26 reviews van Heikki

  • Geplaatst 06-11-2017

    Luang Prabang is een mooie stad die tussen 2 grote rivieren inligt. Vanuit de stad worden er veel excursies georganiseerd naar grote watervallen of grotten in de buurt, ook kunt je een tocht over de rivier maken. De stad heeft mooie gebouwen die door de Franse invloeden zo zijn gemaakt. Ook vind je bij de lokale bakker een frans stokbroodje, een welkom afwisseling tijdens je reis door Azië. s'ochtends om 6 uur word er een tocht door de monniken gehouden door de stad. Dit is bijzonder om te zien!


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 06-11-2017

    Vanuit de stad Pakse kun je je scooter tour beginnen over het Bolaven Plateau. Voor ongeveer 5 euro per dag huur je een scooter inclusief helm en kun je je grote rugzak achterlaten bij je hotel of de scootershop. Je rijd door kleine dorpjes en fruitkraampjes langs de weg. De gehele weg is vrij goed mar het blijft opletten met andere weggebruikers. JE komt tijdens de route langs vele watervallen waarin je vaak ook even kan zwemmen. De uitzichten die je constant hebt tijdens het rijden door de koffieplantages is prachtig.


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 06-11-2017 • gereisd april 2017 • 2 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Wanneer ik aan Engeland dacht dan dacht ik direct aan de grote stad Londen en veel overeen komst me Nederland, niet zo’n aantrekkelijk vakantieland en vooral het weer komt overeen. Tijdens een tweeweekse vakantie in het zuiden van Engeland is deze gedacht helemaal veranderd. De omgeving rondom de grote havenstad Plymouth is prachtig. Je kunt vliegen naar Exceter, hier een auto huren en dan een mooie route rijden door deze regio. Punten die he zeker aan moet doen zijn de volgende: Dartmoor national park, Rame head heritage coast, Tintagel castle en lands end. Onderweg rijd je over prachtige smalle landwegen en kun je stoppen bij lekker lunchrooms.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Engeland:

    Tintagel castle • Rame head • Dartmoor

    Mijn Engeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 06-11-2017 • gereisd augustus 2017 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Zwitserland is het land waar de Alphen op zijn mooist zijn. Het is een duur land maar daar tegenover staat een luxe vakantie, lekker eten en de prachtigste uitzichten van Europa. Wanneer je de Zwitserse Alphen vergelijkt met de Alphen van Oostenrijk dan zie je in Oostenrijk vooral veel liften in de mooie gebieden om te kunnen skiën in de winter. In Zwitserland zijn deze liften niet zo aanwezig en ook zijn er geen grote skivlaktes te zien. Dit maakt het land veel aantrekkelijker om een mooie wandel vakanties te houden. De lift met je naar een grote hoogte (deze liften zijn erg prijzig) en vanaf daar kun je dagenlange wandelingen maken. Het is er top geregeld! Je kunt met de trein het hele land door en met de auto over de goed toegankelijke wegen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zwitserland:

    Zermatt • Aletschgletsjer • Zurich

    Mijn Zwitserland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 06-11-2017 • gereisd februari 2015 • langer dan een maand • alleen • zelfstandig

    Nieuw zeeland is een prachtig land boordevol natuur zoals ik het nog nooit gezien heb. Reizen door Nieuw zeeland is erg prettig. Er zijn voldoende opties om met het openbaar vervoer door het land te reizen bijvoorbeeld met de Intercity bussen. Deze zijn niet duur en reizen van stad naar stad. Ook de stray bus zie je veel, deze bus stopt bij alle bezienswaardigheden maar is een stuk prijziger. De meest ideale manier van rondreizen is in een gehuurde auto of camper van. Hotels en hostels in nieuw zeeland zijn erg prijzig en niet van hoge kwaliteit. Kamperen daarentegen is vergelijkbaar met Europese prijzen maar de campings zijn van alle gemakken voorzien. Er is ook de mogelijkheid om low budget te kamperen via de DOC campings, hier is alleen een wc aanwezig en voor de rest moet je zelf zorgen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nieuw-Zeeland:

    Bay of Islands • Tongariro National Park • Milford Sound

    Mijn Nieuw-Zeeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren