13 reviews van Mandy Van Ballaer

  • Geplaatst 29-11-2017

    Ik ben samen met mijn moeder 4 dagen naar Lissabon gegaan. Hier kan je heerlijk wandelen, de beroemde gele trammetjes nemen naar het oude Stadscentrum en lekker terrassen. Mijn favoriete buurt is Belem, dat je kan best kan bereiken met de bus vanuit het centrum. Hier moet je de typische 'Pastel de Nata' eten in een lokale bakkerij. Ook het koetsenmuseum is heel leuk om eens te bezoeken, alsook het klooster 'Mosteiro dos Jeronimos'. In deze buurt kan je weer heerlijk wandelen langs de rivier richting de 'Torre de Belem' en een wijntje drinken op één van de terrassen. Vanuit Lissabon kan je ook gemakkelijk de trein nemen naar Sintra en naar Cascais. Sintra is leuk om een beetje cultuur op te snuiven met het paleis en de grote burcht. Cascais is dan weer een leuke badplaats waar je lekker kan nietsen en souvenirs-winkels af kan gaan.


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 28-11-2017 • gereisd september 2016 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Ik ben gedurende 6 dagen samen met mijn vriend in Rusland geweest. 2 dagen in Moskou en 4 dagen in Sint-Petersburg. Van Moskou was ik zwaar onder de indruk. Dit is een magische stad, met enorme gebouwen die tijdens de avond mooi verlicht zijn. Ik heb me hier ook nooit onveilig gevoeld. Ik ga ooit zeker terug om het Rode Plein en het Kremlin in de sneeuw te kunnen zien. We zijn dan met de nachttrein naar Sint-Petersburg gereisd. Deze nachttrein was ook een leuke ervaring, en raad ik ook aan. Sint-Petersburg is een vrij Westerse stad, met natuurlijk het Hermitage-museum als hoogtepunt van onze reis. Dit is een prachtig museum vol met gouden balzalen, schilderijen en beelden. Zeer indrukwekkend om te zien. We zijn hier ook naar cabaret-show geweest, gecombineerd met een heerlijk diner.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Rusland:

    Hermitage • Rode Plein • Kremlin

    Mijn Rusland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 5
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 28-11-2017 • gereisd september 2017 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Peru is een land met een prachtige natuur en een betoverend landschap. Er zijn vele Inca-ruïnes te vinden rondom Cusco, wat er voor zorgt dat Peru ook veel cultuur aanbiedt. Natuurlijk is de bekendste ruïne die van Machu Picchu, maar ook de 'kleinere' ruïnes zijn de moeite waard. Wij hebben de Inca Trail van 4 dagen gedaan en tijdens deze trektocht bezoek je verschillende ruïnes. Ook een daguitstap naar Winicunca (Rainbow Mountain) is de moeite om te doen. Dit is wel zwaar door de hoogte, maar enorm mooi om te zien en leuk om te doen. Daarnaast zijn we ook 6 dagen de diepe jungle in geweest in het Nationale park van Manú. Dit was voor mij persoonlijk te lang. Ik ben hier dan ook vaak bang geweest, maar we hebben wel leuke dieren gezien zoals apen, kaaimannen, slangen, tarantula's, ... . Tot slot hebben we enkele dagen doorgebracht in Huacachina, een oase in de woestijn. Heerlijk om tot rust te komen en te genieten van een cocktail aan het zwembad. Tijdens onze reis hebben we vaak taxi's genomen. Deze zijn betaalbaar en vaak zijn de chauffeurs ook enorm vriendelijk. Ze spelen graag gids en geven je veel tips mee. We hebben ook de nachtbus genomen van Cusco naar Ica. Deze nachtbussen zijn pure luxe en niet te vergelijken met de nachtbussen die wij kunnen in Europa.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Peru:

    Inca Trail • Rainbow mountain • Huacachina

    Mijn Peru beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.


    • 0 landen bezocht
      1 review
      0 waarderingen
      Geplaatst op 09 januari 2018 15:00

      Hoi Mandy, Wat een leuk stuk heb je geschreven! Wij willen ook graag gaan en zou je graag wat korte vragen stellen? Groetjes Fanny

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 28-11-2017

    Ik kom al meer dan 20 jaar elke zomer opnieuw in Gran Canaria.
    Dit eiland is prachtig, met steeds zonnig weer en een heerlijke Spaanse manier van leven. Wij verblijven steeds in het Anfi Resort in Arguineguin. Vlak voor het resort ligt een schiereilandje in de vorm van een hartje, waar je heerlijk kan gaan eten in 'Maroa'. In juli vindt het feest van de Heilige Carmen plaats in Arguineguin. Dit is een week vol met openluchtfeestjes, een kermis, een stoet, optredens, ... heerlijk om als toerist tussen de locals rond te dwalen. We gaan ook geregeld op daguitstap naar Mogán of Maspalomas. Mogán is een vissersdorp aan een haven met supergezellige steegjes, waar vele souvenirwinkels zijn. Maspalomas is dan weer perfect om te gaan winkelen, lekker te gaan eten of om op het strand te gaan liggen. De zandduinen van Maspalomas zijn ook heel gekend. Heel het jaar door is het hier zalig weer. En ook voor de jongeren zijn er leuke bars en clubs zoals in Puerto Rico of in Playa del Ingles. Voor ieder wat wils!


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 28-11-2017

    Mijn moeder en ik zijn op city-trip geweest in Lissabon en hebben van hieruit een trein genomen naar Sintra voor 1 dag. Wij waren onder de indruk van deze plek. Zo hebben we een grote burcht beklommen, wat echt wel de moeite was. We hebben ook het Palacio da Pena bezocht, een groot en kleurrijk paleis waar je ook binnen een rondleiding krijgt. Ook de grote tuinen rond het paleis zijn leuk om eens door te wandelen met mooi weer. In het centrum van Sintra zijn enkele kleine bars en restaurants waar je lekker kan eten.


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren