40 reviews van Jill Van Ouytsel

 • Geplaatst 10-04-2019

  Het meer van Bled is een mooi meer dat je moet gezien hebben. Het kan er in het zomerseizoen wel heel druk worden! Dus wees hierop voorbereidt. Wij parkeerden ons aan de toeristische dienst en wandelden het laatste stukje naar het meer. Er is een leuke, makkelijke wandeling rond het meer. Voor wie wat meer aankan kan je in de helft van de wandeling even afwijken en een stukje van wandeling nummer 6 doen (kaart te verkrijgen in de toeristische dienst). Deze serieuze klim brengt je naar de top van Mala Osojnica (685m) , van hieruit hebben we een prachtig zicht op het meer , het eiland en het kasteel van Bled. Aan de linkerkant heb je zicht op de Karawanken , de bergketen op de grens van Slovenië en Oostenrijk. Eens terug beneden kan je het rondje rond het meer verder afwerken.
  Iets verder aan meer Bled kan je de Vintgar Gorge. Dit is een omweg zeker waard. Leuke , makkelijke wandeling langs een unieke locatie.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 10-04-2019

  Dit meer is het rustigere broertje van het meer van Bled . De bergen rondom brengen geven het blauwe meer een dramatische achtergrond. Wij deden in de buurt ook nog 2 leuke activiteiten : kabelbaan naar Vögel en de waterval Slap Savica.
  Het uitzicht bovenaan de kabelbaan is fenomentaal. Boven op de berg hadden we een mooi uitzicht op de Triglav berg. De Triglav is 2864 meter hoog en is daarmee de hoogste berg van Slovenië. Op het panorama terras van het cafeetje kan je een verbazend goedkope cappuccino drinken met prachtig uitzicht. Iets verderop is het startpunt van een leuke , korte wandeling naar Slap Savica. Een hele mooi waterval.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 10-04-2019

  Ljubljana heeft ons echt verrast. Het is een leuke , gezellige en toegankelijke stad. Je kan bijna alle bezienswaardigheden te voet bereiken. Je kan met de Funicular naar het kasteel bovenaan de berg. Bovenaan kan we rustig rondgelopen en naar een uitkijkpunt met mooi zicht over de stad.
  De oude stad van Ljubljana was echt prachtig. Er zijn 3 mooie pleinen: Mestni Trg, Stari Trg en Gornji Trg. Leuke middeleeuwse gebouwen en gezellige straatjes overal. Je kan langs verschillende leuke bruggen de Ljubljanica rivier over steken. Het bekendste plein is Prešernov trg. In het midden staat een standbeeld van France Prešeren, een beroemde Sloveense dichter. Vlakbij is een bekende drievoudige brug. Nog een andere bekende brug is de Drankenbrug. De draak is het symbool van Ljubljana. De stad Ljubljana, een echte aanrader!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 10-04-2019

  Wij bezochten Praag in 3 dagen. Het oude stadsplein en wandelen langs de rivier is fijn. De Karelsbrug is de bekendste brug van Praag. Zoek naar het beeld waar onderaan een gouden plaaatje met een hond hangt. Als je over deze hond wrijft zou je ooit terug komen naar Praag. De Praagse burcht en omgeving bestaat uit diverse binnenpleinen, kerken en paleizen. Met 1 ticket kan je verschillende delen bezoeken. Wij bezoeken : De Sint-Vituskathedraal, koninklijk paleis , verschillende pleinen en het Gouden straatje. De Petřínheuvel is leuk om rond te wandelen. De Joodse wijk met het Joods museum (combinatie van verschillende locaties) is een interessant bezoek en neemt je terug mee in de geschiedenis. Wie wat meer tijd heeft kan de wijk Vyšehrad bezoeken , iets verder uit het centrum maar wel een fijne omgeving.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 10-04-2019

  De Côte d'Azur is echt een prachtige plaats om een weekje door te brengen. Wij kampeerden er. Wij bezochten Cannes, Grasse , Nice, ... Een aanrader is het rijden van de Grande Corniche. Een mooie autoroute met prachtige uitzichten. Wij bezochten ook de Gorge du Verdon leuk om rond te rijden (zeker langs de route dus Crêtes) en te wandelen. Een ander leuk uitstapje is een dagje Monaco.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren