14 reviews van Eline Weststrate

 • Geplaatst 19-05-2019

  We bezochten Delhi pas op het eind van onze reis door India en verbleven hier 3 dagen, wat absoluut genoeg/misschien zelfs te veel is. We verbleven vlakbij het centrale station, wat echt het epicentrum is van alle chaos, ik zou dit dan ook niet aanraden. We bezochten het Rode Fort, wat een mooi gebouw is en de Jama Mashid, vanaf waar je een 'mooi' uitzicht over de stad hebt. 's Avonds dronken we wat op Connaught Place, een heel westers plekje met allemaal winkels en restaurantjes. De volgende dag bezochten we het zuiden van de stad, wat een hele andere ervaring was: schone straten, mooie parken, veel minder armoede. Dit is dus ook Delhi! Delhi is echt een stad waarvan je moet weten waar je moet zijn. En als je dat weet, geloof ik dat je het hier ook heel leuk kunt hebben.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 19-05-2019

  We bezochten Agra na anderhalve week Rajasthan. We kwamen er 's avonds aan en merkten meteen dat we het een enorm hectische en vrij onaangename stad vonden. De volgende dag vertrokken we 's ochtends vroeg naar de Taj Mahal, zodat we als een van de eersten om 6 uur naar binnen konden. Wat was dit prachtig! Er was veel mist en daar zagen we de Taj Mahal uit verrijzen als in een sprookje, zo mooi. Ook erg bijzonder om de Taj Mahal echt te betreden, al hoewel er van binnen alleen een kamer is met de graven van de keizer die de Taj bouwde en zijn vrouw. Na de Taj Mahal bezochten we het Fort van Agra, wat ook een heel mooi bouwwerk is. Vervolgens wilden we de markt bezoeken, maar toen we hier aan kwamen kregen we een beetje een onveilig gevoel; er waren verder geen toeristen, het was er erg druk en vies en we zijn eigenlijk meteen weer vertrokken. We vonden het dan ook prima om Agra de volgende dag weer per trein te verlaten.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 19-05-2019

  Inle Lake is een hele leuke plek in Myanmar. Het dorpje is toeristisch, met veel leuke restaurantjes. Op dag 1 huurden wij fietsen en fietsen we over de noordelijke oever van het meer naar een punt, waar vandaan je het meer over kon steken per boot met fiets en al. Aan de overkant vervolgende we onze fietstocht naar een soort wijnboerderij. Heel grappig om in Myanmar een wijnproeverij te doen. De wijn was er niet heel lekker, maar het uitzicht erg mooi. De volgende dag deden we een boottocht over het meer en bezochten we allerlei dorpjes aan en op het meer. Vooral het klooster op het water dat we bezochten (Jumping Cat Monastry) vond ik erg bijzonder. De boottocht was wel erg toeristisch en we werden vaak naar een soort winkeltjes gebracht, waar wij niet zo van houden. De dag erna was ik helaas ziek, anders waren we nog naar een soort zwembad geweest op de noordelijke oever.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 19-05-2019

  Bagan was één van de hoogtepunten van onze reis door Azië van 6 maanden. We verbleven in Nyaung U, een leuk dorpje met een straat vol lekkere restaurantjes. We huurden elke dag een elektrisch scootertje, waarmee we naar het tempelgebied gingen en zoveel mogelijk tempels bezochten. Alle tempels zijn anders en vele zijn echt de moeite waard om te bezoeken. Veel tempels kan je ook betreden en bevatten grote boeddhabeelden en mooie muurschilderingen. Onderweg aten wij vaak bij �39;Be kind to Animals, The Moon', een heel leuk restaurantje, met heerlijke gerechten. Enkele tempels kun je beklimmen, ik zou aanraden om dit te googlen op het moment dat je er bent of om gebruik te maken van de locals die je voor een klein bedragje er heen kunnen brengen. Het is echt heel gaaf om vanaf een tempel de zonsopkomst & zonsondergang mee te maken. Vooral de zonsopgang was magisch! Wat wel jammer was, is dat tussen de tempels veel commerciële kraampjes staan, dat is ook de reden dat Bagan nog geen Unesco World Heritage is. Maar misschien is dat wel weer de reden dat er nog niet mega veel toeristen zijn:).


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 19-05-2019

  Tibet was het absolute hoogtepunt van onze reis van 6 maanden door Azië. We deden een tour via Tibet Highlands, een hele fijne organisatie met een leuke, Tibetaanse gids & driver en een klein groepje toeristen (wij waren met zijn zessen). We startten in Lhasa, waar we 3 dagen verbleven. In Lhasa bezochten we het Potala Palace, Barkhor Circuit, de Jokhang tempel, een klooster en nog wat andere tempels. Ik vond het erg heftig om te zien hoe de binnenstad beveiligd werd door de Chinezen en hoe de Chinese toeristen totaal geen respect hadden voor de Tibetanen. Na Lhasa vertrokken we naar Shigatse, via een prachtige route langs Yamdrok lake, een gletsjer en andere prachtige uitzichten. Vanaf Shigatse reden we weer een hele mooie route naar het Mount Everest Base Camp. Na een hele primitieve nacht was de zonsopgang hier fantastisch. Vervolgens vervolgende we onze weg naar Kyirong, aan de grens van Nepal. De dag erna staken we de grens over en vervolgden we onze route per jeep naar Kathmandu, een erg lange, hobbelige tocht.

  Tibet is echt zo'n enorme aanrader! Wat is dit een mooi gebied, met een buitengewone natuur (de meren zijn zo ontzettend blauw, de bergtoppen enorm indrukwekkend en het landschap af en toe buitenaards), een prachtige cultuur (de Tibetanen zijn zo'n vredelievend volk, wat helemaal in harmonie met de natuur leeft) en een rijke religieus leven (al die mooie kloosters, hoe devoot de mensen nog een geloof belijden, het paleis van de dalai lama) . Wel ontzettend verdrietig om te zien hoe de Tibetanen onderdrukt worden door de Chinezen, hopelijk dat hier ooit verandering in komt!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren