11 reviews van Irene

 • Geplaatst 04-01-2017

  Een echte parel in Azie met ongerepte natuur, weinig toeristen en nog zeer authentiek. Bagan heeft 3000 tempels dus je kunt je ogen hier uitkijken. Het is super om op je fiets (gewone fiets of elektrische) tussen de vele tempels door te fietsen, even te stoppen en bovenop eentje te klimmen om vervolgens van het waanzinnige uitzicht te genieten. In een aantal tempels tref je locals die op hun beurt weer muziek voor je maken, tekeningen van Bagan maken of gewoon zelf van het fantastische uitzicht aan het genieten zijn. Zowel de zonsondergang is hier uniek als de zonsopgang. Bij beide zie je heel erg veel luchtballonnen de lucht in gaan. Er hangt een serene rust en het lijkt alsof de tijd hier even heeft stil gestaan. Neem je 'entry ticket' te allen tijde mee want daar kan door de lokale politie om worden gevraagd. Dit entry ticket koop je bij binnenkomst in Bagan voor 40 euro. Uitgekeken tussen de tempels? Dan is het absoluut de moeite waard om naar het oude centrum te gaan om daar te slenteren over de vele marktjes. Ook sochtends is dit erg leuk wanneer er veel groente en fruit wordt verkocht.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 04-01-2017

  Cartagena is een prachtige kleurrijke havenstad. Toeristischer dan de rest van het land maar zeker de moeite waard. De steegjes in de stad zijn klein en kleurrijk met prachtige huizen. Vele balkons zijn overgroeid met bloemen en overal in de stad vind je Colombianen in de prachtigste gewaden fruit verkopen.

  Deze stad staat op de UNESCO werelderfgoed lijst en je proeft hier de echte Caribische sfeer. In club Havana kun je heerlijk salsa dansen en merk je ook hoe gastvrij en vriendelijk de locals zijn. Overal is muziek, wordt er gedanst en gezongen. Dit gaat tot in de vroege uurtjes door.

  Een stadswandeling met een lokale gids is zeker de moeite waard. Deze brengt je naar verborgen en onontdekte steegjes, verteld verrassend veel over de stad en laat je een bezoek brengen aan het fort van San Felipe. Fietsen door deze stad is ook een absolute aanrader!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 04-01-2017

  Tayronaka is absoluut onontdekt en daardoor bijzonder mooi. Het ligt aan de oevers van de Don Diego rivier waar je een mooie boottocht kunt maken. Onderweg kun je toekans, krokodillen, brulapen, pelikanen en ijsvogels spotten. Ook is het hier leuk je op een rubber band mee te laten voeren door de rivier. In Tayronaka N.P. kun je een mooie wandeltocht door de natuur maken waarbij je uitkomt op prachtige witte stranden. Deze plek is bijzonder geschikt om te snorkelen en te genieten van het prachtige koraal. Ook lekker luieren op het witte strand is hier een absolute aanrader.

  Santa Marta is een relaxte badplaats met mooie zonsondergangen en waarbij je heerlijk aan het strand kunt eten 's avonds. Vanaf hier gaan er dagelijks boten naar verschillende prachtige stranden. De boottocht zelf kan vrij hevig zijn door de soms forse golven en de snelheid van de boot.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 04-01-2017

  Uitgangspunt in deze stad is het centrale plein Plaza Bolivar. Omringd door prachtig historische gebouwen. Een bezoekje aan één van de vele barokke kerken in La Candelaria is zeker aan te raden evenals museum Fundacion Botero. 's avonds heb je keuze uit verschillende gezellige restaurantjes aan Zona Rosa en bij zonsondergang is het aan te raden met de kabelbaan naar de top van de berg Monseratte te gaan om van daaruit te genieten van een prachtige zonsondergang met uitzicht over de stad.

  Deze stad leent zich uitstekend voor een tocht per fiets (te huur bij verschillende tentjes en vaak ook in het hotel) en om een begeleide fietstocht door de stad te doen. Zo kom je o.a. op de fruitmarkt uit waar je de mogelijkheid krijgt verschillende soorten fruit te proeven en daarnaast een kijkje te nemen net buiten de stad waar veel graffiti kunstwerken te zien zijn. Dit zijn veelal protest graffitis en de mooie verhalen erachter zijn indrukwekkend.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 04-01-2017

  Villa de Leyva leent zich voornamelijk voor prachtige tochten per voet, fiets of te paard. Het stadje zelf is uniek met prachtige koloniale huizen en 'Plaza Mayor'. Een van de grootste pleinen van het continent. De kenmerkende architectuur maakt het leuk om lekker door het dorpje te slenteren. 's Avonds is hier veel vertier met muziek, dans op het plein en in de verschillende restaurantjes eromheen. Vanaf het grote plein heb je uitzicht op de bergen waar je mooie tochten kunt maken. Een aanrader is een ritje naar de nabij gelegen watervallen. Bij deze waterval kun je ziplinen of te voet naar de watervallen gaan (wandelroute van ongeveer anderhalf uur). Daarnaast is het mogelijk om van de waterval te gaan abseilen waarbij je een paar keer middenin de waterval terecht komt. Een unieke ervaring!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren