62 reviews van Lianne Bosch

  • Geplaatst 10-05-2019 • gereisd juli 2017 • 3 weken lang • met familie • zelfstandig

    Al tijden gedroomd om een keer de Sahara te mogen zien. Uiteindelijk hebben we er zelfs een nacht geslapen, op matrasjes in het zand met ons hele gezin. Midden in juli, zelfs in de nacht was het nog bloedheet. Maar jeetje, wat een ervaring. We reisden met onze kinderen van Marrakech naar de Sahara en terug. Een hele rijke ervaring. Want het was veel mooier en beter dan we hadden durven dromen. Marrakech is gewoonweg fantastisch, de gebouwen, het rommelige van de medina. Via de oases van de Atlas naar de Sahara. Een hele belevenis. Uiteindelijk 4x terug geweest naar Marokko. En het blijft geweldig. We reisden altijd met openbaar vervoer, wat heel makkelijk en goedkoop was. Het prijsniveau is erg laag, alles is eigenlijk best goedkoop. Het leukste waren de steden en de natuur. Het minste beviel ons de soms erg opdringerige Marokkanen in de medina. Maar ook daar hebben we wat op gevonden om te steeds af te wimpelen. Al met al is Marokko een superleuke bestemming, relatief dichtbij, voor een paar tientjes vlieg je er heen. En je blijft je verbazen over wat er allemaal te zien is.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Marokko:

    Marrakech • Fez • Sahara (in Merzouga)

    Mijn Marokko beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 10-05-2019 • gereisd juli 2009 • 4 weken lang • met familie • zelfstandig

    We hebben 4 weken door Maleisie gereisd. Twee weken vaste land, en twee weken Borneo. Waarbij Borneo met kop en schouders boven de rest uitstak. Het vaste land van Maleisie is erg modern, en de infrastruktuur is er veel beter dan in menig ander zuidoost Aziatisch land. Borneo is wat minder goed bedeelt met goede wegen en dergelijke, maar wint het qua beleving. Het tropische regenwoud in Borneo, en de dieren die je daar ziet daar kan echt niets tegenop. Neusapen, oerang oetans, hele grote insecten. Zeeschildpadden die eieren komen leggen op het strand, Borneo heeft het allemaal. Vooral het gebied langs de Kinabatangan rivier is heel bijzonder en zeker een bezoek waard.
    Het vaste land daar zijn we minder enthousiast over. Er is zowieso minder historie, dus bijna geen oudheden. Kuala Lumpur is een moderne stad zonder veel highlights.
    De stranden daarin tegen zijn wel heel bijzonder. Wij waren enkele dagen op de Perhentians. Met witte stranden en een zee zo blauw als je nog nooit eerder zag.
    Maleisie is over het algemeen ook wat duurder dan de omliggende landen, en het eten iets minder gevarieerd en iets minder lekker in onze beleving.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Maleisië:

    Kinabatangan River • Borneo • Perhentian Islands

    Mijn Maleisië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 10-05-2019 • gereisd september 2018 • 4 weken lang • met partner • zelfstandig

    Net terug uit China. Wat een enorm land is dat! We hebben er precies 30 dagen door rondgereisd, want zo lang kregen we een visum. We zijn vooral door het zuidelijke gedeelte gereisd, maar ook richting Tibet. De mensen in Shangri-La zijn echt heel anders meer Tibetaans dan in andere gebieden. We genoten van de vele Nationale parken en het natuurschoon. Juist de combinatie van natuur en cultuur is een goede reden om China te bezoeken. Verkijk je echter niet op de afstanden, alles is enorm. Je bent zo een dag onderweg om van de ene plek naar de andere te geraken. Er zijn veel miljoenensteden, wij probeerden die te vermijden maar het is maar wat je zoekt. Nog nooit waren we in een land waar het zo moeilijk communiceren is. Hoewel we een google translate app hadden bleek het vaak lastig over te brengen wat we wilden of wat we zochten. Bijna niemand spreekt Engels, zelfs de jeugd niet. Wij vonden het land prachtig, maar de Chinezen echt niet aardig en vaak inderdaad onbeschoft. En behulpzaam zijn ze al helemaal niet. Uiteindelijk overal kunnen komen waar we wilden, maar het was vaak puzzelen. Het land was prachtig, veel gezien, maar het ging vaak moeizaam. En het eten is er ook niet echt lekker.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    Zhangjiajie • Shangri-La • Chinese Muur

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 5
    • Natuur: 10
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 10-05-2019

    Wij waren twee nachten in San Pedro de Atacama. Een rustmoment tijdens een drukke hectische reis. Vanaf de Andes arriveerden we in het ruim 2000 meter lager gelegen San Pedro de Atacama. Lager gelegen dus ook warmer. Daar stonden we dan in de dikke alpaca truien te wachten op de grenscontroles die niet bij de grens tussen Bolivia en Chili boven op de berg plaatsvinden maar onder in het dorpje. De eerste indruk van San Pedro de Atacama waren positief, een schattig maar druk dorp. Veel toeristen, echt heel veel. Maar ook gezellige restaurantjes en winkeltjes. Wel ff schrikken, alles was zeker 4x zo duur als in Bolivia waar we vandaan kwamen. De highlight van het dorp is het kerkje van Adobe. En je kunt in de omgeving prachtig sterren kijken met grote telescopen. Veel mensen maken hier ook een uitstap naar de lagunes met flamingos en de zoutmeren en de woestijnen. Dat hadden we net allemaal gezien in Bolivia, maar de opties zijn er zeker! Deze plek is echt een tussenstation. Tussen de woestijn, de hoge Andes, en de vulkanen. Prachtig, en gezellig om een paar dagen te blijven hangen alvorens door te reizen.


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 09-05-2019

    Met kop en schouders het allermooiste huis van Antonio Gaudi is toch wel Casa Batló. Gelegen aan de drukke Passeig de Gracia in de wijk Gracia. Het kan er nogal druk zijn, maar je kunt vooraf online kaartjes bestellen. Ze zijn aan de prijs 25 euro per stuk, maar toch de investering waard. Je krijgt ook een audiotour mee. En die is heel bijzonder. Het huis heeft diverse punten waar je de audiotour kunt activeren en dan zie je dingen die je anders niet ziet. Plafonds die gaan zweven, dingen die uit de muren schijnen te komen. Bijzonder! Niks is er recht in dit huis, en aan dit huis. Het golft als de zee. De voorgevel is ook prachtig, met vlekken en balkons die lijken te zweven. De kleuren blauw en groen voeren de hoofdtoon. Het dak is als een rug van een enorme draak, ook golvend en met rondiingen. Over elk detail is nagedacht, niks is wat het in eerste instantie lijkt. Ik was a Gaudi fan, maar dit huis is echt het summum. Wat een fantasie had die man.


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren