2 reviews van Jacqueline

 • Geplaatst 28-12-2016

  Sapa is werkelijk fantastisch!
  Vanuit Hanoi kwamen we met de nachttrein aan in Lao Cai, na een korte rit naar Sapa, waarbij onderweg ook genoeg te zien is, konden we in een lokaal hotel ons opfrissen en genieten van een goed ontbijt. Daarna was het tijd om met onze gids de omgeving te verkennen. Na het dorpje verlaten te hebben kwamen we al gauw bij de eerste rijstvelden uit. Na een heerlijk wandeling door de prachtige natuur van Vietnam komen we aan bij een dorp van de Black Hmong minority. Op dat moment is er een bruiloft gaande en zijn er heel veel mensen bij elkaar waarbij ze hun mooiste en nieuwe kleding dragen. Na een korte stop lopen we door en genieten we telkens weer van de mooie en vele uitzichten, en de waterbuffels die er rondlopen. Onze gids verteld ondertussen veel over de planten, mensen en dieren die er leven. Het is tijd voor een lunch die wordt geserveerd in een lokaal restaurantje. Na de overheerlijke lunch lopen we verder door de rijstvelden. Na zo'n 5 uur gewandeld te hebben worden we opgewacht door onze chauffeur die ons naar onze logde brengt. Deze logde is werkelijk fantastisch met een geweldig uitzicht vanaf het balkon!
  De volgende dag worden we 's ochtends weer door onze gids opgehaald en hebben we weer zo'n 5 uur door de rijstvelden gelopen waarbij we dit keer een dropje aandoen die tot de Red Dzou behoort. Om tien uur 's ochtends zitten we bij deze vriendelijk mensen thuis rijstwijn te drinken die ze zelf maken. Iets te sterk voor ons en we houden het daarom ook maar bij 1 glaasje. Ondertussen genieten we weer van de vele uitzichten die we onderweg tegenkomen, de vriendelijk en nieuwsgierige kinderen liepen om ons heen en waren zeer fotogeniek! Na een heerlijke picknick lopen we, nog steeds door de rijstvelden, door terug naar de logde.
  De volgende dag werden we weer 's ochtends opgehaald om eerst een aantal uur te rijden voor de zondagmarkt in Bac Ha. Dit is ook echt een must om te zien. Elke zondag komen heel veel verschillende minderheden samen en wordt er van alles verkocht, van groente, fruit, vlees, souvenirs tot puppy's, varkens en waterbuffels. Ook de eigen gemaakte rijstwijn vloeit er rijkelijk! Een genot om hier te mogen zijn.
  Sapa is werkelijk fantastisch en mag zeker niet ontbreken in een reis naar Vietnam.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 28-12-2016

  Halong Bay is werkelijk een prachtige plek om te bezoeken!
  Rond het middaguur zijn we aan boord gegaan en werden we begroet door het vriendelijk personeel. Na de nodige instructies en een goede lunch zijn we op het dek gaan genieten van de vele mooie eilanden die we passeerde, de rondvliegende roofvogels en kleurrijke vissersbootjes. Na een paar uur gevaren te hebben zijn we op een bamboe boot overgestapt om een lagune te bezoeken, deze is alleen te bereiken via een laag uitgehakte rots. Na de lagune bezoek zijn we verder gaan varen om het eiland Ti Top te bezoeken. Dit eiland is helemaal tot aan de top te beklimmen via een ongelijke, stijle en lange trap, maar die klim was het helemaal waard toen we eenmaal zagen wat voor een fantastisch uitzicht je daar hebt! Adembenemend!
  Eenmaal terug op de boot hebben we heerlijk gegeten en genoten van een cocktail op het dek.
  De volgende dag zijn we overgestapt op een dagboot die verder de baai in ging. We konden zelfs de Zuid Chinese Zee zien! Deze dag was een zeer relaxte dag met een bezoek aan een van de vele vissersdorpjes, bezoek aan een Pearl farm en natuurlijk hebben zwemmen in Halong Bay, springend vanaf het dek! Na een heerlijk maaltijd en avondvullend programma was het helaas de volgende dag alweer tijd om van boord te gaan.
  Halong Bay heeft onze harten gestolen en we raden dan ook zeer aan, mocht je naar Vietnam gaan, Halong Bay niet over te slaan. Neem een extra dag zodat je écht kan genieten van de schoonheid van de zee, rotsen, vriendelijke mensen en kleurrijke boten.  • 0 landen bezocht
   0 reviews
   0 waarderingen
   Geplaatst op 09 september 2017 23:59

   Hoi Jacqueline, mooi verhaal over Halong Bay. Kun je mij naam van d organisator van je Halong Bay-trip doorgeven: hansslaats1@gmail.com Thnx!


  • 0 landen bezocht
   0 reviews
   0 waarderingen
   Geplaatst op 09 september 2017 23:59

   Hoi Jacqueline, mooi verhaal over Halong Bay. Kun je mij naam van d organisator van je Halong Bay-trip doorgeven: hansslaats1@gmail.com Thnx!


  • 0 landen bezocht
   0 reviews
   0 waarderingen
   Geplaatst op 10 september 2017 00:01

   Hoi Jacqueline, mooi verhaal over Halong Bay. Kun je mij naam van de organisator van je Halong Bay-trip doorgeven: hansslaats1@gmail.com Thnx!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren