32 reviews van Denise van der Oord

 • Geplaatst 14-11-2017

  Peru is een gaaf land!
  Een van de plekken die je niet mag missen is de Colca canyon! Meerdaagse trips zijn aan te raden en vaak te boeken vanuit Arequipa. Je kunt hiken of een tour met een busje maken, wij deden het laatste.

  2 dagen verbleven we in Chivay, een heel leuk dorp waar je veel souvenirs kunt kopen, gemaakt van lokale producten en materialen. Nabij Chivay vind je ook warm water bronnen waar je na een mooie dag kunt bijkomen!

  In de Colca canyon kon je langs kleine dorpjes en de mensen leven nog veelal van de landbouw, vrouwen in gekleurde kleding met versierde lama's zal je langs de kant tegenkomen ze verdienen wat bij aan de foto's die de toeristen maken.

  Sta vroeg op als je de grootse vogel ter wereld wilt zien. De Condor kan een spanwijdte van meer dan 3 meter hebben en vaak zul je met de bus stoppen bij Cruz del Condor voor het beste zicht op deze vogels. Eerst zal je ze rustig zien zitten en hier en daar een korte vlucht maken van rots naar rots. De Condor zweeft en wacht daarom tot de warme lucht opstijgt voor hij zelf kan gaan. Wie geduld heeft zal er na een tijdje tientallen zien waarvan sommige laag overvliegen de een nog groter dan de andere. Wat een prachtige plek!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 14-11-2017

  Een plek om nooit meer weg te gaan, of om zeker snel naar terug te keren.. dat is de Wadi Rum.
  Want wat is het hier prachtig.

  Boek 1 of 2 overnachtingen in de zogenoemde bedoeïenen kampen midden in de woestijn, er zijn verschillende opties, reis in 'het juiste' seizoen soms is het 's winters niet mogelijk ook echt in de woestijn te slapen. De mensen zijn ontzettend vriendelijk en ontvangen je met open armen.

  Ga overdag nog dieper de Wadi Rum in met Jeeps en boek de langste mogelijke tour die je ver de woestijn inbrengt onderweg zie je nog wat kleine nederzettingen waar mensen met hun kamelen en ezels langskomen. De Wadi Rum is soms wat rotsachtig, anders dan bijvoorbeeld de Sahara dat zorgt voor een prachtig landschap, 's avonds is er vaak een barbecue die zo typisch is voor de woestijn, namelijk onder de grond leuk om te zien.

  Na het eten rook je waterpijp en blijf je veel te lang rond het kampvuur zitten, pratend over de situatie hier in het midden oosten, de onrust.
  Iets dat op deze plek heel ver weg lijkt...
  Maak je klaar voor een korte nacht want 's ochtends vroeg staan de dromedarissen klaar om je naar een fantastische zonsopkomst te rijden!

  En ohja vergeet 's avonds niet omhoog te kijken, zoveel sterren zie je niet snel meer!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 14-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in september 2015 • alleen • zelfstandig

  Singapore leeft! Is druk en uniek!

  Leuk om een paar dagen te blijven als tussenstop naar Oceanië. Maar zeker ook de moeite te bezoeken wanneer je door Azië reist, ik was in Singapore op doorreis naar Indonesië en had geen tijd de stad in te gaan ik heb dat altijd jammer gevonden en heb een paar jaar geleden toen ik in Maleisië was een vlucht geboekt, vanuit Kuala Lumpur vloog ik met Air Asia binnen een uur naar Singapore. Air Asia is sowieso een fijne maatschappij wanneer je (korte) vluchten binnen Azië wilt maken. Wij hebben onze tickets gekocht bij een automaat is een winkelcentrum wel zo makkelijk, de volgende ochtend konden we al vroeg vertrekken en we namen de laatste vlucht terug.

  1 dag in Singapore waar begin je? Kijk na wat je wilt zien wij hebben de hele dag gewandeld en zo kom je vrijwel overal we wouden de beroemde waterspugende leeuw zien en vanuit daar heb je ook een prachtig uitzicht op de bizarre gebouwen.
  Bestel op het plein een lokaal ijsje met maïs!

  Stap in de hop on hop off bus.. super toeristisch maar als je maar kort de tijd hebt zie je snel waar alle bezienswaardigheden zijn en heb je een goed overzicht van de stad.

  Wandelen door little India en China town is een aanrader! Singapore is sowieso een bijzondere samenleving van mensen met verschillende achtergronden, en dat is leuk om te zien in de verschillende wijken in het centrum. In Singapore is alles brandschoon en opgeruimd en de mensen zijn super vriendelijk, Singapore is duurder dan de omringende landen, maar nog niet zo duur als Europa.

  Singapore kan heerlijk zijn om even aan het zo chaotische Azië te ontsnappen en te genieten van een georganiseerde omgeving, maar toch onder het genot van het allerbeste Aziatische eten!

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Singapore:

  Mijn Singapore beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
  • Gastvrijheid: 8
  • Natuur: 6
  • Eten: 8
  • Stranden: N.v.t.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 13-11-2017 • gereisd oktober 2016 • 2 weken lang • met vrienden • groepsrondreis • met Shoestring

  Peru heeft het allemaal!
  Peru is prachtig, de cultuur.... de natuur! Maar ook de geschiedenis, Peru neemt je mee terug in de tijd.

  De mensen op straat... zo uit je reisgids weg gelopen, in prachtig gekleurde kleden en poncho's lange zwarte vlechten en bolhoeden, vergezeld door lama's, vaak al net zo mooi aangekleed.

  Helaas vond ik ze niet altijd even vriendelijk... eerder stug en ongeïnteresseerd.
  Let op met foto's maken, ze geloven hier dat een foto van de ogen de geest gevangen houdt.. op straat zullen mensen weg draaien of hun ogen bedeken als ze je camera zien, ook al houdt je daar rekening mee.
  Zelfs wanneer je foto's van de omgeving of het straatbeeld maakt kunnen ze boos worden, de mensen die wel poseren willen daar graag geld voor.

  Toch is hun cultuur mooi om je in te verdiepen, zodra je de steden verlaat kom je op plekken waar de tijd heeft stilgestaan maar ook vooral de inca geschiedenis is iets waar je in Peru niet omheen kan.
  Bezoek zeker het museum in Arequipa waar nog een inca mummie ligt, bijna perfect intact gebleven.

  Om Peru en zijn (vroegere) bewoners beter te leren kennen moet je het land door reizen.. de afstanden zijn vaak lang, je kunt ook nachtbussen nemen maar kijk niet op van tochten van 10, 15 uur... met vele bochten neem eventueel wagenziekte pillen mee, let ook op de hoogte en stijg niet te snel ivm hoogteziekte, hiervoor kan je bij je aphoteek thuis of ter plekke medicijnen halen.

  Bezoek de mijnen in Potosi, zie de bizarre nasca lijnen, je kunt naar de jungle, op zoek naar inca ruïnes eindeloos wandelingen maken, varen over het titicaca meer. Allemaal een voor een hoogtepunten. Maar waar ik in Peru het meeste van genoot was het dagelijkse leven wat aan je voltrok elke dag weer de lange bustochten 5 of 10 uur lang maar in elke bocht een ander uitzicht, de verkopers en de verschillende steden

  Dit land is zo divers, een plek wat je niet mag missen is natuurlijk de Machu picchu! Een prachtige en bijna magische plek. Ik vond het hier absoluut niet toeristisch, natuurlijk de plek waarvan je met de trein het laatste stukje omhoog gaat wel, vele winkels en slechte restaurantjes. Maar bij machu picchu zelf vind je niks van dat alles. Neem een regenponcho mee het weer kan hier zo omslaan. Eten op het terein is verboden maar met je kaartje kan je meerdere keren naar binnen.

  Wij liepen een stuk van de Lares trail, erg aan te raden omdat je door dorpjes loopt die met de auto niet te bereiken zijn, je krijgt dan ook een paard mee voor je bagage en koop wat brood voor de kinderen die je onderweg zal tegenkomen!

  Als je dan voor je tent zit omringd door alpaca's en lama's, en je ziet de bergen voor je die telkens weer in de mist verdwijnen, lijkt het leven even langzaam te gaan en is alles van thuis opeens zo ver weg.
  Het overvalt je, weer zo'n ultiem reismoment..
  Daar waar je er in Peru heel veel van zult hebben!

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Peru:

  Machu Picchu • Andes gebergte • Arequipa

  Mijn Peru beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
  • Gastvrijheid: 6
  • Natuur: 10
  • Eten: 7
  • Stranden: N.v.t.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 13-11-2017

  De hoofdstad van Zweden is erg leuk voor een kort bezoek, er is er hier genoeg te doen en te zien wij waren 2 dagen en hadden al een goede indruk van de stad misschien is 3 dagen wat fijner als je de verschillende musea in wilt maar een week of langer zou ik voor Stockholm niet aanraden.

  Doe een boottocht als je hier bent, stockholm is gebouwd op 14 eilanden, ga je met de hop on hop off boot (vaak een combi kaartje met de bus verkrijgbaar) kan je uitstappen waar je wilt. Stap sowieso bij Skansen uit, het oudste openlucht museum er staan huisjes en winkels in de oude Scandinavische stijl, je vind er ook wolven,beren en nog veel meer dieren, waan je terug in de tijd.
  Je kunt ook het fotografie of ABBA Museum bezoeken (kaartjes van te voren kopen) of het stadhuis bezoeken en zelfs de toren beklimmen voor een mooi uitzicht.

  Wij gingen eten in een thais restaurant :Koh Phangan
  Vernoemd naar het eiland dat beroemd is om zijn Full moon party's. Ga hier heen voor het heerlijke eten en lekkere cocktails, maar ook voor de sfeer! Reserveer een tafel in de Full moon party zaal en waan je op het feest in Thailand. Zonder al te harde muziek maar inclusief alle felle kleuren, lampjes en onweer/regen geluiden!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren