26 reviews van Marc

 • Geplaatst 09-05-2019

  Rome is een prachtige stad, die ik maar liefst 2 weken heb bezocht met mijn klasgenoten van het gymnasium. De stad bruist gewoon van de historie en er doorheen lopend waan je je in een heel groot open lucht museum. Waar je ook loopt de resten uit de klassieke oudheid zijn overal om je heen. Het colosseum, forum romanum, de sint Pieter, de Engelenburgt, het Vaticaan, zo kan ik nog eindeloos doorgaan. Allemaal de moeite waard van het bezichtigen en boek dus zeker flink wat dagen of zelfs meer dan een week als je naar deze stad toegaat. De stad staat daarnaast ook vol met prachtige kerken (mocht je hiervan houden) en uiteraard is de Italiaanse sfeer ook zeker aanwezig. Lekker eten en drinken kun je overal en het Zuid-Europese weer zorgt er het grootste deel van het jaar voor dat je hier ook gewoon buiten op het terras van kunt genieten. Als het erg warm is zou ik echter ook juist aanraden om eens ergens binnen te gaan zitten, want de pandjes waar al die restaurantjes inzitten geven erg veel sfeer en tevens de nodige verkoeling. Zeker op toeristische pleinen zul je buiten vooral tussen de toeristen zitten en binnen gezellig met de lokale bevolking. Mocht je zoals wij nog een dagje over hebben is een uitstapje naar Pompei ook zeker de moeite. Het bijzondere verhaal rondom het door de Vesuvius verwoeste stadje en een beklimming van de vulkaan zelf zijn een mooie afwisseling op de bruisende stad die Rome is. Ik ga hier zeker nog een keer naar terug!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 09-05-2019

  Natuur, cultuur, lekker eten en gezelligheid. Andalusië heeft het allemaal! Ook al ga je maar een weekje op vakantie, in Andalusië kun je je tripje helemaal naar eigen wens inrichten. Er zijn verschillende prachtige steden (denk aan Sevilla, Ronda, Granada en Malaga), hele mooie natuur (bijvoorbeeld de Sierra Nevada), ideale kust voor strandliefhebbers en het belangrijkste: je kunt werkelijk waar overal genieten van het heerlijke Spaanse eten en drinken. Je kunt er voor kiezen om vanuit 1 plek de omgeving te verkennen of een auto te huren en een ronde te maken. Je kunt eigenlijk geen foute keuze maken, behalve de hele week binnen blijven zitten. De gastvrijheid van Spanjaarden is ongekend en als je 's avonds weer eens een leuk stadje bezoekt zul je hier zeker het nodige van meekrijgen. De eerder genoemde steden zijn allemaal stuk voor stuk de moeite van het bezoeken waard. Daarnaast vonden wij ook het rijden en wandelen door de bergen heen echt heel mooi en de wandeling in de Caminito del Rey was (hoe toeristisch ook) toch ook wel echt een mooie ervaring. Houd je meer van een zonvakantie aan het strand, dan kun je aan de zuidkust van Spanje ook zeker je ei kwijt. Kortom, voor ieder wat wils!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 09-05-2019

  Als je van outdoor ervaringen houdt zijn de Pyreneeën echt de place to be. Je kunt er niet alleen prachtig wandelen, maar ook andere activiteiten (zoals bijvoorbeeld canyoning) zijn er volop mogelijk. Wij hebben een dubbele tour gedaan, waarbij we zowel in de ochtend als in de middag een bepaalde canyon bezochten. Van glijbaantjes tot abseilen en metershoge sprongen, het was allemaal even gaaf. En het heeft daarbij iets magisch om door het water van zo'n canyon te lopen tussen de tientallen metershoge rotswanden. Als je met de auto vanuit Nederland op vakantie gaat is het echt de moeite waard om in plaats van de twee hoofdwegen aan de oost- en westkant van de Pyreneeën, gewoon dwars door de bergen te rijden. Het kost je zeker wel meer tijd, maar alleen het rijden door de schitterende bergen is echt de moeite meer dan waard.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 09-05-2019

  De Schotse kust is eigenlijk net zo mooi als het binnenland. De pure natuur in combinatie met de ruige zee en wind geeft je het ultieme outdoor gevoel. Er zijn veel mooie stranden (om overheen te wandelen, het weer laat meestal niet toe om te liggen zonnen) en de steile rotskust is echt prachtig. Het absolute hoogtepunt was voor ons Isle of Skye. Daar hebben wij de mooiste wandelingen gemaakt en ook al is het landschap in heel Schotland prachtig, vonden wij Skye toch echt nog weer een slagje mooier dan de rest. De allermooiste wandeling die we hebben gemaakt was over de Quirang. Dat is een bergrug die vrij goed begaanbaar is, maar dan echt in het mooiste landschap wat ik ooit heb gezien. Wij hebben ook 2 nachtjes wild gekampeerd (wat is toegestaan in Schotland) met ons uitzicht op deze fantastische bergrug. Echt prachtig en iets wat je zeker niet mag missen!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 09-05-2019

  De Schotse Hooglanden waren onderdeel van onze rondreis door Schotland. Alleen het rijden door het landschap heen was al een adembenemende ervaring. Je komt er behalve kuddes schapen vrijwel niemand tegen en zover je kunt kijken zie je alleen maar de ruwe, pure, uitgestrekte natuur. Het glooiende landschap wisselt zich af en toe af met hogere bergen en je ontdekt het ene meer na het andere. We hebben zowel gekampeerd als heel veel gewandeld in dit gedeelte van Schotland en dat is wat ons betreft toch wel de beste manier om van de Schotse natuur te genieten. Wandelingen die ons extra zijn bijgebleven waren de beklimming van de Ben Hope (de hoogste berg van Noord Schotland) en een wandeling rond Loch Affric. Het valt bijna niet te beschrijven hoe mooi het landschap is en hoe goed je de natuur ervaart zo ver van de bewoonde wereld (voor je gevoel). Neem vooral je tijd om dit gebied van Schotland te doorkruisen, want niet alleen heb je de nodige tijd nodig om het allemaal in je op te nemen. Het doorkruisen over de single track road gaat prima maar uiteraard niet echt snel. Een weg met een baan voor beiden richtingen zul je in de Hooglanden echt niet tegenkomen. Kortom: ga erop uit, wandel, kijk je ogen uit en geniet met volle teugen van dit prachtige stukje Europa!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren