Ook al geloof je zelf niet zal het zeker indruk maken te zien wat het voor veel mensen nog betekend en zul je zien hoe het geloof nog leeft, helemaal op zo'n bijzondere plek als Israël waar bijna alle religies samen komen

  Als je de Golan hoogvlakte zult bezoeken en op de grens met Syrië zal staan kan je de bommen en schoten in de verte horen.. je staat op 60 km van Damascus en het zal je zeker wat doen, het is een aanrader hoe gek ook hier aan een bezoek te brengen. Je kunt bijna niet geloven waar je bent en wanneer je je omdraaid om terug naar je auto , bus/ taxi te lopen is er nog een café waar de muziek hard staat, je een biertje kunt bestellen. Daar waar je je ongemakkelijk door voelt en de situatie eigenlijk gek is, je toch beseft dat je in Israël bent en in Israël vieren ze het leven want het kan zo weer anders zijn.........

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Israël:

  Tel aviv  • Jerusalem • Golan hoogte

  Mijn Israël beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
  • Gastvrijheid: 7
  • Natuur: 7
  • Eten: 7
  • Stranden: N.v.t.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 30-10-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in juni 2017 • met partner • zelfstandig

  In Griekenland voel je je thuis, voel ik me thuis

  De ver weg bestemmingen trekken altijd weer, nieuwe dingen ontdekken en me toch minimaal eens per jaar ver weg van Europa te wanen. Maar wanneer je 'in de buurt blijft' zal Europa je verbazen en voor mij is dat telkens weer Griekenland.

  Een eiland cultuur zo groot dat je hele leven nodig zal hebben alles te ontdekken, wat het verschil is met Griekenland en de andere 'populaire' zomerbestemmingen is toch wel het rustige levens tempo. Als je verder kijkt dan de populairste stranden zie je het dagelijks leven aan je voltrekken, Het is echt aan te raden een auto te huren wanneer je door Griekenland wilt reizen, rij bijvoorbeeld rond op Zakynthos draai het binnenland in en je zult vaak alleen eten of tussen de locals in rustige restaurants, met de mooiste uitzichten. De locals die je ontmoet zullen je weer doorsturen naar een volgend dorp of uitzichtpunt. Durf contact te maken is echt de tip

  Op Samos rijdt je langs de kust ver weg van de hotels en heb je keuze uit zoveel mooie baaien waar je telkens weer alleen zult zijn.

  In griekenland eet en reis je erg goedkoop
  De vriendelijke bevolking wilt je zo goed mogelijk helpen en sta je daar voor open krijg je er een onvergetelijke reis voor terug, en waarschijnlijk drink je ook een heerlijke wijn op een plek die je in geen reisgids kunt vinden maar die je nooit kan vergeten.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Griekenland:

  Zakynthos  • Lesbos • Samos

  Mijn Griekenland beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
  • Gastvrijheid: 9
  • Natuur: 7
  • Eten: 7
  • Stranden: 7

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 30-10-2017 • gereisd april 2015 • 3 weken lang • met vrienden • zelfstandig

  Japan oh Japan..

  Waar moet ik beginnen ,misschien bij de hypermoderne wc's waar je uren op kunt blijven zitten tot je alle knopjes geprobeerd hebt of bij je lieve mensen die altijd voor de toeristen en elkaar klaarstaan.

  Of misschien wel bij het feit dat ik ondanks alle mooie herinneringen en ervaringen nogsteeds geen klik heb met het land. Vraag iemand naar Japan en je kunt uren kletsen. Mensen hebben hoge verwachtingen en alles voelt bekend. Wij gingen deze rondreis ook in met het idee om dit land goed te leren kennen, het land wat ik zelf ook ken van de enorme geschiedenis zowel in de wereldoorlogen als in Azië zelf. Een cultuur die zo bijzonder en onafhankelijk is ontwikkeld ten opzichte van andere landen in Azië.

  Toch laat Japan zich niet makkelijk ontwapenen en was het moeilijk om als reiziger iets authentieks te ervaren.

  Japan is een duur land hoorde ik regelmatig maar door de prijs van de hotels en tickets moet je je niet laten afschrikken, in Japan zijn de boodschappen een stuk goedkoper ook uit eten gaan is enorm betaalbaar.
  In tokio's grootste dierentuin kijk je al voor €4 naar de lieve Panda's en ontelbare andere dieren.

  In Japan reis je het beste per trein en dit abonnement kun je het beste al vanuit Nederland kopen. Dit is duur zeker, maar je krijgt er geen spijt van want deze manier van reizen is in Japan al een ervaring op zich. Je reist razendsnel van a naar b zonder ook maar een seconde vertraging.

  Wij vlogen van Amsterdam naar Fukuoka een stad om snel weer van door te reizen via hiroshima en Nagasaki waar je stil kunt staan bij het enorme leed van de atoombommen en vanuit waar je door kunt naar de warmwater bronnen en geisters in Beppu en vulkaan in Aso

  Na een drukke eerste week waren we in kyoto, neem je tijd voor deze stad niet alleen omdat er zoveel te zien is, maar juist vooral ook omdat je moeite moet blijven doen om de onontdekte plekken van deze stad te vinden of om te ervaren waarom je nu eigenlijk naar Japan wou.

  De absolute tip is om in kyoto een fiets te huren het is zoveel leuker om de tempels per fiets te bereiken en dan op de daarvoor bestemde fiets parkeer plekken te parkeren met echte fiets bewaking en al die kleine dingen die Japan dan weer Japan maken

  Vooral ook om stiekem te verdwalen en juist die 5, 6 of 7e tempel en z'n hele toeristen stroom over te slaan en eens een 'gewone wijk' in te fietsen daar waar de kinderen de straat op rennen om naar je te zwaaien en je het lekkerste eten vind en je even alleen in Japan waant, het Japan wat je vaker hoopt te vinden.
  'S avonds moet je in de wijk Gion zijn om een glimp van een geisha of maiko op te vangen, hou je camera gereed als je door de smalle straatjes loopt want ze verdwijnen even plotseling als dat ze verschijnen.
  Als je in kyoto bent moet je zeker naar Nara een dag, daar vind je eeuwenoude tempels en overal tamme herten je camera maakt overuren!

  De laatste week waren wij in Tokio waar je zo gek en normaal kunt doen als je maar wilt, sla de vismarkt zeker niet over, sta vroeg op en verbaas je over de levendige handel en ontbijt achteraf met de beste sushi die je ooit zult eten.

  Geef Japan de tijd verwacht niet teveel van de 'bezienswaardigheden' accepteer de hordes toeristen en het feit dat alles nieuw en gerenoveerd is.
  Geniet alleen maar meer van de mensen de vriendelijkheid en het feit dat je toch wel op een apart stukje Azië bent.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Japan:

  Nara • Kyoto  • Tokio

  Mijn Japan beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
  • Gastvrijheid: 10
  • Natuur: 5
  • Eten: 7
  • Stranden: N.v.t.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren