26 reviews van Leonie de Groot

 • Geplaatst 23-11-2017

  Wanneer je in Cusco komt wil je er eigenlijk nooit meer weg. Heerlijke pleinen waar je relaxed kunt chillen, goede restaurants met heerlijk eten, leuke marktjes waar je uren kunt rondstruinen en vooral ook heel veel leuke bars. De eerste keer in Cusco verbleef ik in het Ecopackers hostel, vlakbij het centrale plein, een erg mooi hostel waar je zowel 1-persoonskamers kunt krijgen als in een dorm kunt slapen. Hier vlakbij zit reisorganisatie Sam Travel Peru die allerlei trips aanbied waaronder de Lares Trail, Inca Trail en Salkantay trail. Ik heb gekozen voor de Lares trail en dit was echt super geregeld door deze organisatie. Echt een aanrader om mee te reizen. Toen ik na mijn trip met Sam Travel Peru terug kwam uit Machu Picchu verbleef ik in het Kokopelli hostel, ook in het centrum van de stad. Dit hostel is erg ruim opgezet en heeft een gezellige bar waar je wat kunt eten, drinken of spelletjes kunt spelen. Cusco is de perfecte uitvalsbasis voor je trip naar Machu Picchu en tevens de perfecte plek om weer een beetje bij te komen na je trail. Je kunt er relaxen wanneer je dit wilt maar ook lekker op stap.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 23-11-2017

  St.Lucia is prachtig! Toen wij het dorpje binnen reden stond er een nijlpaard midden op de weg, dat kan daar allemaal gewoon want ze hebben er behoorlijk veel. Maak met de boot een rondtochtje over de rivier richting de oceaan en geniet van de mooie omgeving, de vele krokodillen en de luie nijlpaarden. In St.Lucia zitten veel leuke hotels/appartementen waarbij vaak een terras zit waar je zelf kunt barbecueën. In de omgeving kun je prachtig wandelen of paardrijden. Combineer een trip naar St.Lucia met een bezoek aan het Umfolozi-Hluhluwe wildpark waar je een mooie gamedrive kunt maken.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 23-11-2017

  Huacachina is een oase tussen de hoge zandduinen. Het plaatsje zelf bestaat uit een flink aantal hotels, restaurants en winkeltjes rondom het meer en is behoorlijk toeristisch maar het is wel de moeite waard om hier naartoe te gaan.
  Ga overdag met een buggy de duinen in om te sandboarden. En denk niet, dat doe ik wel eventjes want het is best wel pittig! Een erg leuke ervaring. Rond zonsondergang moet je ook zeker in de duinen zijn (zorg alleen wel dat je niet te ver van het dorpje af zit). Erg mooi om de zon onder te zien gaan in de duinen. 's avonds kun je prima eten bij de verschillende restaurantjes, vaak met terras aan het oasemeer. Het weer is er goed dus kies voor een hotel of hostel met een zwembad zodat je na een warme dag in het zand even lekker kunt relaxen.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 23-11-2017

  Lake Titicaca is het hoogste (bevaarbare) meer ter wereld en ligt tussen Peru en Bolivia in. Verblijf je op je reis door Peru in Puno of maak je de oversteek naar Copacabana (Bolivia) dan mag je het meer zeker niet missen.
  Je kunt vanuit Puno een dagtrip maken waarbij je eerst naar de floating (Uros) islands gaat, hier leven mensen (een oude indianenstam) op eilanden gemaakt van riet. Dit is ietwat toeristisch maar wel leuk om gezien te hebben. Vanuit daar vaar je met de boot naar het eiland Taquile. Bij mooi weer is het uitzicht over het meer echt prachtig vanaf de boot. Taquile Island is een zeer fotogeniek eiland. Het is wel een stevige klim naar boven en een stijle klim weer naar beneden maar dan heb je ook mooi uitzicht over het meer. Je kunt op het eiland lunchen maar verwacht hier niet te veel van.
  Aan de overkant van het meer ligt Copacabana, een schattig dorpje aan het meer waar het behoorlijk toeristisch is maar ook zeker erg genieten. Vanuit dit dorpje vaar je met een boot makkelijk naar Isla del Sol, het eiland van de zon, waar je in ongeveer een uurtje van de ene kant naar de andere kant kunt lopen. Ook hier heb je weer zeer fotogenieke uitkijkpunten en bij mooi weer is het gewoon heerlijk op het water. Wil je niet te lang in Copacabana blijven? Dat kan! De meeste busmaatschappijen komen 's morgens aan en dan kun je 's avonds weer verder naar La Paz.
  Voor mij was het Titicacameer een van de hoogtepunten van Peru en Bolivia.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 23-11-2017

  La Paz ligt in een dal (maar wel super hoog!) tussen hoge, vaak besneeuwde, bergen en dit maakt de stad ook bijzonder. De stad zelf vond ik niet heel bijzonder maar het heeft wel een aantal aardige bezienswaardigheden zoals Plaza Murillo en en je moet ook zeker een kijkje nemen op de heksenmarkt en alle andere kleurrijke markten die de stad rijk is. Neem de kabelbaan (Teleferico) en geniet van het uitzicht over de stad.
  Verder is La Paz voornamelijk een goede uitvalsbasis om van en naar Bolivia te reizen en in de omgeving zijn een hoop leuke dingen te doen, ga bijvoorbeeld de bergen in of fiets de death road. Vanuit het centrum van La Paz kun je diverse excursies boeken bij de vele toeristenbureau's. Tevens reis je vanuit La Paz gemakkelijk met de bus (of het vliegtuig) naar Uyuni voor een bezoek aan de Zoutvlaktes.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren