23 reviews van Hanny Durkstra

 • Geplaatst 09-04-2017

  Ik was er in het voorjaar, een prachtige tijd om daar te reizen. De ene dag nog een meter sneeuw, de andere dag een strakblauwe lucht en heerlijk weer. De beren zijn ontwaakt en gaan op zoek naar eten. We reisden met een camper en na iedere bocht zagen we wel een wild dier of een prachtig landschap. In het voorjaar is het ook nog niet echt druk. Ik vond het ontzettend indrukwekkend; de rust en schoonheid. En dan nog de aardige en spontane Canadezen. Absoluut een aanrader voor natuurliefhebbers.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 09-04-2017

  Madrid heeft dan misschien minder bijzondere bezienswaardigheden dat het populaire Barcelona. Maar als je echt Spaans wilt, is Madrid een betere bestemming. Het Koninklijke Paleis is echt majestueus en absoluut een bezoek waard. Plaza Mayor is een heerlijke plek om een terrasje te pakken. Niet de goedkoopste plek, maar je kunt er uren zitten. Verder zijn er ontzettend veel musea en kun je er fantastisch shoppen. Of ronddwalen in de vele steegjes en kleine straatjes. En voor de durfals, een bezoekje aan de stierenarena Las Ventas.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 02-04-2017

  De Iguazu Falls kun je van 3 kanten bekijken; Brazilië, Argentinië en van boven. Omdat we in Brazilië waren, zijn we daar begonnen. Vanaf deze kant kun je de watervallen goed bekijken. De volgende dag zijn we naar de Argentijnse kant gegaan. Daar kun je de watervallen ervaren, door bijvoorbeeld met een boot naar de watervallen te varen. Een natte, maar mooie ervaring. Maar het allermooiste was de helikoptervlucht over het gebied. Pas dan ervaar je de grootsheid van de watervallen.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 02-04-2017 • gereisd november 2008 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

  Wij gingen speciaal voor het duiken naar Mozambique: Mantaroggen en walvishaaien. We vonden een leuk backpackers/duikresort net buiten het plaatsje Tofo Beach. De duikschool had ook daar een kantoor, dus het duiken was snel geregeld. Je moet wel een ervaren duiker zijn. Je gaat met een rubberboot de ruige zee op, er staat een sterke stroming en voor de grote vissen moet je diep duiken. Maar het is zo geweldig. Op een zogeheten 'cleaning station' zwemmen veel Mantaroggen rond; voor, achter, onder en boven je. Je weet soms niet waar je moet kijken. We hebben ook gesnorkeld met een paar walvishaaien. Zo bijzonder. Wil je ook nog duiken met alle andere mooie vissen, dan is Benguerra Island een goede optie. Bovendien bevind je je daar op een heerlijk paradijs.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mozambique:

  Tofo Beach • Benguerra Island

  Mijn Mozambique beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
  • Gastvrijheid: 6
  • Natuur: 10
  • Eten: 7
  • Stranden: 8

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 02-04-2017

  De meeste mensen die naar de Galapagos eilanden gaan, vliegen naar Isla Santa Cruz en stappen op een boot voor meerdere dagen. Uiteraard hebben wij dat ook gedaan, maar daarna zijn we doorgegaan naar Isla Isabela. Hier kun je prachtige dagtrips maken over het eiland, maar ook naar andere kleinere eilandjes. En als je op het strand ligt, zijn de overige bezoekers alleen de dieren. Je kunt fantastisch snorkelen of kajakken vanaf elk strandje. Tijdens een boottripje naar een atol, hebben we gesnorkeld met reuze zeeschildpadden en haaien. En dit allemaal zonder andere toeristen, die zagen we alleen in ons backpackerhotelletje en 's avonds in een van de weinige restaurants. We zijn in totaal 3 weken gebleven. Heel anders dan de meeste toeristen die na 5 dagen weer vertrekken.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren