5 reviews van Jodie Span

 • Geplaatst 30-01-2016

  We hebben een tripje naar Vinales geboekt om daar nog een andere kant van Cuba te zien. Hier hebben we diverse activiteiten gedaan, georganiseerd in 1 dag. Waaronder Paard rijden, bij lokale mensen eten, varen over een rivier, kijken in een grot en snorkelen. De dag was redelijk toeristisch opgezet. Het Paard rijden was een ritje de berg op, aan het einde van de rit keerde de paarden uit zichzelf al om omdat ze de route uit hun hoofd wisten. Bij de lokalen eten was niet zo lokaal als het leek, dit was echt voor de toeristen opgezet. Het varen over de rivier was wel heel mooi en het snorkelen ook. Al met al een leuk gevulde dag, maar niet het mooiste wat je in Cuba kunt gaan doen.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 30-01-2016

  We hebben vanuit Varadero een 2 daagse trip geboekt naar Topes de Collantes. Tijdens deze trip ga eerst met een lang durende busreis richting Cienfuegos. De rit was erg spannend, je maakt een lange route een berg op, via haarspeldbochten omhoog naar het tropisch regenwoud. Daar aangekomen was het al donker en mochten we op de top van de berg in hutjes slapen. Hier werd je wel een beetje op de proef gesteld, er was verder helemaal niks in de buurt. De dag erna gingen we vroeg het regenwoud in. Dit werd een groot stuk met een Russische tanker gedaan omdat je anders niet door de prut heen komt als het net geregend heeft. Na een hobbelige rit hebben we een stuk van de flora en fauna uitgelegd gekregen door een gids. Je kon midden in het woud even zwemmen bij een waterval en daarna zijn we gaan eten bij de lokale bevolking. Je ziet een heel stuk natuur, het is prachtig om mee te maken maar wij hadden ook oudere mensen mee die niet goed voorbereid waren, voor hen was het te zwaar en niet te doen om zo'n stuk te lopen over slechte paden.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 30-01-2016

  Varadero is erg toeristisch. De bevolking is hier ook op ingespeeld. Het is niet het echte Cuba wat je daar ziet, maar de mensen zijn wel vriendelijk. Varadero is prima om even uit te rusten na een rondreis of een prima plek om daar vanuit trips te boeken door de rest van het land. Vanuit Varadero is het prima om de hele westkust van het eiland te bezoeken. Varadero heeft prachtige stranden. Je wordt er niet lastig gevallen door continu mensen die iets aan je willen verkopen op het strand. Er zijn leuke souvenirs te koop. Het eten in ons hotel was niet erg bijzonder, daarom zijn we vlak bij de Calle 60 in een soort park naar een Italiaans restaurant geweest. Het eten hier was fantastisch, we hebben er meerdere dagen van onze vakantie gegeten!
  Het Restaurantje heette Paladar Nonna Tina. En zat op loopafstand van ons hotel en de markt.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 30-01-2016

  Havana is een prachtige stad om een dag te bezoeken. Het voelt erg veilig, je wordt niet lastig gevallen maar juist vriendelijk behandeld door de mensen daar. In de stad is erg veel te zien. De prachtige historische gebouwen springen eruit evenals de old-timers die er rijden. Je kunt bekijken hoe Rum wordt gemaakt, en deze natuurlijk proeven. Ook kun je in een sigaren fabriek een kijkje nemen. De rit naar de stad toe was al een beleving op zich. Veel mensen geven de voorkeur aan zelfstandig reizen. Wij zijn met een groepsreis gegaan, maar hebben een fantastische gids meegehad die erg veel kon vertellen in het Nederlands. Dit maakt het gemakkelijk om ook met kinderen te kunnen reizen.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 30-01-2016 • gereisd november 2014 • 2 weken lang • met partner • zonvakantie • met TUI

  Cuba is een prachtig land om naartoe te gaan als je op zoek bent naar schitterende stranden, mooie cultuur en lieve mensen. Het is een combinatie van dat allemaal. Wij hebben een hotel geboekt in Varadero, voor sommige is dit misschien te toeristisch maar voor ons prima om even te relaxen. Daar vanuit hebben we diverse trips gemaakt naar andere steden. Ook hebben we een nachtje in het tropisch regenwoud geslapen in een hut. Het is prachtig om dit een keer mee te maken. Wanneer je genoeg cultuur gesnoven hebt in bijvoorbeeld Havana kun je ook weer een dagje genieten van het prachtige strand. Cuba is prima te bezoeken voor mensen met kinderen. Ik had er een heel veilig gevoel. Het eten was minder bijzonder, Cuba heeft geen uitgebreide keuken. In 16 dagen tijd om de dag een tripje, hebben we toch een heel groot deel van de westkant van Cuba kunnen zien. Zowel cultuur als natuur.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Cuba:

  Havana  • Varadero • Trinidad

  Mijn Cuba beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
  • Gastvrijheid: 9
  • Natuur: 8
  • Eten: 4
  • Stranden: 10

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren