6 reviews van Hanne Jacobs

 • Geplaatst 08-01-2016

  De Blue Moutains vond ik niet waaw. Lag het aan het minder goede weer? De vele toeristen? De werken aan de wandelpaden? Ik weet het niet... Misschien had ik er gewoon teveel verwacht. Omdat ik voor lange tijd in Sydney verbleef maakte ik er met een paar andere meisjes een weekendje van. We namen de trein vanuit Sydney (prima verbinding, maar 2 uurtjes) en boekten er een leuke backpackers. De hele zaterdag brachten we door in de Blue Moutains we deden enkele van de aangegeven wandelingen en namen ook de kabellift. De uitzichtpunten en panorama’s waren mooi maar ik vond ze zeker niet spectaculair. Ook de wandeling naar/door de Three sisters was niet heel bijzonder. De Blue Moutains zijn zeker leuk en geen afrader, maar geen hoogtepunt. Wat ik wél een hoogtepunt vond en prima vervanger voor de Blue Moutains, is een trektocht met overnachting naar de Uloola Falls in het Royal National Park. Dit park is bijzonder mooi en rustig en heeft prachtige watervallen. Wij maakten een trektocht van 2 dagen en sliepen op een campground midden in het bos (verharde plaats met één ‘natuurtoilet). ’s Ochtends namen we letterlijk een douche onder de watervallen en we smulden heerlijk van onze campingfood op een rots met prachtig uitzicht. Dit park heeft nauwelijks toeristen over de vloer en is even vlot te bereiken met de trein als Blue Moutains! Een echte aanrader!!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 08-01-2016

  Kalbarri is een nationaal park aan de West-Coast. Het is iets meer toeristisch dan andere plaatsen op de West-Coast, maar het is écht de moeite. Mij deed de structuur van het landschap een beetje denken aan de Grand Canyon. De panoramazichten en wandelingen door dit park zijn onbeschrijfelijk mooi. De oneindige rode ruwe rotsen zijn erg fascinerend. Maak zeker een stop bij Nature’s window. Een volledig uit natuur opgetrokken ‘raam’, gelegen op een hoger punt. Het biedt je een fantastisch panorama over het rotsige natuurgebied. Ook de stilte hier is heel speciaal, maak tijd voor dit bijzondere landschap, hop zeker niet in en uit je wagen om snel wat foto’s te nemen.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 08-01-2016

  De titel zegt het al: als ik denk aan mijn ervaring met de West-Coast wil ik meteen zeggen: dit is beter dan de East-coast! Vele toeristen gaan naar Australië en boeken meteen hun trip langs de East-Coast. Dit is geen slecht idee en het is er ook wondermooi! Maar toch deed de West-Coast mij meer. Ik verbleef een jaar lang in Australië en zag zowat heel het land. De West-coast is ongerept, origineel, niet toeristisch, en minder duur! Zo zwommen we op een ochtend met wilde dolfijnen zonder dat we het haast beseften. We logeerde op campingarea’s langs de weg waar met ons ’s morgens de kangoeroes kwamen ontbijten. De West-Coast is een echte aanrader en ideaal om te doen met de auto en tent of met de camper, hier kan je écht uren rijden zonder dat iets je pad kruist! Heerlijk!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 08-01-2016

  De kamelentour in de Red Center was een zeer bijzondere ervaring. Bij zonsopgang maakten we met een zeer kleine groep een wondermooie tour per kameel door de Red Center. Bovenop de mooie uitzichten kregen we van onze gids een heel interessante uitleg over de geschiedenis van Australië. Als hoogtepunt van deze tour konden we de Ayers Rock bewonderen met het prachtige zonlicht van opgaande zon. Een volledig in rood gekleurde Ayers Rockbracht de hele groep in verwondering. Het is écht de moeite om zo’n ritje te maken! Denk tijdens je trip naar de Red Center wel aan een vliegennetje… de vliegen zijn talrijk aanwezig en werken na verloop van tijd serieus op de zenuwen. :)


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 08-01-2016

  Bondi Beach kent iedereen.... maar Manly is zeker even leuk en zeker zo bijzonder!
  Neem de ferry en krijg er een gratis en wondermooi uitzicht op het Opera House, de Harbour Bridge en Sydney bovenop. Manly is een geweldig beachtown met leuke winkeltjes, leuke barretjes, superleuke KOFFIEbarretjes! De local – surfers genieten van hun breaky, lunch, diner of cider in ‘Hotel Steyne’. Het is ook een Hotel, maar meer een supercoole bar waar je praatjes kan maken met de locals! Neem pas ’s avonds de ferry terug naar Sydney, het zicht vanuit de ferry op de verlichte stad is héél bijzonder!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren