26 reviews van Emma

  • Geplaatst 29-11-2017 • gereisd september 2016 • 2 weken lang • alleen • zelfstandig

    Na Costa Rica en Panama was Nicaragua aan de beurt. Ik had er hoge verwachtingen van. Vooral van San Juan del Sur. Mijn eerste plek na de grensovergang. Helaas viel dat zwaar tegen. Veel reizigers die ik in Costa Rica had ontmoet waren super te spreken over deze surf en party plek. Maar bij aankomst viel het erg tegen. Het strand was wel oke, maar niet super mooi. Het had geen enkele schaduwplekken wat voor een blanke Nederlandse niet erg fijn is. Ook kon je op het strand niet surfen. Als je wilde surfen dan moest je in een betaalde shuttle mee naar een ander strand. Maar goed, als je van partyen houdt en van surfen, dan is dit een goede plek voor jou. Na San Juan ging ik door naar Ometepe. Mijn hoogtepunt van mijn reis door Nicaragua. Wat een geweldige rustige en mooi eiland. Heel groen met twee grote vulkanen in het midden. Een scooter huren op het eiland is echt iets dat iedereen zou moeten doen. Je bent heel vrij in waar je heen wilt. Leuk om op plekken te stoppen waar je anders niet makkelijk had kunnen stoppen. De vulkaan beklimmen heb ik ook gedaan maar was wel veel zwaarder dan ik had gedacht. Granada is leuk overdag maar 's avonds moet je echt uitkijken. Veel toeristen worden hier overvallen. Overdag is het een prachtige koloniale stad. En een stad waaruit je handige dag uitstapjes kunt maken naar de vulkaan, de markt of het kratermeer. Leon, daar ben ik eigenlijk te kort geweest om een goede mening te vormen. De stad sprak mij zo één twee drie niet snel aan. Maar het vulkaanboarden was geweldig!!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nicaragua:

    Isla de Ometepe • Granada

    Mijn Nicaragua beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 5
    • Stranden: 5

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 29-11-2017 • gereisd oktober 2016 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    Vanuit Guatemala ging ik door naar Belize. Met een shuttle vanuit Flores werd ik afgezet op de grens met Belize. De grensovergang is erg makkelijk vergeleken met andere overgangen in Centraal-Amerika. Ik heb niet heel veel van Belize gezien omdat Belize toch een duurder land is dan de omliggende landen. Maar ik ben blij dat ik naar Caye Caulker ben geweest. Vanaf de grens ging ik met een bus naar Belize City. Daar nam ik de boot richting Caye Caulker. Het is een klein maar tropisch eiland. Alles gaat go slow en relaxed. Met een fiets of lopend(zoals ik dat heb gedaan) kun je zo een rondje maken over het eiland. De prachtige witte stranden en de palmbomen zijn ideaal voor een korte strandvakantie. Waarom je naar Belize moet? Voor het paradijselijke gevoel, voor het snorkelen of duiken in de Blue Hole. Het is er allemaal iets duurder maar al je geld is het meer dan waard. Het gekke wel is dat je in eens geen Spaans meer hoeft te praten maar dat je jezelf verstaanbaar kunt maken in Engels. Wel zo handig als je in Belize gaat rondreizen. Ik ben zelf dan niet veel verder gekomen dan Caye Caulker. Maar ik heb wel goede verhalen gehoord over Belize. Genoeg te doen en te zien. Vooral veel mooie en bijzondere vogels.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Belize:

    Caye Caulker

    Mijn Belize beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 5
    • Stranden: 10


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 24 december 2017 15:36

      Hoi Emma, Heel leuk om te lezen aangezien ik in februari een maand de taalcursus in Puerto Viejo ga doen! En Mexico ook een van mijn favoriete landen is ;-) Ik vroeg mij af of je nog tips hebt voor mij? Wat kan ik beter wel en niet doen? Groetjes!


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 12 augustus 2018 12:50

      Hee Emma! Leuk om te lezen datje geweest bent op Caye Caulker! Ik vroeg mij af, of het daar in oktober ook mooi weer kan zijn? Want ik zie veel op internet staan dat het alleen maar regent... Ik wil zelf namelijk ook in oktober gaan., maar twijfel door het regenseizoen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 29-11-2017 • gereisd augustus 2016 • langer dan een maand • alleen • zelfstandig

    Costa Rica is een geweldig land om doorheen te reizen. Zo groen en vol met verschillende dieren. Ik was er acht weken waarvan ik vier weken Spaans leerde in Puerto Viejo. Een klein dorp vlakbij de grens met Panama. Het is misschien een tikkeltje toeristisch maar alsnog is het een geweldige plek om te verblijven. Perfect om een fiets te huren en om de omliggende nationale parken en stranden te bezoeken. Tortuguero is ook een must. Daar kun je oog in oog staan met reuze schildpadden. Of maak een kanotocht door de mangrove! La Fortuna en Monteverde zijn beide ook leuk om te bezoeken. Aan zo'n twee a drie nachten heb je genoeg. Het regenwoud, de vlindertuin en de hotsprings maken deze twee plekken bijzonder. Santa Teresa is leuk voor de reizigers die aan yoga doen of juist willen surfen. Het strand is erg mooi met zijn palmbomen en witte zand. Jacó is helemaal niks. Veel Amerikanen en het strand valt ook best wel tegen. Maar het is wel een perfecte plek om een dag uitstap te maken naar National Park Manuel Antonio.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Costa Rica:

    Santa Teresa • Puerto Viejo • Tortuguero

    Mijn Costa Rica beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 6
    • Stranden: 9


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 28 december 2017 19:55

      Hoi Emma, Leuk om jouw verslag te lezen! Ik ga binnenkort (1 feb) ook naar Puerto Viejo waar ik ook een taalcursus ga doen. Heb je nog tips voor mij? Groetjes Geesje

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 29-11-2017

    Granada is een mooie koloniale stad. Het heeft twee kanten. Overdag is het er prachtig en kleurrijk. 's Avonds is het helaas gevaarlijk(er) en minder aantrekkelijk om op straat te lopen. Overal wordt daar ook voor gewaarschuwd. En neem dat serieus want het gebeurt echt dat toeristen hun spullen moeten afstaan of worden gejat. Maar goed, dat is 's avonds! Overdag is het een mooie stad waar je makkelijk dag uitstapjes kunt maken naar o.a. de grote markt, de vulkaan en Laguna de Apoyo. In de stad zelf kun je je eigen chocolade reep maken bij het choco museum. En bezoek één van de vele kerken en klim omhoog waar vandaan je een mooi uitzicht hebt op de stad. Ik verbleef destijds in Hostel Oasis. Een heel fijn hostel met zwembad en lekker ontbijt!


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 29-11-2017

    Ometepe was voor mij de beste plek in Nicaragua. Mooie natuur en lekker rustig. De twee vulkanen midden op het eiland zijn op veel plekken goed te bewonderen. Het eiland verlaten zonder één van de vulkanen beklommen te hebben kan ook eigenlijk niet. Hoogtepunten: scooter huren!! Ojo de Agua en de vulkaan beklimmen. Dat laatste was veel zwaarder dan ik dacht. Het begin is nog simpel en vlak. Maar al redelijk snel gaat het pad omhoog. Logisch natuurlijk. Maar toch had ik het niet zo zwaar ingeschat. Grote stappen moest je zetten en soms van steen naar steen. Op de terugweg, zou je denken dat het makkelijker was, maar dat was helaas niet zo. De stenen en boomstammen waren vrij nat waardoor je gemakkelijk kon uitglijden. Zo ben ik drie keer uitgegleden. Ondanks dat de tocht omhoog en omlaag niet geweldig waren, was het uitzicht bovenaan wel super. Wauw! Een gids is aan te raden. Daarbij kost het bijna niks en het is goed om de lokale bevolking die op het eiland woont op die manier te helpen met inkomen.


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren