17 reviews van Esmee

 • Geplaatst 05-08-2019

  Tot nog toe heb ik in Istrië alleen de plaatsen Umag en Novigrad bezocht. Dit omdat we vanuit Slovenië op dagtripje naar Kroatië gingen. Als je in Kroatië bent, kun je dus ook ideaal een dagje naar Slovenië gaan. Istrië is echt prachtig. Leuke stadjes aan de zee, leuke boulevards, leuke terrasjes, binnenstadjes, genoeg toeristenwinkeltjes en super vriendelijke mensen! Je kunt hier heerlijke boottochten maken van lange of korte duur. Als je Kroatië binnen rijdt, krijg je meteen een vakantiegevoel. De omgeving is netjes, de natuur ziet er goed uit, en de meeste huizen en gebieden zijn goed onderhouden. Kroatië is totaal niet duur. Het is alleen een nadeel dat parkeermeters vaak geen briefgeld boven de 50 kuna innemen. Verder kun je in Kroatië zelf vrij gemakkelijk geld wisselen of kuna's pinnen via ATM machines. Umag is vooral leuk omdat het een levendige stad is, met genoeg winkels en terrassen. Novigrad is een super idyllisch stadje met leuke straatjes en gebouwen. Zeker de moeite waard om te bezoeken dus!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 05-08-2019 • meerdere keren gereisd, laatste keer in juli 2019 • met familie • zelfstandig

  Oostenrijk is een prima vakantieland als je er even tussenuit wil, maar tegelijkertijd niet al te ver weg wel. Er is genoeg te zien en te beleven in Oostenrijk, afhankelijk van waar je zit. Ik ben zelf alleen in Salzburg en Salzburgerland geweest. Hoogtepunten zijn hier Salzburg, de Krimmler Wasserfälle, de Großglockner en Zell am See. Bovendien is het stuwmeer in Kaprun super mooi! Het eten in Oostenrijk is net zo lekker als in Duitsland. Het is hier alleen net iets duurder.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Oostenrijk:

  Kaprun • Krimmler wasserfalle  • Gro§glockner

  Mijn Oostenrijk beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
  • Gastvrijheid: 7
  • Natuur: 8
  • Eten: 9
  • Stranden: N.v.t.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 05-08-2019

  Toen ik klein was, ben ik hier meerdere malen geweest. Ik heb het hier altijd naar mijn zijn gehad, en vroeger was het hier ook nog niet zo toeristisch. In Bayern is er echt genoeg te doen om een aantal keer terug te komen. De Krimmler Wasserfälle zijn absoluut de moeite waard om te bezichtigen. De Großglockner Hochalpenstraße is ook de moeite waard. Het kan hier wel frisjes zijn omdat je behoorlijk hoog in de bergen zit. Schloss Neuschwanstein mag je zeker niet overslaan als je in de regio bent. Als je interesse hebt in de geschiedenis en WO2, dan moet je ook het Adelaarsnest bij Berchtesgaden bezoeken. Op de Chiemsee en Bodensee kun je heerlijk varen. De Königssee is ook mooi.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 05-08-2019

  Het ziet er op de foto's leuker uit dan dat het in werkelijkheid is. Ik zou Volterra niemand aanraden, maar als je tijd over hebt, dan is Volterra vast een keer leuk om de dag door te komen. Het Romeinse theater in Volterra is dan wel weer leuk om te zien.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 05-08-2019

  Alle grote plaatsen aan de Sloveense kust heb ik wel bezocht. Piran is vooral mooi om de leuke straatjes en boulevard. Portoroz wordt door de Slovenen ook wel het Monaco van Slovenië genoemd, omdat de rijkere mensen hier voornamelijk verblijven. Portoroz heeft een leuke haven, maar verder is er niet super veel te beleven. Izola is ook een schattig plaatsje aan de kust, waar je ook heerlijk langs de zee kunt lopen. Koper is vooral leuk vanwege de binnenstad. Hier vind je een aantal mooie gebouwen en is vanalles te beleven. In Koper komen ook cruiseschepen aanmeren. Leuk om eens te zien hoe groot zo'n schepen zijn! Mijn absolute hoogtepunt van de Sloveense kust is toch wel Mesecev Zaliv (Moon Bay) in Strunjan! Dit is een baai in de vorm van een maan en ziet er echt adembenemend mooi uit!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren