32 reviews van Denise van der Oord

 • Geplaatst 02-11-2017

  Als je door het zuiden van Peru reist en je route in Lima gestart bent is het versandig een paar dagen te acclimatiseren en in Arequipa kan dat prima, de stad ligt op 2.300 meter en laat je lichaam wat wennen voordat je hoger reist.

  In Arequipa is meer dan genoeg te doen! Het is een prachtig stad met vele bezienswaardigheden, bezoek het Santa Catalina klooster de grootste van dewereld waar honderden jaren lang nonnen hebben gewoond, het is leuk om direct bij de ingang als je binnen bent de ruimte te bekijken vanuit waar de nonnen met de buitenwereld communiceerde, je ziet elkaar helemaal niet!

  In het Museo Santuarios vindt je de mummie Juanita, ze was een offer van de incas aan de goden en haar lichaam is perfect intact gebleven, een bizar verhaal en misschien heb je de berg waar ze is gevonden zelf al gezien op weg naar arrequipa of ga je die nog zien.. de inca cultuur beleef je des te meer.

  Genoeg te doen in de stad! Wil je iets anders zien dan moet je echt mee op een zogehete 'realitytour' het is nog erg in ontwikkeling, vraag in je hotel of hostel naar meer informatie. Wij gingen mee op zo'n tour die je graag de andere kant laat zien van het zware leven in Peru. We reden naar een plek buiten de stad waar stenen worden gewonnen voor gebouwen, naar een sociale opvang waar mensen kunnen eten die op straat leven en een kinder crèche waar kinderen van veel te jonge moeders worden opgevangen zodat ze kunnen werken, een interessant project de man die ons rondleiden had de crèche zelf opgezet. Je geld voor de tour komt direct bij de mensen die het nodig hebben terecht en zelf ervaar je een hele andere kant van de stad.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 02-11-2017

  In La Paz moet je rustig aan doen de stad ligt maar liefst op 3.600 meter.

  La paz is een goede uitvalbasis voor dag trips, zo kan je naar de moonvalley gaan, waar je tussen de verschillende rotsformaties kunt wandelen die door we wind zijn gevormd en een waar maanlandschap vormen!
  Neem ook de kabelbaan over de stad er zijn verschillende routes en voor nog geen euro mag je al een stukje mee, ideaal om de grote afstanden te overbruggen en de drukte even te onsnappen.

  Bezoek als je in La Paz bent ook zeker de heksenmarkt, schrik niet van de vele lama en alpaca veulens en embryo's die gedroogd, opgezet en in nog vele andere vormen worden aangeboden. Men gelooft dat ze geluk brengen en begraven ze bijvoorbeeld bij hun huis of op plekken waar nog gebouwd gaat worden. Ook vind je er vormen van Zuid Amerikaanse voodoo en kan je een liefdes ritueel doen, vergeet niet een object van de persoon met wie je graag zou willen daten mee te nemen! Haha veel hekserij en tovenaarij, waarzeggers en gekke drankjes met bijzondere uitwerking , je vind het hier!

  Ga in La Paz absoluut naar : café del Mundo
  In dit café, gerund door een Europese vrouw samen met haar Boliviaanse man kan je heerlijk eten. Ze serveren gerechten van over de hele wereld en de sfeer is top! In hun restaurant hangen ook vele foto's van hun reizen je krijgt gelijk inspiratie voor een nieuwe reis!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 02-11-2017

  Het pure Italië

  Le Marche ook wel de Marken genoemd, en misschien wel het bekenst vanwege de kustplaats Rimini, die je sowieso links moet laten liggen tenzij je van fast food en dronken roodverbrande , luidruchtige toeristen houdt.

  Le Marche, het binnenland is betoverend mooi, het Italië waar je over droomt een glooiend landschap met zonnebloemen, cipressen, pijnbomen zover je kan kijken! Huisjes in die zo typisch Italiaanse bouwstijlen en rust. Le Marche ligt tussen de provincies Toscane en Umbrië en wordt ook wel het toscane zonder toeristen genoemd.

  Wij huurden via airbnb een deel van een gerenoveerde boerderij, 's avonds liepen de herten over de heuvels voorbij en je vind er veel rust ,een absolute aanrader! Huur iets van een particulier en je bent echt weg, we zijn een week lang geen een andere toerist tegen gekomen en op plekjes geweest waar je 'met handen en voeten ' een bestelling plaatst in een restaurant omdat vrijwel niemand engels spreekt maar de ontzettend gastvrije bevolking toch heel graag met je wilt communiceren en er zo leuke situaties ontstaan, dat alles onder het genot van heerlijke lokale wijnen en zelf gestookte limoncello natuurlijk.

  Wil je toch wat meer drukte opzoeken ga dan naar San Marino heel toeristische maar leuk om te zien!  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 02-11-2017

  Tijdens onze rondreis door Thailand bezochten we Ayutthaya en het werd direct een hoogtepunt, wat een geweldige plek, een plek vol oude ruïnes van vervlogen tijden...

  Veel mensen reizen via Ayutthaya met de trein naar het noorden maar sla deze stad niet over, neem minstens een dag de tijd om rond te kijken.

  Het is slim en leuk om een tuktuk met chauffeur te regelen die je in een dag langs de verschillende complexen brengt. Ayutthaya was de voormalige hoofdstad van Thailand en je vind er vele ruïnes bezoek ze allemaal! Allemaal divers en prachtig. Veel mensen bezoeken er 1 of de 2, 4 belangrijkste, maar je chauffeur kan je ook naar de wat meer afgelegen rijden en wij waren vaak helemaal alleen!

  Stap 's avonds op een kleine boot die je om Ayutthaya heen vaart en geniet van de mensen die naar je zwaaien vanaf de kant, die hun was doen in de rivier of luieren in hun hamgmat


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 02-11-2017

  Hong Kong!

  De national geographic schreef eens, Hong Kong is een stad tussen hemel en aarde. Je vind er vele religies maar ook het drukke handelsleven, tempeltje vol wierook naast hoge wolkenkrabbers. Zo'n enorme metropool, in Hong Kong central kijk je je ogen uit tussen de wolken krabbers en het drukke handelsleven. En in het deel Knowloon kom je ook ogen tekort en waan je je soms in het China van 50 jaar geleden, maar een paar straten verder kan het weer anders zijn, en alles ook met de engels invloeden door de jarenlange kolonisatie.

  De deelstaten Knowloon en Central worden gescheiden door een rivier waar je zeker een boot tocht over moet maken het liefst 's avonds wanneer de stad verlicht wordt. Neem de tijd voor Hong Kong, wij waren er ruim een week.
  Als je maar een avond hebt doe dan de boottrip overdag en ga 's avonds met het oude treintje bijna recht omhoog naar Victoria peak waar je de mooiste skyline kunt zien. Ga ook 'Chinees fonduen ' een leuke ervaring, je hangt je groentes in een bakje in de hete bouillon met verschillende smaken.
  Bezoek de goldfish market een straat vol aquaria winkels en de vissen hangen al in zakjes aan de winkels klaar om verkocht te worden er lopen ook mensen die visjes vanaf hun fiets verkopen er hangen zo al duizenden zakjes aan een fiets, misschien moeilijk om te zien met onze westerse ogen maar leuk als je de Chinezen bezig ziet met iets wat in hun ogen dood normaal is maar voor ons zo bizar.

  Wil je aan de drukte van de stad ontsnappen, dan moet je naar een van de vele eilanden gaan die bij hong Kong horen. Lantau island vonden wij het leukste, neem de kabelbaan en je hebt een prachtig uitzicht over de eilanden eromheen.
  Bezoek Tian Tan de grootste zittende boedha in de openlucht en het po lin klooster ernaast.  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren