4 reviews van Ineke Duinstra-Osinga

 • Geplaatst 13-03-2016

  Wat een kleurijke, vrolijke, swingende stad. Heerlijk! Als je naar Brazilië gaat is ook zeker naast Rio, deze stad een aanrader. We eindigden hier onze rondreis en zijn vanaf hier teruggevlogen naar Nederland. Een tip als je net als ons je rondreis begint in Rio en eindigt in Salvador boek de vlucht via TAP Portugal. De meest comfortabele manier en meest rechtstreekse vlucht. Via KLM zul je al tijd nog over moeten stappen in Rio.
  In Salvador kun je prima gebruik maken van het openbaar vervoer. Vanaf het vliegveld vertrekt een bus naar Pelourinha. Wel een rit van een driekwartier, maar je krijgt gelijk al een indruk van de stad. Er wordt gewerkt aan een metro, maar daar was nu begin 2016 nog niks van te merken. Het meest interessante gedeelte van Salvador is gelijk ook het historische gedeelte Pelourinha . Wij hadden een prachtig poussada, Poussade des Arts, gevonden, op loopafstand van het historisch centrum. Echt een aanrader, de Salvadoriaanse sfeer, uitgebreid ontbijt en ook nog eens goedkoop. Er zijn overigens nog vele leuke pousadas te vinden in deze omgeving, keus genoeg.
  In Salvador hoef je vooraf niks te plannen, wandel lekker door de prachtige straatjes, lekker winkelen en genieten van de muziek op straat. Olodum (de muziek groep die met o.a. Michael Jackson heeft opgetreden) speelt iedere dag (in het weekend sowieso) op het einde van de dag op een pleintje. Om leuke souvenirs/cadeautjes te vinden voor thuis kun je het beste naar de overdekte markt, Mercado Mulando gaan. Je komt er vanuit Pelourinha met de lift, Elevador Lacerdo. We hebben er flink wat leuke aankopen gedaan voor een leuk prijsje. Je kunt er van alles vinden, hangmatten, schilderijen, beeldjes, sleutelhangers, trommels etc.
  Vanuit Salvador kun je ook nog voor een aantal dagen mooie strandplekjes vinden. Je kunt met een pond naar het eiland Paraty toe. Of je kunt zoals wij hebben gedaan met de bus naar Itacarim, een vissersdorpje, gelegen aan de zee, waar je lopend vanuit je hotel het rustige strand opkomt. Het ligt vlakbij Praie de Forte, een toeristisch dorpje die bekend staat om het Tamar schildpaddenproject. Leuk om te kijken, maar verwacht er niet teveel van. Je kunt daar in een klein parkje schildpadden zien en meer te weten komen over het project. Wij vonden het heerlijk ontspannen om zo ons reis te eindigen. Het kleurrijke, swingende Salvador en nog lekker relaxen aan het strand. Echt even nog het Braziliaanse gevoel vast houden!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 28-02-2016

  Vanuit de plaats Foz du Iguasse hebben we de Iguassa Falls bezocht. Het is vanuit deze plaats vrij eenvoudig te bezoeken. Neem de bus die richting het vliegveld gaat en vlak na deze halte volgt de halte voor de Iguassa Falls. Koop buiten het park wat water, er staan genoeg verkopers daar, in het park zijn de consumpties relatief duur qua Braziliaanse begrippen. De Iguassa Waterfalls is erg toeristisch. Zorg er daarom voor dat je vroeg bent om je kaartje te kopen of koop deze vooraf online. Als je binnen bent in het park wordt je met de bus naar een wandelpad gebracht en kun je vanaf hier het prachtige uitzicht zien. De watervallen zijn heel indrukwekkend. En je wordt gegarandeerd nat! Zorg voor bescherming van je fototoestel. Verder is het met de tropische temperaturen heerlijk deze gratis verkoeling. Naast deze wandeling zijn er diverse excursies. Wij hebben die van de speedboot gedaan die onder de watervallen gaan. Achteraf vonden we het erg prijzig voor wat er geboden werd. Ma het is wel de enige manier om zo dichtbij de watervallen te komen.
  De Argentijnse kant is zeker ook een bezoekje waard. Je kunt er vrijer rond lopen en hebt kans om nog tropische vogels te spotten en aapjes.
  Wat ook leuk is het vogelparkje, vlakbij de Braziliaanse ingang. Ruim opgezet en zo je de vogels die je ook in de Pantanal en Amazone zou kunnen zien.
  Al met al een prachtig natuurwonder deze watervallen. Je kunt hier zo je 2-3 dagen verblijven om hier van te genieten.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 28-02-2016

  De Pantanal is een bijzondere mooie omgeving. Het is een wetland, een moerasachtig gebied. Het grenst aan de Amazone. Vanuit Campo Grande hebben we met een huurauto door de Pantanal gereden. Eerst in Bonito geweest en vanuit daar doorgereden naar Miranda, helemaal de Pantanal in. We zijn er in januari geweest, aan het begin van het regenseizoen. Het landschap is dan prachtig! Prachtig groen, de bomen in bloei en weidse uitzichten. Het landschap is bijzonder en is eigenlijk nergens mee te vergelijken. Ze zeggen dat je beter in juni/juli kunt komen, als het droogseizoen is, maar ook dor, want dan kun je beter dieren spotten. Dat hoeft zeker niet per se. We hebben juist veel gezien. Capibari's, kaaimannen, ara's ( komen alleen voor in Brazilië en hier kun je ze het beste zien), toekans en nog vele roofvogels. We verbleven op een Fazenda, een soort boerderij, bij Fazenda Baía Grande. Een aanrader. Het is midden in de Pantanal en je bereikt de Fazenda via een landweg. Het is kleinschalig, maximaal 10 personen. Alles is verzorgd, ontbijt, lunch en avondeten en de bijbehorende excursies. Antonio, voormalig Pantineiro, een cowboy van de Pantanal, neemt je dagelijks mee op een excursie en laat de flora en fauna aan je zien. Op een fazenda beleef je het echte pantanal, het boederijleven, de rust en zie je de mooie omgeving. Wij hebben dit geboekt via Riksja Travel die het weer boekt via de lokale organisatie Idiea Tours. De auto hadden we gehuurd via Locilaze, een lokale, betrouwbare en netjes organisatie. Het mooie van de Pantanal vonden wij dat je eens heerlijk vrij kon rondrijden. De wegen zijn prima, het verkeer is zeker niet al te druk en over het algemeen is de bewegwijzering goed. Al met al een uniek, nog onontdekt gebied in Brazilië!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 28-02-2016 • gereisd augustus 2012 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

  Zuid-Afrika, de wereld in 1. Dat zeggen ze en het is waar. Er is zoveel moois te zien en te beleven. Alles wat je qua dieren wilt zien kun je zien. Van olifanten tot pinguïns. Geweldig. Maar maak ook keuzes als je net als ons in je vakantieperiode weg gaat en 3 weken hebt. Het was onze 1e verre reis en als we weer zouden gaan, zou ik een aantal dingen weglaten. Uiteindelijk is een mooie ervaring fijner dan alles te hebben gezien, maar niet echt tijd hebben gehad om te genieten. Aanraders vinden wij het Krugerpark, Swaziland, Port Elizabeth en natuurlijk Kaapstad. Krugerpark is het welbekende Wildlifepark en wij hebben daar echt heel veel Wildlife gezien, de big five hebben we daar zeker gezien. In Swaziland verbleven we in het Milwane Wildlife Sanctuary, een prachtig plekje midden in de natuur, in een nagebouwd Swazi-dorpje. Een hele bijzondere ervaring. Vanuit Port Elizabeth kun je het Addo Elephant-park bezoeken, de olifanten lopen rustig rond in het park en soms dichtbij je auto. Best spannend, maar ook prachtig om zo dichtbij te komen. In Kaapstad is ook zoveel te zien, je vermaakt je er gerust een week. Wij kozen voor 4 dagen, dan kun je ook al zoveel doen. Wil je naar het robbeneiland, regel vooraf je kaartjes, het liefst al in Nederland. Wij dachten dit in Kaapstad zelf nog te kunnen regelen, maar dat viel helaas tegen. We zijn in augustus geweest, dan is het daar winter. Bovenin heb je lekkere temperaturen, maar onderin Zuid-Afrika moet je wel overdag een vest dragen. Hou daar rekening mee. Wij hebben alles met de auto gedaan, vanuit Durban kun je naar Port-Elizabeth een binnenlandse vlucht maken. Dat zou ik ook aanraden, wij hebben dat niet gedaan vanuit kostenoverweging en omdat we onderweg dan het geboortedorpje van Nelson Mandela konden bezoeken. Echter was het wel vermoeiend dit stuk met de auto. Bijna 2 dagen gereizigd tussen Durban en PE. De wegen zijn goed in Zuid-Afrika, hou er wel rekening mee dat er wegwerkzaamheden kunnen zijn. Die waren er iig wel regelmatig toen wij er waren. Je kunt met de auto, maar we zijn ook mensen tegengekomen met een camper en dat is vast ook een mooie ervaring. Rijd je met auto ook naar Kaapstad, sla dan na Knysna af en rijdt route 62. Al heb je dan vele kms gereden, dit is een prachtige route om te rijden. Je rijdt door pachtige koliniale dorpjes, tussen de bergen door en je hebt een prachtig uitzicht met hier en daar een struisvogel.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zuid-Afrika:

  Kruger National Park • Swaziland, Mlilwane • Route 62

  Mijn Zuid-Afrika beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
  • Gastvrijheid: 9
  • Natuur: 10
  • Eten: 8
  • Stranden: 8

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren