26 reviews van Marit Visserman

  • Geplaatst 20-11-2017 • gereisd augustus 2017 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    De bestemming binnen Slowakije die met kop en schouders boven de rest uitsteekt is voor mij het Tatra gebergte. Hier kun je super mooi wandelen door de bergen, ook wanneer je niet echt een wandelaar bent; ze hebben gewoon een stoeltjeslift omhoog en naar beneden. Wanneer je met het openbaar vervoer reist moet je wel een beetje opletten met het uitzoeken van de accommodatie. Wij zaten in hostel Privát Migáč in Vrbov, wat lastig te bereiken is met het openbaar vervoer. Er gaan erg weinig bussen, waardoor het lastig is om vanaf hier naar het Tatra gebergte te reizen. Gelukkig was de gastvrijheid bij Privát Migáč geweldig: de beheerders hebben ons nadat we ze vroegen of ze de bustijden wisten helemaal naar het gebergte gebracht met de auto, ook al konden we elkaar amper verstaan door de taalbarrière, super aardig! Het hostel is ook zeker aan te raden, je krijgt echt waar voor je geld.
    Bratislava vond ik een leuke stad voor één dag, maar ik zou hier niet te lang blijven, er is namelijk weinig te doen. De oudere binnenstad is erg mooi, maar alle buitenwijken vond ik persoonlijk nogal lelijk.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Slowakije:

    Tatra gebergte • Bratislava • Poprad

    Mijn Slowakije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 20-11-2017 • gereisd augustus 2017 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Slovenië was een aangename verrassing! We verbleven op 1 plek in Ljubljana, maar ondanks dit hebben we toch erg veel verschillende dingen kunnen zien en doen. Ljubljana is een schattig stadje, maar het voelt totaal niet alsof je in een hoofdstad bent. Er is niet veel te doen, maar de sfeer is er super. Het is zeker aan te raden om naar Lake Bled te gaan, en om daar te paragliden als je een beetje avontuurlijk bent. Ik vond het super mooi, en de prijzen vallen hartstikke mee. Ook de Postojna grotten die een uurtje van Ljubljana liggen zijn erg indrukwekkend!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Slovenië:

    Meer van Bled • Ljubljana • Postojna grot

    Mijn Slovenië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 20-11-2017 • gereisd augustus 2017 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Montenegro is een prachtig land, dat goed betaalbaar en nog niet heel toeristisch is. De stranden zijn erg mooi, de steden zijn gezellig, en de natuur is prachtig. Alle mensen zijn ook hartstikke aardig en gastvrij hier. Het is wel echt aan te raden om met de auto naar Montenegro te reizen. Wij zijn door Montenegro gekomen tijdens onze interrail reis met de trein, maar eenmaal aangekomen (oké, we waren slecht voorbereid) kwamen we Montenegro eigenlijk heel erg moeilijk weer uit. Er is maar 1 treinspoor dat in het land gaat, en eentje dat er weer uit gaat, waardoor we met de bus naar een ander dorp moesten, vanuit daar een taxi moesten pakken naar Budva en vanuit daar moesten we een nachtbus nemen richting Bosnië & Herzegovina. Niet erg handig dus, en dit kostte ons erg veel tijd. Ondanks dat alles is het wel echt een prachtig land.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Montenegro:

    Sveti Stefan • Bar • Budva

    Mijn Montenegro beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 20-11-2017

    Het is een super chaotische, drukke, toeristische stad. Persoonlijk hou ik hier niet zo van, ik vond het iets teveel van het goede, maar ondanks dat heb ik het er wel naar mijn zin gehad omdat er veel te zien is!
    Het War Remnants Museum vond ik interessant om te zien, dit is een aanrader voor iedereen die van fototentoonstellingen houdt. De geschiedenis van Vietnam is zeer interessant, en ik vond het mooi om hier meer over te leren in het museum.


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 20-11-2017

    Het is leuk om hier een dagje te zijn, maar omdat er niet bijzonder veel te doen is zou ik hier niet te lang blijven. Ik raad aan om in de korte tijd dat je er bent een fiets te huren, om zo toch zoveel mogelijk te kunnen zien. Het is wel bijzonder om de Verboden Stad te zien, maar dit kan prima binnen een dag.


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren