5 reviews van Ingrid Koote Arnout

  • Geplaatst 07-01-2019

    Heb niet voor niets mee gedaan aan Droomhuis Gezocht op Sardinië. Eiland van woest binnenland, wonderschone baaien, hagelwitte en gouden stranden, azuurblauwe zee, geschiedenis, heerlijk eten en vriendelijke bevolking. Je moet het zelf ervaren!!!



    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 07 maart 2019 16:04

      Dit is wat ik nodig heb: een echte Sardinië-kenner! Afgelopen zomervakantie hebben mijn man en ik een rondreis gemaakt in West-Amerika. Dit jaar willen we graag weer een keer naar Italië, het land wat mijn hart verovert heeft. Wel lijkt het me leuk om een wat anders-als-anders reis te maken in Italië. Zodoende kwam ik op Sardinië. Ik sta voor de klas dus we zitten aan de zomervakantie vast en mijn man zit met zijn vakantiedagen waardoor we niet langer dan 2 weken weg kunnen. Daarom lijkt het vliegtuig pakken en een huurauto huren in Sardinië mij de beste oplossing. Graag willen we op 3 locaties 4 dagen verblijven. Wat zou jij adviseren als locaties om te verblijven zodat je van daaruit het eiland kan bezoeken? In Amerika hebben we op veel plekken maar 1 nacht gezeten, maar dat willen we nu dus niet. Graag hoor ik van jou wat de 3 beste centrale plekken zijn om te zitten. We zouden dan vliegen op Olbia. Bedankt alvast! :)


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 07 maart 2019 16:04

      Dit is wat ik nodig heb: een echte Sardinië-kenner! Afgelopen zomervakantie hebben mijn man en ik een rondreis gemaakt in West-Amerika. Dit jaar willen we graag weer een keer naar Italië, het land wat mijn hart verovert heeft. Wel lijkt het me leuk om een wat anders-als-anders reis te maken in Italië. Zodoende kwam ik op Sardinië. Ik sta voor de klas dus we zitten aan de zomervakantie vast en mijn man zit met zijn vakantiedagen waardoor we niet langer dan 2 weken weg kunnen. Daarom lijkt het vliegtuig pakken en een huurauto huren in Sardinië mij de beste oplossing. Graag willen we op 3 locaties 4 dagen verblijven. Wat zou jij adviseren als locaties om te verblijven zodat je van daaruit het eiland kan bezoeken? In Amerika hebben we op veel plekken maar 1 nacht gezeten, maar dat willen we nu dus niet. Graag hoor ik van jou wat de 3 beste centrale plekken zijn om te zitten. We zouden dan vliegen op Olbia. Bedankt alvast! :)


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 07 maart 2019 16:05

      O sorry, hij kon het bericht niet plaatsen maar nu staat hij er 2x.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 05-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in juni 2017 • met partner • zelfstandig

    Al meer dan 50 jaar kom ik jaarlijks in Italië. Dat zegt genoeg! Nergens zo veel cultuur, prachtige natuur, bergen , stranden, bossen. Het eten is wereldbekend, de mensen zeer gastvrij!
    Genoeg mooie dure of eenvoudige hotels, agroturismi, b&b's, campings .
    Vertier, rust.... voor elk wat wils
    Bijv de Dolomiti, enig in hun soort voor de wandelaars en klimmers; de Italiaanse meren met alle vormen van watersport. De lange zandstranden, de baaien met hun azuurblauwe water; de historische steden en de pittoreske dorpen..
    .

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Italië:

    Sardinië  • Dolomieten • Gardameer

    Mijn Italië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 05-11-2017 • gereisd april 2017 • 2 weken lang • met familie • zelfstandig

    De reis naar Bali blijft lang maar de moeite waard alhoewel het authenteken Bali steeds verder te zoeken is. Magisch zijn de tempels, de Hindoe rituelen zoals de offeranders, de ceremonies, de processies. De natuur zoals de stranden, de sawah's is schitterend. Het leven is er goedkoop, het eten verrukkelijk. Blijf altijd op je hoede voor oplichting want daar verandert helaas niet veel aan

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Indonesië:

    Tirta Empul Tempel  • Uluwatu • Dream Beach - Nusa Lembongan

    Mijn Indonesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 10
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 21-10-2017 • gereisd april 2017 • 2 weken lang • met familie • zelfstandig

    Bali, eiland vsn tegenstellingen. Van oorsprong een goddelijk eiland, letterlijk en figuurlijk. De mystiek van het Hindoeisme is er duidelijk voelbaar door de talloze tempels van klein tot heel groot, door de dagelijkse offerandes, door de vele ceremonies. De natuur is er prachtig alhoewel de bevolking er niet goed mee omgaat zoals in zo vele Aziatische landen. Overal vind je er ontzettend veel zwerfvuil. En helaas wordt het eiland steeds westerser, de vele fastfoodketens bijv. zijn mij een doorn in het oog. Maar als je erdoor heen kijkt en de minder toeristische plekken opzoekt dan is het Bali aga, het oorspronkelijke Bali gelukkig nog te vinden. De sawahs zijn er niet voor niets wereldberoemd. Vraag een chauffeur om je naar de niet toeristische plekken te brengen, bijv. naar een crematie in een dorp, naar een local eethuisje e.d. en je ziet het echte Bali.
    Pas wel op voor oplichting. Helaas is een groot deel van de bevolking "pienter boesoek" en probeert men je maar al te vaak een poot uit te draaien. Vooral oppassen met de money changers. Het meest safe is geld te pinnen.
    Bij aankopen van wat dat ook altijd sterk afdingen en volhouden. Het is er gewoonte om je de zoveel voudige prijs te vragen maar dus ook gewoonte om zwaar af te dingen.
    Het eten is er goddelijk. Voor heel weinig geld heb je in de eenvoudige eethuisjes de heerlijkste maaltijden. Ga niet naar de westers georïënteerde restaurants als je het echte traditionele eten wilt proeven.
    Bezoek de tempels in gepaste kleding. Makkelijk om een eigen sarong mee te nemen anders ben je verplicht er 1 te huren.
    Spreek met taxi's, het liefst de lichtblauwe, van te voren een prijs af! Taxi's zijn goedkoop. Raadzaam is ook een leuke chauffeur in te huren voor je eigen excursies, veel goedkoper dan via een reisbureau of hotel.
    Helaas worden er ook op Bali, vooral in Kuta en Legion overal drugs te koop aangeboden. NIET DOEN! De eenvoudigste joint kan je de nachtmerrie van je leven bezorgen: een Aziatische cel. Hele hoge straffen tot de doodstraf toe.
    De beste tijd qua klimaat om er heen te gaan is in oktober of april. Deze valt buiten de natte moesson en ook buiten het hoogseizoen. In het hoogseizoen zijn er veel Australiërs en helaas niet de meest fatsoenlijke.
    Desalniettemin toch zeker een bezoek waard, al is het maar eens in je leven!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Indonesië:

    West en Zuid Bali

    Mijn Indonesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 10
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 21-10-2017 • gereisd juni 2017 • 1 week lang • met partner • fly-drive

    Een mooie plek blijft het Gardameer waar ik al meer dan 55 jaar kom. Alle ingrediënten aanwezig voor een heerlijk verblijf, voor elk wat wils voor jong en oud.
    Sardinië waar ik al meer dan 30 jaar kom. Geen Zuid Europeens eiland , en heb er vele bezocht, haalt het hierbij. Zo'n mooie combinatie van prachtige ruige natuur, dichte bossen, paradijselijke stranden en baaien, veel cultuur en goddelijk eten en niet te vergeten een hele gastvrije bevolking.
    Verder is heel Italië een schitterend land. Het gaat te ver om in details te treden maar de natuur is er zo mooi en divers, de meren, de zee rondom met prachtige stranden, de bergen, de steden beladen van cultuur, de pittoreske dorpen en dan niet te vergeten het beroemde Italiaanse eten en wijnen. De bevolking is zeer gastvrij en vriendelijk. De keerzijde is de negatieve waas van corruptie en mafia die over het land hangt, maar waar vind je die niet. Ikzelf heb me er nooit angstig of bedreigd gevoeld. Laat dit je er echt niet van weerhouden het land te gaan verkennen. Het zal je als een octopus omarmen en nooit meer loslaten!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Italië:

    Sardinië

    Mijn Italië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren