13 reviews van Jaana

 • Geplaatst 18-05-2017

  Overal lees je goede berichten over Canggu. Het is absoluut een plek waarbij er een heerlijke relaxte sfeer hangt en je heerlijk kunt eten. Echter is er weinig over van het echte Bali. De stranden zijn enorm vervuild en de straten zijn overspoeld door toeristische en vooral dure winkeltjes. Het is zeker leuk om dit stadje even kort te bezichtigen maar ik zou het zeker niet aanraden om hier een week te blijven. Er zijn zoveel mooiere plekken op Bali.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 18-05-2017

  Rome is voor mij een van de mooiste steden in Europa. Ik heb mijn week in Rome ervaren als een week in een museum. Overal waar je kijkt zie je prachtige statige gebouwen, schattige steegjes, gezellige restaurants en heerlijke koffietentjes. Naast alle prachtige bezienswaardigheden denk ik vooral terug aan het heerlijke eten en drinken in Rome. Ik ben een enorme koffie fan en betere koffie dan in Rome heb ik nog nooit gedronken. De lekkerste en leukste koffietentjes waren die waar je aan een bar staat, je koffie besteld en deze staand opdrinkt. Anders dan wij gewend zijn aan een tafeltje, sta je daar met veel Italianen om je heen die ook hun koffie staand drinken. In de ochtend lekkere cappuccino's en in de middag espresso's. Naast dat het 'staand' drinken een leuke ervaring is, moet je ook nog eens toeslag betalen als je wel gaat zitten. Goed om te onthouden dus! En na het bezichtigen van alle pracht en praal in Rome staat er in elk restaurant wel een heerlijk kaasplankje op je te wachten met een heerlijke rode wijn. Mocht je twijfelen over het bezoeken van Rome, is het enige wat ik kan zeggen is: gaan en geniet!!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 18-05-2017

  Gili Air is precies een goede combinatie tussen Gili Meno en Gili T. Er is genoeg te doen en er zijn s' avonds enorm leuke barretjes waar je op het strand een drankje kunt nuttigen. Mocht je nadenken over het behalen van je Open Water SSI/ PADI, kan ik zeker aanraden dit te doen bij Manta Dive op Gili Air. Wat een goede begeleiding en vooral: wat een gave ervaring! Veiligheid staat voorop en op de tweede plek genieten. Tijdens de eerste duik meteen verschillende schildpadden gezien. Dit blijft voor mij een ervaring die ik nooit zal vergeten.

  Er zijn heerlijke restaurants te vinden op Gili Air. In de avond kun je BBQ'en op het strand, een super leuke en vooral gezellige ervaring. Het is leuk om in een 1.5 uur om het hele eiland te lopen, als je dit met zonsondergang doet heb je een prachtig uitzicht over de zee en kijk je uit op de andere Gili eilanden. Zeker een eiland dat je moet bezoeken tijdens je bezoek aan Indonesië.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 18-05-2017 • gereisd april 2017 • 4 weken lang • met partner • zelfstandig

  Zoals mijn titel al aangeeft zijn de eilanden van de Filipijnen een paradijs. Dit land bestaat uit meer dan 7000 eilanden. Deze zijn natuurlijk niet allemaal te bezoeken maar ik heb vier weken rondgereisd in dit prachtige land en ik kan wel zeggen dat de Filipijnen mijn favoriete land is in Azië! De stranden zijn parelwit en de zee aqua blauw. Je zal denken dat dit snel went, maar niets in minder waar. Ik heb mij een maand lang verbaasd over de prachtige natuur op de eilanden.

  Ik ben begonnen in Manila, de hoofdstad. Veel blogs geven aan dat hier weinig te doen is, maar ik heb hier een enorm leuke tijd gehad. Manila is verdeeld in oude en nieuwe gebieden. Beide heel interessant om te zien, maar vooral het contrast tussen beide is indrukwekkend. Het verschil is namelijk enorm. Van enorme hoge statige gebouwen naar huisjes met golfplaten als dak, in dezelfde straat. Na Manila ben ik naar Moalboal gegaan in de provincie Cebu. Dit is een mooi rustig stadje met prachtige stranden en leuke activiteiten zoals snorkelen met miljoen sardientjes of schildpadden en canyoning. Na Moalboal ben ik naar Siquijor gegaan. Dit is absoluut mijn favoriete eiland van de Filipijnen. Vervolgens via Dumaquete en Cebu City doorgereisd naar Palawan. In deze provincie heb ik Port Barton, El Nido en Coron bezocht. Ik ben in de laatste twee weken te weten gekomen waarom Palawan is uitgeroepen tot het mooiste eiland van de wereld. Wat een schoonheid. Niet alleen de stranden en zee maar ook de bergen en rotsen zijn waanzinnig mooi.

  De mensen op de Filipijnen zijn vriendelijk, echter voel je duidelijk verschil tussen de toeristische plekken en de minder toeristische plekken. Het eten is lekker, ik eet geen vlees maar de vis is overal erg lekker! Ik zou dit land zeker aanraden, helemaal nu het nog niet overal overspoeld is door toerisme!

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Filipijnen:

  Siquijor • Coron • El Nido

  Mijn Filipijnen beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
  • Gastvrijheid: 8
  • Natuur: 10
  • Eten: 7
  • Stranden: 10

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 17-05-2017

  Als ik terugdenk aan Ubud denk ik vooral aan de prachtige groene rijstvelden. Het beeld van al deze rijstvelden zijn niet in woorden te omschrijven. Het licht natuurlijk aan het seizoen of de rijstvelden groen zijn of niet. Echter is het echt een prachtig gezicht. Naast deze rijstvelden is het centrum van Ubud een en al gezelligheid. Als je op zoek bent naar authentiek Bali is het wat aan de toeristische kant, maar ik vond het dat persoonlijk niet storen. In de omgeving van Ubud zijn er verschillende prachtige tempels te bezoeken. Ook de Tirta Empul Temple ligt bij Ubud in de buurt. Deze is met een scooter goed te bereiken. Bij deze tempel heb ik een enorm bijzondere ervaring gehad door mij te wassen in het water van de tempel zoals alle inwoners doen. Er zijn Sarongs te huur om hiermee in het water te gaan. Ik heb Ubud ervaren als 'thuiskomen' op een plek waar je nog nooit bent geweest, wat een warme lieve mensen!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren