26 reviews van Marielle Hartog

 • Geplaatst 24-04-2019

  De reden dat we naar Amerika gingen en dat was het zeker waard. Yellowstone heeft onwijs veel verschillende natuur te bieden. Opzich niet gek, aangezien Yellowstone het grootste NP is van Amerika. MAAR, buiten deze waanzinnige natuur, heeft Yellowstone ook wildlife. Bizons, beren, wolven etc. Wij hebben onwijs genoten van de Bizons die lekker uitgebreid over de weg wandelen en de file in Amerika veroorzaakt! Neem alsjeblieft de tijd in dit park!

  Bearspray! NO GO. Ze verhuren bearspray voor 10 dollar per dag of je kunt het kopen voor 30 dollar. Dit mag niet mee in het vliegtuig. Je kunt het alleen gebruiken op 3 meter afstand van een beer (alsof je dan nog zonder te trillen de beerspray kan pakken). Ons is vertelt in het Glacier NP dat je vooral tijdens het wandelen veel moet praten, zeker om de vijf minuten iets moet laten horen (zingen of praten of een fluitje), de beren kunnen je al veel eerder horen dan je denkt en zij zullen dan weg gaan, aangezien het geluid voor hen als 'gevaar' klinkt. In Yellowstone zeggen ze eigenlijk dat bearspray een must have is, maar Teton NP verhuurd dit helemaal niet? Toch een verkoop truc?? Wij hebben een beer die op ongeveer 4 meter afstand voor ons uit sprong (zonder beerspray), de beer ging er als een gek vandoor. Hij/zij was banger voor ons dan wij voor hem/haar (alhoewel ik wel moest gillen en toen heel snel stil was). Koop dus alleen bearspray als het voor jou gevoel rust geeft, maar zorg er vooral voor dat je blijft praten/zingen/fluiten etc.!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 24-04-2019

  Bij een dagje Hawaii denk je al gauw aan zon, zee en strand, maar vooral surfende mensen en vrouwtjes die dansen op hoelahoep muziek. Verkeerd gedacht, het is een duur eiland en die vrouwtjes heb ik niet gezien. Het strand is gewoon een strand, in Nieuw Zeeland en Australië heb je mooiere stranden!

  Wel is de rest van het eiland mooi, we hebben een auto gehuurd en het eiland rondgereden. Er schijnt een plek te zijn waar je kunt snorkelen en schildpadden kunt spotten, deze hebben wij helaas niet gevonden.

  Wij vonden het moeilijk om een leuk en gezellig eet tentje te vinden en degene die we uiteindelijk hebben gekozen, was onwijs duur! Een dag was lang genoeg voor het budget dat we hadden..

  Dit was overigens Honolulu, dus geen idee hoe de andere eilanden zijn!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 24-04-2019

  Keuzes, het wordt er niet makkelijker op!

  Milford Sounds:
  Toeristisch
  Prachtige (maar ook lange) route ernaar toe
  Dagtour op de boot

  Doubtfull Sounds:
  Minder toeristisch
  Korte en minder interessante route dan Milford
  Dag en meerdaagse tour op de boot

  Ik heb beide gedaan en heb van beide op een andere manier genoten! De boottocht bij Milford Sound viel mij tegen, maar de route daarentegen was echt waarnzinnig mooi!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 24-04-2019

  Het is absoluut mooi, maar je moet wel voorbereid hier heen gaan! Als je een camper hebt, moet je je erop voorbereiden dat je de route niet zelf kan rijden. Heb je een 4WD, dan kun je wel zelf rijden (wij hadden een pick-up met een camper er bovenop, die kon ook!). Omdat het geen National Park is, moet je entree betalen en als je dan ook geen 4WD hebt, moet je ook nog betalen voor een tour! Het restaurant overigens heeft onwijs lekkere nacho's, als je deze besteld (voorgerecht) heb je genoeg met zn tweetjes als lunch!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 24-04-2019

  Yes, Angels Landing is net een dag geleden weer geopend en de wandeling gaat door! Klimmen en klauterend komen we stap voor stap een stukje dichterbij de top. Maar het laatste stuk wordt bikkelen, want dit is een smalle rots waar een dun touwtje je naar boven helpt. Voorzichtig passeren mensen en komen we tot slot op de top! WAUW, wat een uitzicht. Ik heb er geen woorden voor. Beide kanten zijn onwijs mooi.

  Ook 'the Narrows' is echt een aanrader. Je wandelt door de rivier, eerst tegen de stroming in. Het is een heel eind, maar je kunt ook halverwege terug keren. Je kunt hiervoor ook schoenen huren en krijgt dan ook een wandelstok (dit is aan te raden met de sterke stroming i.c.m. evenwicht).


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren