4 reviews van Kim Mutsaers

 • Geplaatst 14-02-2016

  Phnom Penh was voor ons de laatste bestemming van een fantastische rondreis door Laos en Cambodja en een prima plek om alles even een plek te kunnen geven voor je het vliegtuig weer in stapt.
  Een bruisende hoofdstad waarin nog overblijfselen van het Franse regime zich uit in mooie statige gebouwen en de overdekte markt in art-nouveau stijl. Helaas ook de stad waarin de verschrikkingen van het regime van Pol Pot en de Rode Khmer hun stempel hebben gedrukt. De killingfields zijn dan ook zo'n beetje de must-see excursie als je in Phnom Penh verblijft. Zeer indrukwekkend.
  De sfeer van de stad past bij het beeld van een Aziatische hoofdstad. Het is lekker chaotisch, sommige delen van de stad zijn vuiler dan andere en er zijn veel bedelaars/zwervers. Er zijn niet zo heel veel bezienswaardigheden. De meeste kun je binnen een dag zien en het is geen stad waarin je gezellig een beetje gaat ronddwalen. Toch heeft het wel iets.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 14-02-2016 • meerdere keren gereisd, laatste keer in oktober 2015 • met partner • zelfstandig

  Een ideale bestemming als je van strand, zon en eten houdt. Ben je op zoek naar een doe-vakantie dan ben je wat minder op het goede adres. Aruba heeft best wel wat bijzondere flora en fauna en een afwisselend landschap, zeker gezien de grootte van het eiland, maar binnen een paar dagen kun je alles zien wat er te zien valt aan bezienswaardigheden.
  De stranden zijn stuk voor stuk prachtig! Allemaal ook net een beetje anders zodat iedereen een eigen favoriet heeft. In Palm Beach zitten verreweg de meeste hotels met het nodige toeristenvermaak. Complete malls met winkels en restaurants, een butterfly farm en strandactiviteiten zijn daar volop vertegenwoordigt. Nog iets noordelijker, bij Arashi beach, kun je goed terecht voor watersporten. Helemaal in het zuiden, Baby beach en Rodgers beach, lig je in een soort baai en sta je niet binnen twee stappen tot je nek toe in het water. Deze zijn wat idealer voor kinderen.
  Wat betreft bezienswaardigheden. Oranjestad is zeker de moeite waard. Het centrum heeft typisch koloniale gevels in felle kleuren wat leuk is om te zien. Een ritje met de (gratis) tram is ook wel aardig. Absoluut de moeite waard vond ik het archeologisch museum. Voor natuur zijn het Arikok national park en de Seroe Colorado de moeite waard. Het ruige deel van Aruba geeft best wel een contrast met de toeristvriendelijke stranden. Aruba kent veel kerken. De mooiste (en waarschijnlijk ook de kleinste) vind ik de Alto vista kapel in het noorden.
  Samengevat: lekker van het strand en de zon genieten!

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Aruba:

  Seroe Colorado • Oranjestad • Alto vista

  Mijn Aruba beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 5
  • Gastvrijheid: 7
  • Natuur: 8
  • Eten: 8
  • Stranden: 10

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 14-02-2016

  Een flink stuk de bergen in. Je hebt ook echt een vest of een trui nodig in de avond! De gekleurde huisjes en de kerkjes zijn niet veel anders dan in andere koloniale steden van Mexico, maar toch straalt deze stad een heel andere sfeer uit. Dit komt vooral door de vele indiaanse volkeren die hier rondlopen en hun waar via kraampjes of gewoon in de hand proberen te slijten. Loop vooral over de markt en geef je ogen de kost. Door de stad rijden veel eetkarretjes. Het proberen waard is een soort cowlesla met mais. Erg lekker en veilig!
  Je kunt excursies (met gids) doen naar een aantal Indianendorpen in de omgeving, zoals San Juan Chamula. Onvergetelijke ervaring! Het geeft mooi weer hoe de indianen nu leven.
  De Sumidero-kloof schijnt ook zeker de moeite waard te zijn. Helaas heb ik die niet zelf gezien en daar uiteindelijk best wel spijt van gehad. Een reden om terug te gaan!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 14-02-2016

  De hoofdstad van Laos is niet wat je zou verwachten bij een typische grote Aziatische stad. Het is niet waanzinnig chaotisch. Ook niet waanzinnig toeristisch. Het geeft juist een heel erg relaxte sfeer.
  De meeste bezienswaardigheden zijn redelijk goed aan te lopen, die wat verder weg zijn kun je makkelijk per fiets bereiken. In de hitte hadden wij geen zin om te fietsen, dus zijn we lekker gaan lopen. Een must-see vind ik wel de Patuxai, Vientiane's versie van de Arc de Triomph en Wat Sisaket.
  De boulevard langs de Mekong word 's avonds een markt waar je heel goed en gevarieerd kunt eten! Erg leuk vond ik de aerobics-lessen die ook 's avonds gehouden worden aan deze zelfde boulevard en je gewoon bij kunt gaan staan.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren