26 reviews van Katinka Kosters

  • Geplaatst 30-10-2017 • gereisd november 2015 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    Mexico heeft veel te bieden de Maya geschiedenis, de vele tempels die je kan bezoeken. Cenotes overal waar je ook in kan zwemmen. De bounty stranden en eilanden, isla muijeres en isla holbox. De Mexicaanse keuken met de tortilla's en lekker hapjes. Ook bacalar kan ik aanraden in het zuiden van Yucatan vlakbij Belize. Hier heb je een laguna die steeds van kleur veranderd. Mexico is niet duur als je zeflstandig rondreist door het land, voor een paar euro ben je op een andere plek. De bussen zijn luxe. De bevolking is vriendelijk ondanks het massa toerisme op sommige plekken. Ik ga zeker terug naar Mexico.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mexico:

    Tulum • bacalar  • valodidad

    Mijn Mexico beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 30-10-2017 • gereisd juni 2010 • 4 weken lang • alleen • zelfstandig

    Eerste ervaring met Azië! Een veelzijdig land met natuur, strand, regenwoud en leuke steden. Wat mij vooral aanspreekt is de gevarieerde keuken, je kan van alles eten van indiaas, chinees, thais, etc. Het is goedkoop voor een euro kan je op straat eten tot een paar euro in een restaurant. Tussen alle steden is een goede busverbinding en goedkoop reizen. Aanraders zijn de theeplantages Cameron highlands hier kan je wandelen en de mooie natuur zien. De Tama Negara het oude regenwoud. Daarnaast heeft Maleisie ook bounty eilanden zoals de Perhentians en Pangkor, minder toeristisch dan in Thailand. De bevolking is vriendelijk en spreekt goed Engels. Melaka is een klein leuk stadje om een paar dagen te zijn, op zondag is hier een leuke markt met eetstalletjes. Heerlijk verse sushi. KL is leuk voor een paar dagen, het is een drukke stad. China town is leuk om te verblijven.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Maleisië:

    Perhentians • Melaka • tioman

    Mijn Maleisië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 30-10-2017 • gereisd maart 2017 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Berlijn is mijn favoriete stad in Europa. De rauwe, industriële, relaxte en vriendelijke sfeer heeft mijn hart gestolen. Een stad met veel geschiedenis de Berlijnse muur, de holecaust het oude vliegveld, de Reichstag, kerstmarkten en noem het maar op. In Duitsland zijn veel producten zoals drank en drogisterijproducten goedkoop. Ook uit eten gaan kost vaak minder dan in Nederland. De mensen zijn 'gemutlich' en hartelijk. Daarnaast is Duitsland zo divers van een weekendje skiën in Winterberg, wandelen of een kasteel bezoeken het kan allemaal. De wegen zijn goed en je kan er ook snel naartoe vliegen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Duitsland:

    Berlijn • Hamburg • Keulen

    Mijn Duitsland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 30-10-2017 • gereisd oktober 2014 • 2 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Marokko is een prachtig en divers land met hartelijk mensen. Je begaand je in een paar uur vliegen in een andere wereld. Het land kent van alles om te zien. Mijn hoogtepunt was Chefchouen in het noorden met de Spaanse in vloeden en blauwe huizen. De kosten voor het reizen, eten en overnachten zijn laag. Je kan voor weinig geld alles doen. Ik wil aanraden in een riad te slapen echt prachtig. Een nadeel vond ik de opdringerige verkopers in de medina's om spullen te verkopen. Ik kom zeker terug om meer van het land te zien zoals het atlasgebergte en de Sahara. Deze reis bestond uit de Koningssteden. Het reizen kan tussen de steden makkelijk met de trein of bus. Ook kan je goedkoop een taxi delen met meer mensen. Wel moet ik zeggen dat ze als idioten rijden. Ze wilden ons ook met vier man op de achterbank proppen. Hier hebben we voor bedankt.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Marokko:

    Chefchouen • Marrakech

    Mijn Marokko beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 30-10-2017 • gereisd januari 2017 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    Colombia heeft mijn hart gestolen. De mensen ontvangen je met open armen en zullen je altijd helpen als je iets vraagt. Het toerisme komt net op gang na jaren van onrust. Het land kent voor ieder iets, natuur, strand, amazone, woestijn, noem het maar. Daarnaast is het klimaat divers, in Medellin is het niet te warm en in het noorden weer tropisch. Het vervoer is goed geregeld, ik had een bus met WIFI van Salento naar Medelllin. Ook kan je goedkoop binnenlandse vluchten boeken, ik betaalde 50 euro van Medellin naar Santa Marta. Het prijsniveau was redelijk voor 4/5 euro kan je een goede maaltijd krijgen. Dit verschilt per gebied en plaats waar je bent. Net als in Latijns Amerika staan er lokaal veel bonen, rijst, vlees en ei /kaas op het menu. Verder is er overal van allerlei soorten eten te verkrijgen. In Medellin heb je tal van keukens waar je uit kan kiezen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Colombia:

    Medellin • Salento • Minca

    Mijn Colombia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren