13 reviews van Fenna

 • Geplaatst 23-11-2017

  Toen ik in Dalat werd aangesproken door een Easy Rider wist ik niet zeker of deze man (Mr.Dragon) te vertrouwen was. Na twijfelen heb ik toch besloten twee dagen met hem op pad te gaan. Dit bleek de beste keuze ooit! Mr.Dragon was een geweldige gids die me zoveel kon vertellen over de omgeving en de Vietnamese cultuur. Ook reden we door de meest prachtige gebieden en kwamen we bij niet toeristische dorpjes waar de bevolking nog zelden een toerist had gezien. Voor mij is een motortocht met een Easy Rider dé manier om in contact te komen met de bevolking en te leren over de echte cultuur van het land.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 23-11-2017 • gereisd januari 2017 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

  Wauw, Vietnam heeft echt alles: heerlijk eten, prachtige natuur (vooral het noorden van het land is prachtig!), vriendelijke mensen en vooral heel veel scooters. Wat mij ook erg opviel is dat Vietnam een van de goedkoopste landen van Azië is. Je kunt er voor een paar euro heerlijk eten en ook overnachtingen hoeven niet duur te zijn. Echter, je kunt je reis zo duur maken als je wilt. Zelf heb ik veel geld uitgegeven aan de 'Easy Rider', maar dit was het geld zeker waard! Drie dagen heb ik achterop een motor gezeten door prachtige gebieden (Dalat naar Lak Lake). We reden door prachtige dorpjes waar de bevolking soms nog zelden een toerist had gezien. Een van de meest bijzondere ervaringen in Vietnam. Kijk wel uit dat je een officiële Easy Rider kiest.

  Het is makkelijk reizen door Vietnam. Overal kun je bussen, treinen en boten boeken. Toch zou ik uitkijken met bij welke maatschappij je je busreis boekt. Een reisgenoot van mij werd s nachts in een overboekte bus lastiggevallen door Vietnamese mannen. Sowieso raad ik dagbussen meer aan dan nachtbussen. De Vietnamezen rijden als gekken en er wordt continu getoeterd. Erg veilig voel je je helaas niet...

  Vietnam heeft zoveel te bieden dat je er eigenlijk minstens 4 weken moet blijven (zelf ben ik er 6 weken gebleven!)

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Vietnam:

  Sapa  • Hoi An • Dalat

  Mijn Vietnam beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
  • Gastvrijheid: 8
  • Natuur: 9
  • Eten: 8
  • Stranden: N.v.t.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 23-11-2017

  Ik heb veel Thaise eilanden bezocht en voor mij was Koh Phi Phi de minste. Het eiland wordt overspoeld door toeristen waardoor er geen authenticiteit meer is. Je ziet meer toeristen dan locals op het eiland en veel stranden zijn enorm vervuild (lege flesjes bier in zee, etc.). Jammer dat de prachtige stranden op deze manier steeds minder prachtig.
  Vanaf Koh Phi Phi kun je de boot nemen naar het wereldberoemde Maya beach. Het strand is mooi, maar zeker niet het mooiste strand van Thailand te noemen. Zelf ben ik om 6 uur s ochtends vertrokken naar dit strand. Zelfs toen waren er al tientallen toeristen, in de middag zullen dat er honderden zijn.

  Thailand kent veel mooiere, authentiekere eilanden dan Koh Phi Phi. Dit eiland is slachtoffer geworden van het massatoerisme.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 23-11-2017

  Het dorp zelf viel mij persoonlijk tegen. In het dorp zie je vele malen meer toeristen dan locals. In deze plaats heb ik veel toeristen gezien die zich respectloos gedragen en dronken over straat liepen. Ik zelf had niet zoveel met het dorp, maar dit kan ook afhankelijk zijn met wie je bent. Het is een echte party bestemming. Daarentegen is de omgeving van Vang Vieng geweldig! Dit heeft mij echt verrast. Tuben is de ideale invulling voor een heerlijk relaxte dag (je kunt er ook een party dag van maken). Per fiets kun je de omgeving perfect ontdekken en kom je in de meest fantastische gebieden met prachtige uitzichtpunten.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 23-11-2017

  Voor mij het hoogtepunt van Laos. De dorpjes worden steeds toeristischer maar er is nog geen sprake van massa toerisme. De natuur in deze dorpjes is prachtig. De 100 waterfall trek in Nong Khiaw is een aanrader!
  In Muang Ngoi kun je prachtige wandelingen maken door verschillende authentieke dorpjes. Houd wel rekening met primitiviteit (ook qua overnachting plaats).

  Als je op zoek bent naar natuur, rust en authenticiteit, ga naar deze dorpjes!!!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren