26 reviews van inzedi

 • Geplaatst 29-11-2017

  Het Inle Lake is wat mij betreft een van de meest bijzondere bestemmingen in zuid-oost Azië. Dit meer is gigantisch en de omgeving is prachtig. We verbleven in het dorp Nyaung Schwe, zoals de meeste backpackers. In dit dorp vind je een aantal leuke restaurantjes en een marktje, maar verder is er niet heel veel te doen. Een echte aanrader is om een fiets te huren en de omgeving rondom het meer te bekijken. Een boottocht over het meer kan ook niet missen bij een bezoek aan het Inle Lake. Je komt hier de vissers tegen die met één been en één arm peddelen. Bijzonder om te zien! Ook zie je hoe de lokale bewoners wonen, namelijk op paalwoningen op het meer. Midden op het meer vind je dan ineens een klein dorpje. Ook hebben ze drijvende plantages gemaakt, welke ook midden op het meer staan. Tijdens de boottocht maak je verschillende stops, zoals bij een museumpje, een sigaar makerij en nog wat winkeltjes. Wij zijn drie dagen bij het Inle Lake geweest en achteraf had ik nog wel langer willen blijven.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 29-11-2017

  Sumatra is het grootste eiland van Indonesië en niet vergelijkbaar met Java, Bali en Lombok. Medan is de hoofdstad van Sumatra en hoogst waarschijnlijk de stad waarop je vliegt. Wij vonden dit niet zo'n fijne stad. De sfeer was grauw en er waren bijna geen andere backpackers. Wat ons wel positief verraste in Medan is dat de Street food hier keer op keer enorm lekker was!
  Na Medan gingen we naar Lake Toba. We nemen een lokaal busje en het valt ons direct op dat het verkeer chaos is. Onze chauffeur rijdt ook totaal niet voorzichtig en stopt iedere keer als iemand het hem vraagt. We doen er uiteindelijk dan ook een stuk langer over dan de bedoeling was. Bij Lake Toba is het aan te raden van te voren een accommodatie te boeken. Je verblijft hoogstwaarschijnlijk op Samosir eiland. Op de boot naar dit eiland moet je aangeven naar welke accommodatie je gaat, want dan stopt de boot bij de accommodatie. De omgeving is hier echt prachtig!! De bezienswaardigheden zijn helaas wel wat toeristisch. Het is interessant om de batak huizen te bekijken, maar de vraag is wel of deze er nog voor de toeristen staan of dat ze nog gebruikt worden door de lokale bevolking. Vanaf Lake Toba hebben we een privé taxi genomen naar Bukit Lawang. In dit dorpje zelf is niet zo veel te doen, maar het grote hoogtepunt hier is een jungle trekking naar de orang oetans. Dit is een geweldige ervaring, die ik iedereen zou aanraden. Het is wel jammer om te zien hoe de gidsen met de orang oetans omgaan; ze roken bijvoorbeeld gewoon in het bijzijn van de orang oetans. En dit terwijl het een bedreigde diersoort is..


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 29-11-2017

  Lombok is een prachtig eiland op een uurtje varen van Bali. Het fijne aan het eiland is dat het een stuk minder toeristisch is dan Bali. Het in het zuiden gelegen Kuta is een heerlijk plaatsje. De sfeer is er erg relaxt en de omgeving is geweldig! In de omgeving van Kuta liggen veel mooie stranden, waarvan een aantal veel bezocht zijn; denk aan Mawun beach en Tanjung An. Dit is zeker niet onterecht, want dit zijn prachtige stranden. In het noorden van Lombok ligt de Rinjani vulkaan. Toen wij er waren was deze vulkaan helaas actief en durfden we het niet aan om deze te beklimmen. Dit staat nog wel steeds heel hoog op mijn bucket list, want dit schijnt een geweldige ervaring te zijn! De Gili eilanden, net iets naast Lombok gelegen zijn ook zeker een aanrader. Vooral als je zin hebt in een relax/ snorkel bestemming. Wij zijn naar Gili Trawangan geweest, waar het uitgaansleven zeer bruisend is! Het schijnt dat Gili Air en Meno een stuk rustiger zijn.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 27-11-2017

  Deze stad is één grote chaos. Het verkeer staat standaard vast en overal zijn toeterende scooters. Dit was onze eerste bestemming in Azië en ik moet zeggen dat je hier dan wel een cultuur shock oploopt. Verder zijn er niet heel veel bezienswaardigheden in de stad. Je kunt de Hoa Lo gevangenis en het mausoleum van Ho Chi Minh bezoeken, maar beiden vond ik niet heel indrukwekkend. Het Hoi Kiem meer daarentegen vond ik wel een erg fijne plek. Hier vind je toch nog wat rust in deze drukke stad. Vroeg in de ochtend en 's avonds zie je hier veel Vietnamezen die aan het sporten zijn.

  Als je in het noorden van Vietnam reist, dan kun je bijna niet om Hanoi heen. Het is de uitvalsbasis om Sapa en Halong Bay te bezoeken.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 27-11-2017

  Nha Trang wordt vooral veel bezocht door Russen. Er gaat dan ook een directe vlucht vanaf het vliegveld van Nha Trang naar Rusland. Dit beïnvloedt de sfeer in de stad niet op een positieve manier. Het strand is wel oké, maar ook weer vol met Russen. Verder konden wij hier niet veel leuke restaurantjes of guest houses vinden. Er zijn vooral veel luxe hotels en wat restaurant ketens zoals pizza hut/ mc Donalds etc. We hebben wel een lokaal marktje bezocht, maar daar zijn we snel weer uit gegaan toen we de vislucht roken en al het ongedierte bij de vis zagen. Verder zijn er een paar leuke tempels. Geen must see, maar wel prima als je in de stad bent. Mijn advies zou zijn om deze stad over te slaan. Wij zijn dan ook zo snel mogelijk weer door gegaan naar Ho Chi Minh City.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren