4 reviews van Kimberley Griffioen

  • Geplaatst 20-08-2014 • gereisd juli 2012 • 2 weken lang • met vrienden • individuele rondreis

    Één van de mooiste reizen die ik gemaakt heb. Amerika is groot en bied daardoor veel afwisseling.

    San Francisco is een ontzettend leuke stad, je kunt er winkelen, wandelen door het Golden Gate Park, fietsen over de Golden Gate Bridge (super ervaring!) en een indrukwekkend bezoek brengen aan Alcatraz (van te voren online reserveren!).
    Yosemite National Park is een prachtig groen park, je kunt er heerlijk door de bossen wandelen en genieten van de vele dieren (vogels, herten, eekhoorns etc.). Er stromen prachtige watervallen. Bezoek één van de vele view points en geniet van het adembenemende uitzicht.
    Death Valley is heet, heel heet! Neem genoeg water mee en zorg dat je tank vol is :). De uitzichtspunten over de woestijn zijn prachtig!
    Las Vegas is een gekkenhuis. Een pretpark en casino ín je hotel, bezoek de Stratosphere Tower, maak een rondvaart in een gondel bij The Venetian en bekijk 1 van de (gratis) show rondom The Strip.
    Bryce Canyon is een erg mooi natuurpark. Neem er minimaal 2 dagen de tijd voor om het te bezoeken, wij waren er maar 1 dag en kwamen hierdoor eigenlijk tijd te kort.
    Monument Valley is één van de mooiste parken die we bezocht hebben. Ga mee op één van de jeeptours welke door de Indianen georganiseerd worden. Zij rijden je rond en vertellen je over hun cultuur en de prachtige rotsen in het gebied.
    De Grand Canyon moet je natuurlijk gezien hebben. Groots en indrukwekkend, maar persoonlijk vond ik Monument Valley mooier. Neem er minimaal 2 dagen de tijd voor.
    Los Angeles is de stad van Hollywood! Bezoek Venice Beach, Santa Monica en de gezellige pier. De Walk of fame mag je niet missen en een tour langs de huizen van de sterren in Beverly Hills is héél toeristisch maar wel erg leuk om te doen! Je komt dan ook over Rodeo Drive. Als je een filmliefhebber bent mag je de Universal Studios niet missen, je kunt hier een studiotour doen en je de hele dag vermaken in super leuke attracties gebaseerd op bekende films.

    Het eten in Amerika is lekker en afwisselend, je kunt er typisch Amerikaans eten (hamburgers, steaks) maar ook Italiaans en Mexicaans eten is goed vertegenwoordigd. De porties zijn groot en vaak krijg je een gratis refill van je grote glas frisdrank.
    De mensen zijn vriendelijk, geïnteresseerd en de wegen per auto prima begaanbaar. Een reis die je een keer gemaakt moet hebben!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Amerika:

    Monument Valley • San Francisco • Yosemite National Park

    Mijn Amerika beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 20-08-2014 • gereisd juli 2014 • 3 weken lang • alleen • zelfstandig

    Perfect land om (voor het eerst) te gaan backpacken/rondreizen. Accommodaties zijn er te vinden vanaf een paar euro (slaapzalen in hostels) tot luxe hotelkamers of zelfs een boomhut op het strand. Voor ieder budget is er iets te vinden!

    Bangkok is groot, druk en toeristisch. Het Koninklijk paleis, Wat Pho en Wat Arun zijn de moeite waard om te bezoeken. Laat je niet oplichten door taxichauffeurs die de meter niet aan willen zetten, of tuctucchauffeurs die je door de stad willen rijden.
    Rondom Siam Square vindt je grote shopping malls.

    Kanchanaburi en Ayutthaya zijn leuk om de Bridge over the River Kwai te zien (bezoek ook het naastgelegen oorlogsmuseum), en in Ayutthaya vindt je prachtige ruïnes van tempels. Voor ongeveer 1 euro huur je een fiets en kun je alle bezienswaardigheden op je eigen tempo bezoeken.

    Chiang Mai is te bereiken per binnenlandse vlucht, nachttrein of vip bus. Alle opties zijn relatief goedkoop, de nachttrein doet er het langst over. In Chiang Mai kun je leuke markten bezoeken en vele excursies doen. Zelf heb ik een georganseerde fietstocht gedaan en het Elephant Nature Park bezocht. In dit park kom je in nauw contact met de olifanten, ze worden hier goed opgevangen en hoeven geen kunstjes te vertonen en ook geen toeristen op hun rug te dragen.

    Vanuit het plaatsje Ao Nang (gelegen in de omgeving Krabi) kun je veel excursies doen. Het kanoeën door de mangrovebossen is een leuke ervaring! Het strand van Ao Nang viel mij tegen, het is geen zand- maar schelpenstrand en bij een beetje wind komen de golven erg ver het strand op waardoor er weinig ligruimte over blijft. In het plaatsje zijn genoeg bars, restaurant en winkeltjes te vinden.

    Koh Phi Phi is één van de bekendste eilanden en ligt vlakbij Ao Nang. Met de veerboot ben je er binnen een paar uurtjes. Op het eiland kun je leuk snorkelen en genieten van de heerlijke witte stranden en het heldere water.

    Het eten in Thailand is heerlijk, vol smaak én goedkoop. Voor €2,50 heb je een maaltijd inclusief drankje en ook op straat kun je heerlijk bij eetstalletjes van de barbecue eten. De mensen zijn vriendelijk al vond ik de servicegerichtheid in veel accommodaties en restaurants tegenvallen. Daarnaast proberen vooral taxi,tuctucchauffeurs en excursieverkopers veel toeristen op te lichten.

    Ik heb Thailand in bijna 3 weken als een mooi, afwisselend land ervaren, makkelijk (alleen) bereisbaar en genoeg te doen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Thailand:

    Koh Phi Phi • Ayutthaya • Chiang Mai

    Mijn Thailand beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 10
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 20-08-2014 • gereisd december 2013 • 1 week lang • met familie • zelfstandig

    Het hoogste gebouw, de grootste shopping malls, een skibaan ín een shoppingmall en opgespoten palm eilanden; Dubai heeft het allemaal. In Dubai kun je overdag genieten van de heerlijke witte stranden en blauwe zee, 's avonds eten in een luxe restaurant of bij een kleiner budget op een foodcourt, shoppen tot je er bij neervalt en de meest bijzondere gebouwen bekijken!

    Wij verbleven in de omgeving van Dubai Marina op loopafstand van het strand. De afstanden tussen de bezienswaardigheden zijn vrij groot maar met de metro of taxi (beide zeer goedkoop) kun je alles goed bereiken. Leuk is om per monorail naar hotel Atlantis te gaan, gelegen op 1 van de palmeilanden. In het hotel kun je een aquarium en waterpretpark bezoeken. Mall of the Emirates en Dubai mall zijn de grootste en bekendste shopping malls, naast Dubai Mall is tevens de Burj Khalifa gelegen. Indien je de Burj Khalifa wilt bezoeken is het aan te raden van te voren in Nederland al online een kaartje te kopen.

    Wil je de opgespoten eilanden en bijzondere gebouwen echt goed zien dan kan dit het beste vanuit de lucht. Het bedrijf Seawings organiseerd vluchten per watervliegtuig, een dure excursie maar zeker de moeite waard!

    De mensen in Dubai zijn vriendelijk maar voornamelijk van internationale afkomst. Dubai is zakelijk ingesteld en mist de "gezelligheid" van bijvoorbeeld landen aan de Middelandse Zee. Het is overal erg schoon en zaken zoals openbaar vervoer zijn perfect geregeld.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Verenigde Arabische Emiraten:

    Dubai

    Mijn Verenigde Arabische Emiraten beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 6
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 20-08-2014 • gereisd juli 2013 • 2 weken lang • met vrienden • zonvakantie

    Marrakech is een grote, drukke stad met volop bezienswaardigheden. Voor een strandvakantie zit je hier aan het verkeerde adres, Marrakech ligt namelijk niet aan de kust. Ben je meer op zoek naar cultuur? Dan kun je je in Marrakech goed vermaken. Wij (2 meiden) zijn 10 dagen in de stad geweest en hebben ons prima vermaakt, bij 10 dagen is een zwembad voor wat verkoeling wel een must!

    In en rondom de medina (Het oude centrum) zijn verschillende bezienswaardigheden zoals paleizen, ruïnes, de tuin van Majorelle en natuurlijk de souks. Voor de meeste bezienswaardigheden wordt een (kleine) entree gevraagd. Let wel goed op je spullen. Wees voorbereid op trucjes van mensen die je de verkeerde kant op proberen te sturen zodat je bij hun winkeltje uitkomt, of mensen die zogenaamd in jouw hotel werken en je door de stad willen rondleiden.

    De medina van Marrakech staat vol met duizenden winkeltjes waar je souvenirs, kleding, lederwaren en kruiden kunt kopen. Je kijkt je ogen uit en afdingen is een must! Moe van alle indrukken? Rondom het bruisende Djema-el-fna plein zitten verschillende restaurantjes met een dakterras, je kunt alle indrukken hier tot je laten bezinken en genieten van de mooie zonsondergang over de stad.

    's Avonds komt het plein tot leven met slangenbezweerders, acrobaten en vele eettentjes (je kunt hier heerlijk én goedkoop Marrokaans eten). De mensen zijn vriendelijk maar kunnen vooral in de medina opdringerig zijn, bedekte schouders en knieën zijn gewenst en voorkomen ook teveel ongewenste aandacht.

    Leuke excursies: watervallen van Ouzoud (prachtige natuur in het Atlasgebergte), Oasiria (waterpretpark voor afkoeling), de tuin van Majorelle en de show Fantasia Chez Ali.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Marokko:

    Marrakech • Ouzoud

    Mijn Marokko beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren