4 reviews van Isabella Bernard

 • Geplaatst 17-01-2016

  De start van onze reis in Maleisië, eind 2013.
  De Batu Caves liggen ongeveer 10 km. ten noorden van Kuala Lumpur en zijn zeker de moeite waard om te bezichtigen, de tempels in de grot zijn heel indrukwekkend en je hebt prachtig zicht op KL boven aan de trappen bij de ingang.
  De Sky Bar op de 33e verdieping in het Traders Hotel geven een prachtig uitzicht op de Petronas Twin Towers en 's avonds zijn ze, net als de rest van de stad, heel mooi verlicht. De lichtshow bij de fontein voor de Petronas Twin Towers is ook leuk om 's avonds te gaan kijken.
  In het park bij de torens, KLCC is heerlijk vertoeven op een zonnige dag.
  De Central Market is een echte aanrader om doorheen te struinen, een hapje te eten, te shoppen en cultuur te snuiven.
  The Reggae Bar staat midden in China Town en is heel leuk om een drankje te doen en/of een hapje te eten. Reggae Guest House is echt een aanrader om te overnachten, prima kamers met gedeelde badkamers.
  We hebben hier oud & nieuw gevierd op Merdeka Square, waar tegen twaalf uur alle mensen uit Kuala Lumpur zich bevinden, om 12 uur wordt er een kwartier vuurwerk afgestoken en daarna gaat iedereen weer op huis aan. Geweldig om mee te maken!

  De mensen zijn heel vriendelijk, de stad is prima te bezichtigen in een dag of 2/3 (met de metro) en niet duur.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 17-01-2016

  Bij Billa Bong Scuba op Pulau Mabul werken fantastisch enthousiaste mensen en de kamers van de homestay op de palen in het water zijn een ware belevenis en aanrader.

  Ik had halverwege 2013 mijn PADI in Nederland gehaald om eind dat jaar te gaan duiken bij Sipadan. Na een refresh-dive bij en een aantal duiken rondom Mabul en Kapalai gingen we naar Sipadan.
  Prachtig koraal, prachtige vissen, zeeschilpadden, haaien, bultkop papegaaivissen, wat een geweldige duiken hebben we die dag gehad. Zeker ook een aanrader om te snorkelen.
  Duiken bij Sipadan is fantastisch!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 17-01-2016

  Samen met een vriendin ben ik in december 2009/januari 2010 vijf weken door Costa Rica gereisd en dit park is erg toeristisch, maar heel mooi. We hebben hier heel veel aapjes, een luiaard, wasberen gezien en prachtige bomen, bloemen en planten gezien.
  In de prachtige oceaan, aan een mooi strandje werd ik gestoken/gebeten door een kwal, wat iets minder fijn was, maar na een half uur flinke jeuk was het ook weer weg.
  Het is heerlijk om hier een dagje aan het strand te vertoeven.

  Wat ik een nadeel vond is dat de wasberen en aapjes gewend zijn geraakt aan de toeristen en dan ook rondom de prullenbakken rondhangen en deze open kunnen maken en hier van alles uithalen; eetbaar en niet eetbaar. Het ergste vind ik dat enkele toeristen, in ons geval een Amerikaan, de beestjes aan gaan halen en eten geven, ondanks dat het goed wordt aangegeven dat dit niet is toegestaan. Iets minder toeristisch had het park perfect gemaakt.

  Zeker een aanrader!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 17-01-2016

  Als echte backpacker is een stad als New York heel wat anders dan we gewend zijn. De stad stond ook niet in onze top-5 van bestemmingen op onze wensenlijst, maar we zagen hele goedkope tickets voor in oktober 2014 (5 hele dagen in NYC) en besloten binnen 5 minuten dat we dat niet konden laten schieten.
  In Broadway Hotel & Hostel (Manhattan's Upper West Side) was het prima vertoeven voor een prima prijs (voor New Yorkse begrippen) en mede dankzij de locatie vlakbij een metrohalte was deze perfect! Op loopafstand van het hotel is Restaurant Gastronomia Culinaria heerlijk om te gaan eten! (wel wat duurder dan gemiddeld)

  Op aanraden van vrienden kochten we meteen een New York Pass, met heel veel kortingen en gratis toegang tot diverse attracties waar wij graag heen wilden was dit een goede deal voor ons.

  De eerste indruk van de stad was overweldigend met o.a. Time square, Rockefeller Center (incl. tour en Top of the Rock), Grand Central Station, Madame Tussauds, Bryant Park (heel leuk met straatartiesten en leuke zitjes), M&M's store en Empire State Building was dag een fantastische start! We waren verkocht, wat een indrukwekkende stad.
  Dag 2 bestond uit Statue of Liberty, Ellis Island, helikoptervlucht (aanrader!), Ground Zero, 9/11 Tribute Center en als afsluiter gegeten in China Town bij Joe's Shanghai wat ook een ware beleving was met overheerlijk (en leuk geprijsd) eten.
  Dag 3 gestart met een ontbijt bij Friedman's Lunch in de Chelsea Market, daarna over de Highline gewandeld, vervolgens naar de Brooklyn Bridge, een korte rit in een hop on - hop off bus en geeindigd in Central Park.
  Dag 4 begon met een korte wachtrij voor een ontbijt bij Sarabeth's, wat overigens het wachten meer dan waard was. Hierna zijn we Museum of Natural History in gegaan (mooi en groot) en met de Smorgasburg market (leuke tentjes met heerlijk eten en een fantastisch uitzicht op Manhattan) hebben we New York in grote lijnen samengevat.

  De stad is duurder uitgevallen dan we hadden verwacht, maar ook zeker indrukwekkender dan verwacht. We zijn geen shoppers maar op enkele souvenirs na hebben we daar ook geen tijd voor gehad. We hebben alles eruit gehaald wat we wilden, maar hadden hier prima nog een week kunnen vertoeven, wat we vooraf zeker niet hadden verwacht.
  Wat een super vette stad!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren