8 reviews van Marjolein Odekerken

  • Geplaatst 29-02-2016

    Ayutthaya heeft nog niet echt de smaak van het toerisme te pakken gekregen, en maar goed ook want in vergelijking met de rest van Thailand was dit precies hoe ik het me had voorgesteld: vriendelijke mensen, authentieke elementen, veel tempels en boeddha's en vooral niet te veel gedonder. We hebben fietsen gehuurd en daarmee de hele dag rustig rondgepeddeld en genoten van het uitzicht en de bouwwerken. Vooral de boedda in de boom en de reclining boeddha waren erg de moeite waard. Tip: ga eerst naar Thailand en daarna pas naar Cambodja, anders is er een kans dat het toch een tikje tegenvalt maar dat is een luxeprobleem ;)


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 29-02-2016

    Nairobi was in 2010 nog een prima stad om kort in te verblijven, je kon er nog met goed fatsoen een taxi pakken en nog enigszins over straat lopen. Helaas is het momenteel hoe dan ook beter als je er vooral niet doorheen probeert te gaan omdat het wegennetwerk echt niet voorbereid was op een enorme toename van verkeer. De laatste keer dat ik de stad in probeerde te komen (december 2015) heeft me dat zeker 3,5 uur gekost omdat de auto's in feite ook nergens heen kunnen, en ik heb nog dagen zwarte zakdoeken gehad van alle uitlaatgassen. De stad is sowieso niet erg hartelijk, de mensen vaak kil en berekenend, maar toch had het altijd wel even wat om van uitzicht te kunnen wisselen en naar westerse maatstaven te kunnen winkelen, vooral de boekenwinkels zijn er echt fantastisch en een voorbeeld voor die in Nederland!


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 29-02-2016

    Zanzibar, de oude stad is leuk en de stranden zijn bijzonder mooi. Het houtsnijwerk is een van de meest kenmerkende dingen van de geschiedenis, samen met de Dhows die traag schommelen op het ritme van de golven. Er zijn wat leuke tentjes gekomen waar je lekker iets kan drinken, maar doe jezelf een lol en ga niet naar een Full moon party. Er was een strand, alcohol, volle maan.....en heel veel verveelde mensen (vooral heel veel meiden) omdat de sfeer er niet in zat. De cultuur is wat Zanzibar mooi maakt, en dat is iets wat waarschijnlijk nog maar een paar jaar te vangen is door het oog van de camera voordat het helemaal gecommercialiseerd is. Dus ga nu je nog kan!



    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 08 december 2016 18:06

      Mag ik vragen aan welke kant of plek je hebt gezeten ? Ik ben aan t kijken voor een hotel, maar welke plek zou je aanraden? Is t ook mogelijk om heel t eiland te zien ?gr Jane


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 08 december 2016 18:07

      Mag ik vragen aan welke kant of plek je hebt gezeten ? Ik ben aan t kijken voor een hotel, maar welke plek zou je aanraden? Is t ook mogelijk om heel t eiland te zien ?gr Jane


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 08 december 2016 18:07

      Mag ik vragen aan welke kant of plek je hebt gezeten ? Ik ben aan t kijken voor een hotel, maar welke plek zou je aanraden? Is t ook mogelijk om heel t eiland te zien ?gr Jane

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 29-02-2016 • meerdere keren gereisd, laatste keer in november 2015 • alleen • zelfstandig

    De Emiraten zijn echt een land apart, er is natuurlijk de rijke Arabische gastvrijheid en cultuur waarin je terecht komt, maar tegelijkertijd is het een doolhof van wolkenkrabbers die als paddenstoelen uit de grond schieten. Dubai heeft nog een mooie overgang van oud naar nieuw, maar Abu Dhabi was in mijn beleving koud en kil (ondanks dat het 40 graden was!) omdat de charme niet echt door de stad geweven zit maar echt op hoogtepunten samenkomt zoals in de moskee en in the Emirates Palace.
    Dubai, dat is de stad waar ik mijn hart aan heb verloren omdat ze echt moeite hebben gedaan om illusies op te zetten waardoor je je echt kan wanen in het oude Dubai, en je tegelijkertijd tussen de rijksten der aarde kan kuieren door de Malls. Mijn favoriete restaurant is Wafi Gourmet, waar ze authentiek Libanees eten serveren. Ik wou dat ze in Nederland een vestiging hadden zodat ik niet zo vaak terug hoefde...
    Al Ain is een schattig doorgangsstadje met een mooie palmtuin en nog een echte kamelenmarkt, en denk niet dat ze je geen kameel aan proberen te smeren omdat je toerist bent! Vooral de kleintjes zijn erg moeilijk om toch maar te laten staan.
    In Fujairah is niets te beleven en het strand is viezig, maar er zit een Indisch restaurant (new bombay restaurant) met de lekkerste Paneer en Mutton curry ooit die het helemaal goed maken.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Verenigde Arabische Emiraten:

    Dubai • Al Ain • Dubai desert

    Mijn Verenigde Arabische Emiraten beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 10
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 29-02-2016

    Kuala Lumpur is de ideale plek om wat voor reis in Azie dan ook te starten, als je nooit eerder in Azie geweest bent kom je hier in een warm bad terecht waardoor je niet gelijk een culture shock ervaart. Hoe vaker je in de stad bent, hoe fascinerender het wordt. Het is typisch dat je er haast de klok gelijk op kan zetten wanneer het gaat regenen (vaak tussen 2 en 4 's middags) en dat het dan met bakken uit de lucht komt vallen, en dat de rest van de dag niet stralender had kunnen zijn. Voor culinaire tripjes zit je er zeker goed met alle foodcourts etc. Je kan Kuala Lumpur (of Maleisie) niet verlaten voordat je Roti Canai met susu manis gehad hebt als ontbijt!


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren