13 reviews van Gin Tonic

 • Geplaatst 25-11-2017

  Afgelopen jaar heb ik met mijn vriend een route uitgestippeld door Andalusie. Wij hebben dit met de auto gedaan in 2 weken. Het leuke aan een rondreis in Andalusie vind ik de combinatie van steden, strand en de prachtige dorpjes en het binnenland. We zijn begonnen in Malaga, hebben een uitstapje gedaan naar Mijas, Nerja, Marbella en Granada, doorgegaan naar Ronda, daar rondgereden door de Sierra de la Sahara, door naar Sevilla en vanuit daar naar Cordoba geweest, Cadiz en Jerez de la Frontera. Malaga is een leuke stad met het strand met een goede ligging om de omgeving te verkennen. De bezienswaardigheden vind ik niet veel bijzonders in Malaga, wel is het een leuke stad met een leuke sfeer om in de avond te verkennen. Je kunt er erg goed eten. Mijas vond ik een prachtig wit dorpje op 30 min rijden vanuit Malaga. Nerja is een strandplaatsje dichtbij Malaga, ik vond het tegenvallen, het is erg Engels en je hebt eerder het gevoel dat je daar bent dan in Spanje. Granada was prachtig met de Alhambra. Zorg er wel voor dat je toegangskaartjes hebt anders kan het zijn dat je niet naar binnen kunt. Marbella is een mooie stad met leuke strandtentjes langs het strand. In Ronda is de kloof erg mooi om te zien, verder vond ik Ronda zelf niks. De omgeving daar is wel prachtig. We zijn 1 dag gaan rijden door verschillende dorpjes en landschappen bij de Sierra de la Sahara. Je hebt erg prachtige, authentieke dorpjes en prachtige landschappen, meren, natuur etc. Sevilla is een mooie authentieke stad met mooie bezienswaardigheden. We zijn ook naar Aire de Sevilla geweest, een oud badhuis. We waren er een avond met livemuziek, echt prachtig en een mooie ervaring, prijzig maar het was het geld zeker waard. Plaza de Espana vond ik het mooist in Sevilla. Vanuit Sevilla is het makkelijk om een dagje naar Jerez de la Frontera te gaan, bekend om de sherry en leuk om daar een sherry fabriek te bezoeken en een proeverij te doen. We hebben ook Cadiz bezocht en dit leek een beetje op Havana in Cuba. Prachtig mooie koloniale gekleurde gebouwen aan het water. De enige plek die ik over zou hebben geslagen achteraf is Nerja. Verder is Andalusie een heerlijke plek voor een rondreis voor het eten, het avondleven, prachtige witte dorpjes, fantastische natuur, mooie steden maar ook stranden.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 25-11-2017

  Ik vond Boedapest een verrassend leuke stad, ik had me er eerlijk gezegd niet veel van voorgesteld. Ik vind de stad een beetje alternatief en het heeft mooie bezienswaardigheden. Het vissersbastion vond ik een van de mooiste plekken in de stad. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht naar de overkant van de stad en onder andere het parlement. De Kettingbrug is erg mooi, groot en imposant. Leuk om overheen te lopen. We zijn ook naar het badhuis Czechinyi geweest. Dit hoort er natuurlijk eigenlijk wel bij als je een bezoek brengt aan deze stad. Het was leuk om mee te maken maar zelf vond ik het niet heel bijzonder, je bent er na een paar uurtjes wel uitgekeken. Ik vond het gebouw wel mooi om te zien omdat het zo oud is. Wij hebben een fietstour gedaan met Baja Bikes en zo ontdek je binnen een paar uurtjes een groot gedeelte van de stad! Vergeet niet om naar een van de ruinebars te gaan om daar wat te drinken(en eten). Wij zijn naar Szimpla kert geweest, er was op dat moment live muziek en er hing een erg leuke sfeer. Het Heldenplein vond ik ook erg mooi. Op het moment dat wij er waren waren er paardenspelen, leuk om te zien. We hebben geen boottocht gemaakt, leek mij eerlijk gezegd een beetje saai. Wellicht leuk als het ook lekker weer is.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 25-11-2017

  Trinidad is echt prachtig. Het is net alsof je tientallen jaren terug gaat in de tijd. Helaas wordt het wel steeds toeristischer. Dat vind ik echt jammer. Je ziet hier bijna geen auto's maar mensen met paard en wagen. Het is een kleurrijke stad met nauwe straatjes. Loop er gewoon lekker rond door de heuvelachtige straten met kinderkopjes en je komt van alles tegen, van kleine marktjes tot kinderen in schooluniforms. Het Plaza Mayor is het middelpunt en de trappen bij Casa de la Musica liggen ernaast. Hier speelt het leven zich af, vooral in de avond met live muziek, salsa en cocktails. Helaas is er nog veel armoede. Veel mensen spreken je aan en vragen om zeep of potloden. Wij hebben zelf ook een schooltje bezocht en hadden spulletjes voor de kinderen meegenomen, die waren hartstikke blij.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 25-11-2017

  Bali is een heerlijk eiland voor zon, zee, strand en er zijn genoeg dingen om te bezoeken en te doen. Als je voor langere tijd naar Bali gaat zou ik aanraden om op verschillende plekken te verblijven. Bijvoorbeeld een aantal nachten in de jungle in Ubud, maar ook bij een strandplek. Ubud is prachtig en groen. Wij sliepen in Pertiwi Bisma 1, betaalbaar en twee prachtige infinity pools met uitzicht op de jungle. Het is heel makkelijk om een mannetje met een auto te huren voor een of meerdere dagen en goedkoop. Zij rijden je dan rond het eiland. Ze hebben zelf al plekken waar ze je heen kunnen brengen maar je kunt zelf ook dingen aandragen. Wij zijn op bezoek geweest bij Lion King Bali. Dit is een weeshuis in Singaraja voor wees en straatkinderen wat onder andere beheerd wordt door Marinka, een Nederlandse vrouw. Je kunt er op afspraak een middagje heen gaan, super leuk om te doen. We hadden wat spulletjes uit Nederland voor ze meegenomen en hebben daar op de markt nog eten voor ze gekocht. Zeker een ervaring om niet te vergeten en fijn om te kunnen helpen! Uluwatu is zeker een plek met mooie stranden die je niet kunt missen. Er zijn verschillende beach clubs in Bali, the Rock en Potato Head Beach Club. Kuta vond ik wat minder, meer een plek voor mensen die op zoek zijn naar feest. Er werd ons ook vaak drugs aangeboden. Je moet ervan houden.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 25-11-2017

  Santorini is echt een prachtig eiland met veel mooie plekjes om mooie foto's te maken. De stad Oia is heel mooi maar meteen ook heel toeristisch. Toch zou ik je aanraden om erheen te gaan met zonsondergang en op een mooie plek te gaan eten daar om van het uitzicht te genieten. Wij hebben heerlijk gegeten bij Pelakonos. Er zijn in Oia en in de hoofdstad Fira veel leuke kleine boetiekjes. Een absolute aanrader is een wijnproeverij bij Santo Winery. Je hebt er echt een prachtig uitzicht en je krijgt er veel verschillende wijnen met wat hapjes erbij. Daarnaast vond ik het dorpje Emporio ook erg leuk met kleine kronkelende witte straatjes waar je doorheen kunt slenteren. Vergeet niet een overheerlijke ijskoffie te drinken bij To Kafenedaki. Alles wordt hier zelf en vers gemaakt. De stranden op Santorini vond ik tegen vallen. Het zijn meer kiezelstranden en het water is niet erg mooi naar mijn mening. De volgende keer zou ik dan ook een accommodatie met zwembad nemen op Santorini. Ik zou wel aanraden om een auto te huren om naar dorpjes en stadjes te rijden.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren