7 reviews van Linda

 • Geplaatst 14-01-2016

  Wij hebben uiteindelijk een week op Gili Air verbleven. Meno is erg rustig, Trawangan is het feest/toeristische eiland en Air zit er tussen in: heel gezellig en ook toeristisch, maar ook relaxed en ontspannen.

  Ik wilde hier al heel lang heen en heb altijd gezegd: op de Gilis ga ik mijn duikbrevet halen. Zo gezegd dus! Ok: het platgebombardeerde koraal is niet echt wat je wilt. Gelukkig mag dynamiet vissen niet meer en kan het koraal nu (langzaam...) herstellen. Desalniettemin is het écht ongelooflijk gaaf en verbaas je je over hoeveel (groot) onderwaterleven je hier ziet. Schildpadden, manta's, rifhaaien en een keur aan kleurrijke vissoorten. Ik heb bij Manta Dive Gili Air mijn brevet gehaald. Een fantastische duikschool, grote aanrader.

  Naast duiken kun je hier vooral prima loungen bij strandtentjes, snorkelen, lekker eten bij het maanlicht op het strand. Super romantisch, gezellig en vooral heel erg relaxed eiland!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 14-01-2016

  Kuala Lumpur is instap-Azie. Immens en groot, maar ook met een duidelijke westerse feel. Ik voelde me hier als vrouw alleen prima op mijn gemak. De mensen zijn - in heel het land overigens - oprecht vriendelijk en behulpzaam.

  Verplaats je het best per metro, taxi's hebben soms weinig nut: file all over.

  Jalan Alor is de foody street to be in KL. Een lange straat met eettentjes met plastic tafeltjes en stoeltjes voor de deur (of kraam). Tussen de bomen en lantaarnpalen zijn lampjes en lampionnetjes gespannen, heel gezellig! Hier genoot ik van een heerlijke eerste avond in Maleisie, met heerlijk eten en een biertje.

  Shoppen kun je in KL ook goed doen. Prijsniveau is alleen niet heel laag, ook dat is meer westers hier. Central Market is een aanrader: houtsnijwerk, batik, kunst, souvenirs. En China Town vlakbij is ook een must. Afdingen hoort erbij!

  Er is vaak smog in Maleisie, en vooral in Kuala Lumpur, vanwege de bosbranden in Indonesie en de wind die de rook richting Maleisie blaast. Hierdoor had ik in de Petronas Twin Towers een minder mooi uitzicht dan gehoopt. Maar het mocht de pret niet drukken hoor! En vanuit de Sky Bar in het hotel aan de overkant, kijk je geweldig op de torens uit.

  Ik vond Kuala Lumpur top. Ik heb meer met Georgetown op het eiland Penang, maar KL is ook echt wel de moeite waard!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 14-01-2016

  Sengigi is wel ok, maar wij vonden het niet fantastisch. Het is een kustplaatsje en 1 vd weinige echt toeristische plaatsen op Lombok, niet heel groot (eigenlijk is het 1 lange straat, met ho(s)tels, barretjes, eettentjes en massagesalons. We kwamen vanuit de Gili's aan (sowieso doen!!!) en hadden niks geboekt, maar vonden een supernette en redelijk (€20) goedkope kamer in Sendok Guesthouse. Wij vonden het in Senggigi vrij rustig, midden september. Des te opdringeriger waren de verkopers, waarschijnlijk omdat er al niet zoveel geld meer bij toeristen te halen viel.

  We hebben hier 1 dag doorgebracht - de kunstmarkt is wel leuk - en de volgende dag hebben we een rondrit over Lombok gemaakt. Niet voor niets het eiland van de 1000 moskeeën, en met een heel mooi landschap: weelderige jungle, rijstvelden, watervallen, de kustlijn. We vonden deze rondrit langs een aantal leuke plekken echt een hoogtepunt. Helaas moesten we weer verder, hadden graag Rinjani nog bezocht, maar we hadden door een licht zonnesteek van mij wat reisdagen 'verloren' onderweg... ik sluit niet uit dat ik er nog eens terugkom!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 08-01-2016

  Bali is echt relaxed. Samen met mijn vriend heb ik in september 2014 zo'n 3 weken door Bali en Lombok gereisd, een geweldige reis!
  We begonnen op het zuidelijke punt van het eiland, rond Uluwatu: prachtige (surf)stranden en kliffen, wat een uitzicht! De bekende Uluwatu tempel was ook echt een bezoek waard (wij gingen op de scooter het schiereiland rond, ding kostte €6 per dag :)) en de speciale vuurdans-show daar, een typisch Balinese dans, is ook heel gaaf, met op de achtergrond de in zee ondergaande zon (wel druk)... Helaas was het toen wij er waren te bewolkt, :( maar evengoed een mooie ervaring. Wel oppassen voor de brutale apen! Wij zaten ff op een muurtje wat te drinken, ineens klimt er 1 op mijn vriends' rug, via zijn schouder en grist zijn bril van zijn neus! Een man die de apen blijkbaar goed kende, lokt het beest met fruit en het beest liet de bril los. En we kregen nauwelijks de kans om de man ervoor te bedanken of hij liep weer verder. We hebben hem er dus ook niet voor betaald, het leek ons geen scam in elk geval.

  We hebben ook een paar dagen in Ubud gezeten, dat was ook geweldig: Monkey Forest, de markt en Yoga Barn waren mijn hoogtepunten daar. En de rafting, wat was het daar mooi langs die rivier, echt een aanrader! In het droge seizoen (toen wij er waren) is het echt niet heel eng, de volgende keer wil ik in het natte seizoen, als het water hoger staat :)

  In Tulamben kun je heel mooi duiken, o.a. bij een groot wrak, de SS Liberty, is een bekende duikstek. En met reden, wat hebben we daar een gave duik gemaakt! Wat ontzettend veel zeeleven, de meest prachtige vissen, in enorme hoeveelheden. Verder is er weinig te beleven in Tulamben.

  We waren ook nog in Seminyak, waar veel te beleven is. Paardrijden en chillen op het strand, surfen, lekker eten en leuk uitgaan. Toch vond ik 2 dagen daar meer dan voldoende. Bali heeft zoveel meer diversiteit dan alleen zo'n toeristische bestemming.

  Het eten is heerlijk, de mensen vriendelijk (al zijn er, zeker in toeristische plaatsen, ook opdringerige verkopers en taxichauffeurs), de omgeving prachtig en de onderwaterwereld top! Wij hadden een fantastische tijd.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 08-01-2016

  Wat een stad: het is druk, het ruikt er 'anders' (naar eten en verkeer en weet ik wat nog meer) en ik hield er gewoon van! Al kan ik me ook voorstellen dat je niet van zo'n pulserende grote stad houdt.

  Ik vond Khao San Road met de terrasjes, barretjes en de markt en straatverkopers echt een poel van verderf... op de meest positieve manier bedoeld! Verveling bestaat hier niet. Pas wel op je spullen en laat je niet in de luren leggen.

  Ik vond het echt heel mooi om een tocht in een longtailboot over de khlongs - zeg maar de stadsgracht, maar dan anders ;) - te maken. Je ziet Bangkok vanuit een heel ander perspectief.

  Een absolute aanrader is eten op straat. Gewoon doen! Een klein hapje hier en een beetje daar: een smaakfestijn! Ik ben er níet ziek geweest of ergens last van gehad. Just saying.

  Verder is het er natuurlijk goedkoop. Kleding, overnachten, eten, vervoer: allemaal prima betaalbaar en onderhandelen hoort erbij! (Niet in restaurants op zich, maar verder ongeveer overal...!)

  Aanrader!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren