15 reviews van Huub de Boer

 • Geplaatst 18-11-2017 • gereisd april 2008 • 3 weken lang • met familie • zelfstandig

  Als bezoek naar een familielid die hier stage liep was het mijn eerste ervaring met het continent Afrika. En wat een heerlijk continent. De vrolijkheid van de mensen die bijna altijd Jambo naar je groeten en ongegeneerd praten over de Mzungu (blanke). Het werd een perfecte reis. Eerst de lokale gebruiken in een klein dorpje mee mogen maken waar de stage in een plaatselijk onderzoekscentrum werd voltrokken.

  Daarna begonnen aan een geweldige activiteit: 5daagse trekking naar de top van de Kilimanjaro. Het is erg bijzonder om zoveel dagen met de gidsen op te mogen trekken. Je leert zo erg veel van ze kennen. De natuur aan de voet van de Kilimanjaro is erg mooi en je ziet de verschillende overgangen in natuur. Het wordt kaler en kaler totdat de bomengrens wordt bereikt. Een ander speciaal moment is wanneer je verblijft boven de wolken. Je staat op een berg en kunt voor je gevoel zo over de wolken heen stappen. De laatste nacht richting de top is bij ons goed verlopen zonder evenwichtsproblemen en iedereen heeft dan ook de top bereikt.

  Na de succesvolle klim van de Kilimanjaro hebben wij zo'n 7 dagen safari mogen doen in Tanzania. Een kleiner park om te beginnen, vervolgens naar de Serengeti en afsluiten bij de Ngorongoro Krater, beter wordt het denk ik niet. Vroeg opstaan om de natuur in zijn volle glorie te aanschouwen, beter wordt het niet!

  Wij hebben onze reis afgesloten met een korte vlucht richting Zanzibar waar we volop hebben kunnen genieten van de bounty stranden. Een mooi strandhuisje aan zee, ook hier is het puur genieten. Voor ons een perfecte mix en heerlijke afsluiting van een geweldig land

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tanzania:

  KIlimanjaro • Serengeti • Zanzibar

  Mijn Tanzania beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
  • Gastvrijheid: 9
  • Natuur: 10
  • Eten: 8
  • Stranden: 10

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 18-11-2017

  Venetië: ja het is leuk om te bezoeken maar echt een must see? Alleen als je in de buurt bent. Het is er erg druk en de gebouwen zijn mooi maar niet super speciaal. Wij hebben in de buurt overnacht en zijn met de trein naar Venetië gegaan. In een middag heb je het San Marcoplein, het Dogepaleis en de kathedraal wel gezien. Een gondeltocht heeft meer weg van filerijden als dat je geniet van de vaart en de gebouwen. Wat Venetië wellicht nog wel speciaal maakt is een overnachting daar, wanneer alle toeristen zijn vertrokken en je kunt genieten van de rust en de lokale bewoners maar dit hebben wij helaas niet gedaan.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 18-11-2017

  Een van de mooiste Europese steden wat mij betreft. Iedere straat en ieder gebouw straalt de oudheid uit. Zeker nu het Colosseum in zijn geheel is opengesteld. Maar buiten dat zijn er zoveel geweldige bezienswaardigheden: Pantheon, het Vaticaan, de Trevi fontein, Forum Romanum en ga zo maar door! Alles is even prachtig. Zorg ervoor dat je de tijd neemt om deze stad te bezoeken.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 18-11-2017

  Het kost even wat moeite om helemaal naar het noorden van de Filipijnen te reizen maar ik heb hier zeker geen spijt van gehad. Neem een (lange) nachtbus en je komt in de ochtend aan. Accommodaties zijn beperkt, maar dat is ook niet waar je hiervoor komt: je komt voor de schitterende rijstvelden. Zorg voor een goede gids (vaak helpt het om je guesthouse hier om advies voor te vragen) en een zo klein mogelijke groep. Ik zat achter op een motor en heb schitterende wandelingen hier gemaakt. De verschillende levels van de rijstterrassen en de watersystemen die daarbij horen zijn indrukwekkend om te zien. Hoe fijn is het dan om onderweg te kunnen genieten van een heerlijk uitzicht en een welverdiende lunch?


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 18-11-2017

  Luang Prabang is een van de hoogtepunten van Laos. De stad is erg levendig met zijn verschillende markets die je kunt bezoeken voor souvenirs en de Night Market. Hier kun je heerlijk eten. Verwacht geen restaurants, alles is buiten en je zult zitten op een klein krukje. Maar het is het dubbel en dwars waard. Mijn tip: probeer vooral zoveel mogelijk verschillende dingen uit. Daarnaast zijn er enkele bars waar veel backpackers samenkomen. Deze bieden ook een uitzicht op de zijrivier van de Mekong en de sfeer is erg relaxt. Daar bovenop zijn er verschillende watervallen die je kunt bezoeken (Kuang Si watervallen & Tad Sae watervallen), een erg relaxte stad voor een paar dagen!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren