13 reviews van Irene en Sander

 • Geplaatst 29-10-2017

  Valencia is een heerlijke stad, het heeft een relaxte sfeer, een mooi oud centrum, heerlijke restaurantjes met terrasjes en een heel modern gedeelte: stad van de kunst en de wetenschappen. Prachtige gebouwen daar, echt een aanrader! Ook heeft het een heel leuk park, aangelegd in de oude rivierbedding rondom de stad. Daar kan je rust en schaduw vinden in het warme Spaanse weer en genieten van een heerlijke siësta, of een heerlijk verkoelende sangria!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 29-10-2017

  Wij hadden ervoor gekozen om de watervallen vanaf de Canadese kant te bekijken en dat is echt de beste kant! Aan de overkant zie je vanaf waar de mensen vanaf de Amerikaanse kant de watervallen kunnen zien en die hebben echt een minder goed overzicht. Het natuurspektakel is echt overweldigend! Jammer is alleen wel de hele attractie die eromheen gebouwd is. Het hele stuk dat Clifton Hill heet is veel te toeristisch, dat is echt niet leuk meer. Wij waren er in het voorjaar toen het nog niet zo warm was (er lag zelfs nog een blok ijs onder de watervallen), daarom was het gelukkig nog niet zo druk in dat stadje, maar anders zou ik het zeker mijden. De watervallen zelf zijn prachtig en als je de kans hebt, zou ik zeker in een bootje het meer op gaan om ze van dichtbij te bekijken (dat konden wij niet doen omdat er dus nog ijs lag), maar het hele gekke gebied eromheen zou ik lekker overslaan.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 29-10-2017

  Als je in China bent, en je wilt iets leren over de oeroude Chinese cultuur, ontkom je er niet aan een bezoek te brengen aan de Chinese muur. Gelukkig hadden wij niet het meest toeristische stuk van de muur gekozen om te bezoeken en het was prachtig. Als je dat ziet besef je pas hoe groot het oude Chinese volk wel niet was en hoe weinig wij eigenlijk weten over het oude China. Met een gids leer je nog het meeste, want die kan je veel vertellen over de cultuur en waarom de muur gebouwd is. Wij waren er in de lente en de bloesom stond om de muur heen in bloei, er waren stukken bij zonder andere mensen erop en dat was echt een spektakel. De muur strekt zich uit zo ver je kunt kijken, met trappetjes en op sommige stukken heel steil. Echt een aanrader voor iedereen die meer van China wil weten en vooral zien!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 29-10-2017

  Een wat minder bekend National Park maar eigenlijk ontzettend mooi! Dit park ligt midden in de woestijn waar ook Las Vegas in ligt en er groeit eigenlijk niets anders dan Joshua trees. Deze boom dankt zijn naam aan de mormoonse kolonisten, die bij het zien van deze bomen moesten denken aan de profeet Jozua, die zijn armen naar de hemel uitstrekt. Het park is juist zo bijzonder omdat er verder bijna niks groeit en je alleen maar deze Joshua trees ziet. Dit is ook meer een kruising tussen een boom en een cactus, echt een plant die in de woestijn kan groeien. Dit maakt het landschap heel apart en uniek. Ook omdat het een iets minder toeristisch park is dan bijvoorbeeld Yosemite, kan je hier in alle rust rond wandelen (niet te lang in de zomer want het kan erg heet zijn, het is tenslotte woestijn). Er zijn hier ook oude rotsschilderingen te vinden van mensen die hier duizenden jaren geleden woonden. Ondanks dat het minder bekend is, toch echt een aanrader als je in het Westen van Amerika op reis bent!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 29-10-2017

  Yosemite National Park is echt een van de mooiste National Parken die ik ooit heb gezien. De natuur is overweldigend mooi en echt nog heel puur, het lijkt we alsof de tijd hier stil heeft gestaan. Rondom het visitor center is het wel erg toeristisch en moet je ook niet proberen je auto te parkeren wat er is simpelweg geen plek. Gelukkig krijg je een kaartje als je het park binnenkomt en kan je dus makkelijk je eigen route bepalen. Er zijn veel watervallen in het park en in de zomer zijn deze niet meer zo vol als in de lente maar nog steeds wel mooi om te zien. Naar een aantal kan je toe wandelen om ze van dichtbij te bekijken en dat is ook zeker de moeite waard. Wij zijn ook met de auto helemaal naar het hoogste punt gereden om een prachtig uitzicht te hebben over Half Dome, een van de bekendste rotsen uit het park. Ook hier kan je prachtig wandelen door de natuur en sta je uiteindelijk boven op een stuk rots met een prachtig uitzicht! Ook een aanrader is het uitzichtpunt Tunnel View, maar een stuk lager bij de rivier is nog een veel mooier uitzichtpunt wat niet als zodanig op de kaart staat, maar waar wel een prachtig uitzicht te vinden is!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren