14 reviews van Gerben Odink

 • Geplaatst 19-10-2017

  Chobe was onderdeel van onze rondreis door Botswana en wat een prachtig onderdeel! We hebben gekampeerd aan de rand van de rivier waar 's avonds de olifanten overstaken, waar de apen rondlopen.. (wees heel erg voorzichtig met eten, want de apen weten zelfs de lades open te trekken op zoek naar voedsel!)
  De paden in dit park kunnen erg mul zijn, laat je dus van te voren goed uitleggen hoe de 4x4 werkt, anders kom je net als wij vast te zitten! Naast deze moeilijkheden, is het hier vooral prachtig, met zoveel wildlife dat van dichtbij te zien is.
  Als je bij Kasane bent, kun je een mooie boottocht maken over de Chobe rivier, de olifanten, krokodillen, vogels ze zijn allemaal van dichtbij te zien en met een beetje geluk duikt er een nijlpaard op!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 19-10-2017

  Voor ons het hoogtepunt (naast Chobe) van onze reis door Botswana.
  Het reservaat, is net als alle andere in Botswana, zonder hekken, dus open voor de dieren. En dieren kun je hier zien.
  De campsites zijn niet omheind, dus de dieren kunnen hier gewoon om je auto / tent heenlopen. Dat gebeurde bij ons ook, snachts werden wij wakker van het gesnuif van een olifant. In de ochtend lag er en roedel wilde honden op het pad. Kortom genoeg dieren te spotten.
  Een aanrader is een boottocht maken door het moerasgebied, dan kom je echt oog in oog met de olifanten mannetjes die hier in hun eentje rondlopen.
  Uiteraard zijn het enkel zandpaden in dit gebied, dus een goede 4x4 is wel echt noodzakelijk.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 19-10-2017

  Een grote stad waar de twee werelddelen azie en europa samenkomen.
  Wij zaten met ons hotel in het europese deel, echter landt je met het vliegtuig in het aziatische deel. Van daaruit is het dus nodig om een taxi te nemen. Dit kan erg duur uitpakken. Wij hadden geluk dat er een gezamenlijke taxi ging waarin nog een plekje vrij was. Overdag is het een optie om de boot te nemen om de Bosporus over te steken, dit is een stuk goedkoper, maar laat op de avond geen goed idee.
  Alle verschillende mooie gebouwen geven je het oosterse gevoel, terwijl de plek rondom de hotels met leuke restaurantjes weer echt europees aandoen.
  Tram en metro zijn de perfecte vervoersmiddelen.
  Toen wij er waren, waren er opstootjes en een demonstraties, dit alles doet ongemakkelijk aan en je wilt er zeker niet tussen gepakt worden. Met de huidige onrust zal dit wellicht nog verder toegenomen zijn. Dit was destijds in het winkelgebied, op de plekken met de moskeeën, het topkapaleis en de brug, hadden we nergens last van.
  Buiten dat is dit een erg plezierige stad waar je zeker een lang weekend kunt doorbrengen!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 19-10-2017

  Prachtige stad met heel mooie cultuur. Het strand is heerlijk om aan te liggen als het te warm wordt in de stad.
  Op de ramblas is het wel erg toeristisch en is ook een groot risico op zakkenrollers, evenals in de metro. Dus wees erg op je hoede!!!
  Kies voor een hotel wat uit het centrum, wij zaten vlakbij het strand, daardoor wat minder drukte, maar wel een luxe hotel! En alles is met de metro goed te bereiken.
  De toeristische attracties kennen uiteraard een lange wachtrij, dit maakt dat wij sommige plekken hebben overgeslagen, maar op sommige plekken krijg je voorrang als je je kaarten vooraf online besteld. Neemt niet weg dat de bouwwerken prachtig zijn en op iedere hoek wel weer wat nieuws te zien is.
  Het winkelen in deze stad is ook heerlijk, met alle mooie winkels en speciaalzaken.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 19-10-2017

  Een stad die nog niet mega toeristisch is, waar je in de straatjes, die een doolhof vormen, echt nog kunt rondslenteren en je daadwerkelijk in het sprookje van 1001 nacht kunt wanen.
  Neem een hotel in de medina, om optimaal te genieten van de sfeer. Maar zorg wel dat je en plattegrond hebt, want je kunt snel verdwalen. De leerlooierijen zijn erg de moeite waard, maar stinken wel flink!
  De mensen zijn erg vriendelijk, als je echt in contact komt. Uiteraard is er ook veel armoede, dus opletten op zakkenrollers. Maar buiten dat, kun je hier nog echt authentiek Marokko zien.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren