26 reviews van Ellen Timmerhuis

  • Geplaatst 03-11-2017 • gereisd juni 2012 • 4 weken lang • met partner • zelfstandig

    In 2012 4 weken met een auto door het westen van de Verenigde staten gereden. We hebben hierbij het populaire rondje langs de verschillende nationale parken gemaakt. Daarnaast zijn we ook wat afgeweken van deze route en zijn we nog een eindje doorgereden naar het wat noordelijker gelegen Yellowstone National Park. Dit park was echt een van de hoogtepunten van onze reis. Wat een aparte natuur, je beseft maar weer eens dat je als mens heel nietig bent. Verder vond ik ook de parken met de rode rotsen erg mooi, er zijn veel wandelroutes, dus als je van een actieve vakantie houdt is dit erg geschikt. De volgende keer zou ik deze route nog weer eens af willen leggen, maar dan met een camper, dan ben je toch nog net iets meer een met de natuur. De afstanden onderling tussen de parken is relatief gezien wel groot, maar echt de moeite waard.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Amerika:

    Yellowstone National Park • Monument Valley • Bryce Canyon National Park

    Mijn Amerika beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 03-11-2017 • gereisd april 2015 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    In 2014 naar Curacao geweest. Ik had er hoge tropische verwachtingen van, maar ik vond dit achteraf gezien erg tegenvallen. De stranden zijn mooi wit, maar het eiland verder kon mij niet echt raken, geen bijzondere natuur en ik vond dat er over het hele eiland veel afval langs de weg lag. Er zijn wel leuke beach bars en leuk entertainment bij het strand, dus als je puur aan het strand wil liggen is het een mooie bestemming, voor bijzondere natuur zou ik hier niet naartoe gaan.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nederlandse Antillen:

    Jan Thiel • Mambo beach • Kleine knip

    Mijn Nederlandse Antillen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 03-11-2017 • gereisd november 2015 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    In 2015 ben ik vanuit Nieuw-Zeeland doorgevlogen naar de Cook Eilanden, omdat ik toch in Nieuw Zeeland was en de Cook Eilanden dan relatief gezien niet heel ver vliegen was en het vliegticket betaalbaar was. Ik vloog naar het internationale vliegveld (waar de kippen en kuikentjes gewoon rondlopen bij de gate) op het hoofdeiland Rarotonga en ben daarna doorgevlogen naar het atol Aitutaki wat echt het absolute paradijs is. De mensen zijn aardig en de zee is onvoorstelbaar helder. Perfecte bestemming om te relaxen en te snorkelen. Ik heb een excursie gedaan waarbij er een bezoek aan One Foot Island word gebracht. Hier staat het meest afgelegen postkantoor ter wereld, je kan er naast het versturen van post ook een extra stempel in je paspoort halen (deze heeft de vorm van een voet, wat echt heel leuk is). Aitutaki vond ik ook nog heel authentiek, er zijn geen grote massale resorts maar je hebt echt het idee dat je terecht komt in het gewone dagelijkse leven van de locals. Er is geen openbaar vervoer op het kleine Aitutaki en de eigenaar van mijn kleinschalige accomodatie kwam mij ook met zijn eigen auto ophalen van het kleine vliegveldje. Echt een aanrader, en ondanks dat het ver van Nederland vandaan ligt zou ik hier zeker nog een keer naartoe gaan.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Cookeilanden:

    Aitutaki • One Foot Island

    Mijn Cookeilanden beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 26-10-2017 • gereisd juni 2017 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Ijsland is een land met hele pure en diverse natuur, je vindt er fjorden, vulkanen, watervallen, meren, warmwaterbronnen, bergen en gletsjers. IJsland is in de winter heel anders dan in de zomer. Ik was er in de zomer en het bijzonder is dan dat het snachts niet donker wordt, dit komt doordat IJsland tegen de poolcirkel aanligt. Als je dus bezienswaardigheden zou willen bezoeken zonder last te hebben van veel toeristen, dan zou je als je wilt deze dus gewoon snachts of savonds laat kunnen bezoeken, ideaal! Je kan niet eigenlijk niet verdwalen in het land want er is voornamelijk 1 grote rondweg om het eiland. Deze wegen kun je goed berijden met een gewone auto, mocht je in de zomermaanden het binnenland in willen heb je wel een 4WD nodig. Maar de meeste bezienswaardigheden liggen dicht langs de rondweg en zijn dus goed bereikbaar met een normale auto. IJsland is ook erg geschikt voor een lang weekend weg omdat veel bezienswaardigheden rondom Reykjavik (waar het internationale vliegveld) liggen en je dus in een korte tijd veel zou kunnen zien.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in IJsland:

    seljalandfoss • Fjaðrárgljúfur • Jokulsarlon

    Mijn IJsland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 26-10-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in september 2016 • met partner • zelfstandig

    Ik ga normaliter nooit 2 keer naar eenzelfde bestemming, maar naar Australië ben ik inmiddels 2 keer geweest, en ik kan niet wachten om er nog een derde keer naar toe te gaan. Dit land heeft echt mijn hart gestolen, en met name het westen van Australië. Als je van hiken en ruige natuur houdt moet je echt naar het westen en noordwesten van Australië gaan. Het beste kun je dan een 4WD huren om bij alle nationale parken en afgelegen mooie watervallen te kunnen komen. Het oosten vond ik minder spectaculair. De steden die ik daar zag vond ik niet typisch Australisch maar had voor mijn gevoel ook in Europa kunnen zijn. Maar laat je niet tegenhouden om ook het oosten te bezoeken want iedereen beleeft het op zijn/haar eigen manier. Mocht je ook van het ruige en avontuurlijke houden ga dan naar het westen van Australië.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Australië:

    De Kimberley • Karijini National Park • Kakadu National Park

    Mijn Australië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren