23 reviews van Herma Luiten

 • Geplaatst 23-05-2019

  Dit park is echt supermooi! Absoluut een hoogtepunt! Het water is echt supermooi blauw en groen en heel helder. Het park heeft 16 meren en meer dan 90 watervallen. Heel gaaf om doorheen te wandelen. Wij kozen voor een 2-dagen ticket. Op dag 1 deden wij route F, op dag 2 route E. Zo hebben we vrijwel alles gezien. We startten bij ingang 2 en hadden het idee dat het daar iets rustiger was. Je kunt het beste vroeg beginnen, om de tourbussen voor te zijn. Verder is het gewoon genieten van de mooie natuur en uitzichten. Zeker een aanrader!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 22-05-2019

  Praag is een geweldige stad! We zijn er inmiddels 2 keer geweest en ik zou zo weer gaan. De sfeer is fijn en er is veel te doen. Je kunt er ook goedkoop en lekker eten (duik daarvoor de zijstraatjes in en vooral niet aan de drukke pleinen). Bezoek het oude Raadhuis aan het mooie Oudestadsplein, bekijk het astronomisch uurwerk en beklim de toren voor een mooi uitzicht. Er zijn ook genoeg mooie kerken te bezichtigen. Lekker dwalen door de straatjes is ook heerlijk. De Praagse Burcht is ook zeker een bezoek waard! De Karelsbrug is ook erg leuk en de wijk erachter is mooi om te ontdekken; bekijk bijvoorbeeld de John Lennon Wall. Mocht je Praag in de zomer bezoeken en op zoek zijn naar verkoeling, ga dan naar Zlute Lazne, het stadsstrand aan de Moldau. Heerlijk vertoeven! Lekker zonnen, zwemmen, eten en drinken. Het is trouwens ook erg leuk om vanuit de stad naar een van de eilandjes in de rivier te lopen, daar een drankje te doen en lekker te relaxen.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 20-05-2019

  De Sloveense (Julische) Alpen zijn fantastisch! De omgeving is ontzettend mooi en het is nog niet zo druk bezocht. Je kunt er fantastisch wandelen. De rivier Soca kronkelt door dit gebied en het is sowieso al heel gaaf om er rond te rijden en gewoon te stoppen bij elk mooi plekje. Je kunt er ook mountainbiken, raften, canyoning, kajakken, etc. Toen wij er waren (in de zomer) was de rivier te laag om te kunnen raften, dus dat kan niet altijd.
  We maakten een wandeling naar de Boka waterval en bezochten ook de bron van de Soca rivier. Ook leuk is de berg Mangart opgaan. Je kunt een heel eind met de auto omhoog komen en vanaf daar verder wandelen. Geweldige uitzichten! Al met al een hele toffe omgeving om te genieten; wij verbleven vlakbij Bovec, een fijne uitvalsbasis.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 20-05-2019

  Hier moet je geweest zijn, bij voorkeur aan het begin van je reis. Het is zo belangrijk om de geschiedenis van dit land te kennen, je merkt het namelijk door het hele land heen. Het is een hele indrukwekkende plaats, je wordt er echt stil van. Het is verschrikkelijk wat hier gebeurd is en moeilijk te bevatten. Na je bezoek aan de gevangenis, kan een bezoek aan de killing fields niet ontbreken. Nog een tip: lees het boek 'First they killed my father' (daar verkrijgbaar in boekwinkels, maar ook op straat), dat brengt de geschiedenis ook echt tot leven.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 20-05-2019

  Ik vond Kampot een van de meest relaxte plekjes in Cambodja! Het is een heerlijk dorpje aan een rivier en met een prachtige omgeving. Die moet je dan ook zeker verkennen! Wij deden een dagtourtje naar het Bokor National Park. Het was vrij mistig bovenin de bergen, maar dat gaf juist een extra mysterieuze sfeer rondom de oude vervallen gebouwen die je er tegenkomt uit de tijd van de Franse bezetting. We bezochten ook een prachtige waterval. Vanaf de rivier (met een boottocht) kun je de geweldige zonsondergang bekijken, ook een aanrader! Ook huurden we een tuktuk, die ons door het platteland reed langs allerlei kleine dorpjes. Ook langs de peperplantages waar Kampot bekend om staat. Uiteindelijk kwamen we uit in Kep, waar we heerlijke krab hebben gegeten op de krabmarkt. Supervers! Je kunt in Kampot ook heerlijk eten op de nachtmarkt.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren