14 reviews van Fadoua

 • Geplaatst 18-11-2017

  Op de dom na heeft Milaan niet heel veel bezienswaardigheden, maar je kan je toch prima vermaken voor een paar dagen. Het is leuk om rond te slenteren langs de vele winkels, in het park en 's avonds lekker te gaan eten en drinken.
  Absoluut gaan eten bij Osteria Conchetta (via Conchetta 8); heerlijk pasta's, risotto en vlees. Echt zoals het hoort in Italië.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 14-11-2017

  Ik kende Medellin alleen uit Narcos. Gek genoeg was ik wel benieuwd of die stad echt zo was. Antwoord: ja en nee. Het verleden blijkt echt zo te zijn, maar er is onderhand zo veel veranderd en de mensen zijn zo positief dat je je tegelijkertijd niet kan voorstellen dat het 25 jaar geleden zo'n gekkenhuis was daar.

  Medellin is heel modern. De stad draait over het algemeen vrij goed en mensen willen graag een betere toekomst, dus iedereen doet daar ook van alles aan. Tegelijkertijd is het nog steeds bekend vanwege Escobar, dus hier is ook van alles over terug te vinden in de stad; hele touren worden georganiseerd om te laten zien hoe hij leefde en waar hij zat. Dat is best raar als je je bedenkt wat hij allemaal gedaan heeft. Al met al erg indrukwekkend.

  Ik ben verbleven in La Playa hostel, wat net geopend was in 2016 en gerund werd door een aantal dertigers uit Venezuela. Het was erg schoon, perfect gelegen tussen allemaal leuke restaurants en de eigenaren deden hun best om je een zo'n leuk mogelijk verblijf te verzorgen.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 14-11-2017

  Ken je die Nespresso reclame die over een boer vertelt in Colombia; de omgeving van Salento is die plek. Zo mooi!

  Salento is een klein dorpje met wat leuke gekleurde huisjes, een paar winkeltjes en barretjes. Het dorp ligt in een vallei omringd door koffieplantages en boerderijen. Valle del Cocoro is zo uniek, supergroen, hele hoge palmbomen en een paar koeien erin, fantastisch. De omgeving is prachtig om uren te gaan hiken, paardrijden en om een koffieplantage te bezoeken natuurlijk.

  Er zijn genoeg hotels/hostels in de omgeving, de meesten wel buiten het dorp.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 11-11-2017

  Ik was meteen verliefd op deze stad! Wat een vrolijke kleuren en wat een leuke sfeer. Door de Colombiaanse (oudere) dames met kleurrijke jurken deed het mij even denken aan Cuba.

  Deze stad kan je bezoeken met heel veel of heel weinig budget; voor ieder wat wils. Zowel in verblijven (hostels en hele mooie, dure boutique hotels) als eten en drinken (goedkope, heerlijk streetfood en luxe restaurants). Daarom vind ik het denk ik ook zo leuk, de mix maakt het voor iedereen toegankelijk.

  De binnenstad (ommuurd gedeelte) zit vol met leuke winkels en restaurants, echt heerlijk eten. Aan het plein vind je veel leuke bars (op het dak vaak) waar je 's avonds heerlijk kan dansen. In de wijk Getsemani vind je wat kleinere pleintjes met veel streetfood. Superleuk om daar tussen de locals te gaan zitten in de avond.

  Tips om te gaan eten: Bohemia restaurant (binnenstad).

  Absoluut must do: vanaf Cartagena met de boot (2 uur) naar Islas de San Bernardo, naar de omgeving van Islote (een mini eilandje met 600 bewoners), daar tegenover kan je overnachten in hotel Casa en el Agua, een hostel middenin zee. Fan-tas-tisch!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 11-11-2017

  Ok, je moet wel van een beetje chaos houden. De stad heeft ruim 8 miljoen mensen en het verkeer gaat op z'n zuiderlijks... (ik weet het, geen woord, maar denk aan het verkeer in Italië, Egypte en Thailand, en dat door elkaar heen...).
  In de wijk Miraflores is alles goed geregeld; goede wegen, zelfs fietspaden, heel veel koffiebarretjes, een groot winkelcentrum aan de kust en heerlijk eten. Barranco (boulevard volgen vanuit Miraflores en dan kom je er vanzelf), is wat authentieker. Veel graffiti en leuke pleintjes om aan te zitten. In deze twee wijken wonen de rijkere Peruanen, dat is duidelijk te zien aan alle winkels/activiteiten en hoe men zich gedraagt. Bij de rest van de wijken zie je duidelijk dat er minder in geïnvesteerd is (minder/geen toeristen).
  Lima staat verder bekend om de goede restaurants en topkoks, zoals Gaston Acurio. Je kan Lima dan ook niet verlaten zonder de causa (voorgerecht met aardappelpuree en tonijn) en de ceviche (koude visschotel) te proberen.

  Leuke restaurants om te bezoeken zijn: Astrid y Gaston (reserveren!), Popular (in het winkelcentrum) en la Mar (alleen lunch en voor visliefhebbers).
  Doen: in de wijk Barranco vind je het Mate museum met een vaste tentoonstelling van Mario Testino (beroemde fotograaf die bekende mensen fotografeert, o.a. Lady Diana).


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren