28 reviews van Stephanie Roeffen

 • Geplaatst 06-12-2017

  Drakensberg is een must als je van berglandschap houdt. Het ligt tegen Lesotho aan, op circa 3 uur rijafstand van Johannesburg. Het gebied is groot, dus het is verstandig om vooraf uit te zoeken welke regio's je het meest interessant lijken en hier een accommodatie te boeken.
  Wij hebben Cathedral Peak en Royal Natal National Park bezocht. Op de dag van aankomst was ik jarig en hebben we in het decadente Champagne Castle Hotel een glas wijn gedronken. Met uitzicht op de bergen, onze eigen ober en een heerlijk glas wijn, dachten we een fortuin kwijt te zijn. Niets was minder waar, voor een paar euro waren we klaar. Bizar!
  De eerste wandeling was naar de top van Cathedral Peak. De route was zwaar, maar absoluut prachtig! De volgende dag hebben we de Thukela Gorge walk gedaan in Royal Natal National Park. Het regende die dag en er hing een dikke mist wat ons uitzicht belemmerde. Ondanks het tegenvallende weer was de tocht mooi om te doen.
  Tip: koop de Cicerone wandelgids 'Walking in the Drakensberg'. Hierin staan 75 dagwandelingen beschreven met nauwkeurige info over de route, duur, moeilijkheidsgraad en bezienswaardigheden.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 23-11-2017

  St Lucia staat bekend om de nijlpaarden. Het is gelegen in een moerasgebied waar een grote concentratie nijlpaarden woont. Bij de brug waar je het dorp inrijdt, zie je aan de linkerkant de opstapplaats om een boottocht te maken. Op deze manier kun je veilig en van zeer dichtbij de nijlpaarden ervaren.
  St Lucia is klein maar sfeervol. Je vindt er leuke restaurants, winkeltjes, en je kunt er wandelingen maken (bv over het strand of de Estuary Boardwalk). 's Avonds loop je maar zo een nijlpaard tegen het lijf. Blijf dus altijd waakzaam, want deze beesten zijn levensgevaarlijk.
  Op circa een uur rijden van St Lucia ligt het national park Hluhluwe-Imfolozi. Je kunt hier met eigen vervoer rondrijden, net als in Kruger.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 22-11-2017

  Wanneer je landt in Johannesburg, is de panoramaroute een mooi begin van je reis door Zuid-Afrika. Officieel begint de route pas vanaf Sabie, maar de bergpas vanaf Lydenburg (de Long Tom Pass) is ook prachtig. We verbleven in Graskop om vervolgens via The Pinnacle Rock, God's Window, Blyde River Canyon, Drie Rondavels, Bourke's Luck Potholes naar Kruger Park te reizen.
  Wij waren in september 2016 in Zuid-Afrika. Vanwege de droogte was er nauwelijks iets te zien van de watervallen, verreweg van spectaculair.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 22-11-2017

  Houd je van dieren, dan is Kruger Park een must! Wij zijn drie nachten in Kruger geweest, maar hadden dit prima kunnen verlengen. Wij hebben met een huurauto door het park gereden. Overnachtingen waren in diverse restcamps: Olifants, Lower Sabie en Skukuza Rest Camp. Vooral Lower Sabie is mooi en biedt vanaf het restaurant/ dakterras een prachtig uitzicht over de rivier en de vele dieren. Via www.krugerpark.co.za kun je overnachtingen en excursies boeken (goedkoper dan via een tour agency). Omdat je alleen overdag zelfstandig in het park mag rondrijden, hebben wij ook een walk en night safari geboekt. Dit kunnen we iedereen aanbevelen.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 22-11-2017

  Dubrovnik is vergeven van toeristen, maar laat je hierdoor niet afschrikken. De stad heeft een prachtig historisch centrum vol oude nauwe straatjes en steegjes. Je kunt er uren in ronddwalen.
  Een must-do is naar de top van de Srd berg tijdens zonsondergang (met de kabelbaan of auto). Hier heb je waanzinnig uitzicht op het historisch centrum van Dubrovnik en de omliggende eilanden.
  Voor het strand heb je diverse opties. Het Banje strand is op korte loopafstand van het historisch centrum. Hier is het gezellig druk en vind je diverse beach bars en clubs. Wil je meer rust, dan kun je het beste naar Sveti Jakov strand. Dat ligt meer afgelegen, circa 20/25 minuten lopen van het centrum.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren