13 reviews van Marjon de Melker

 • Geplaatst 26-11-2017

  Barcelona heeft alles dat je je van een stedentrip kunt wensen; een enorm winkelaanbod, hippe bars en restaurants, mooie pleintjes en terrasjes, gezellige straten, het strand, het heerlijke klimaat en de bergen in het achterland. En natuurlijk de Ramblas, de beroemde avenue met zijn straatartiesten, is op zich al een bezoek aan de hoofdstad van Catalonië waard. Wat deze stad van alle andere onderscheidt is de geweldige architectuur van Antoni Gaudí. Wij vonden de bizarre ontwerpen het hoogtepunt van ons bezoek aan Barcelona. Casa Milá, Casa Battló, la Sagrada Família, Parque Guell, alles wat we hebben bekeken was indrukwekkend en verrassend.
  Wat aan een trip naar Barcelona niet mag ontbreken is een bezoek aan la Boquería, een unieke overdekte markt waar je urenlang rond kunt dwalen.  • 4 landen bezocht
   1 review
   0 waarderingen
   Geplaatst op 26 november 2017 16:31

   Wat onwijs leuk allemaal! Is dat lieve meisje je dochterje? Dankjewel voor alle fijne info!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 26-11-2017

  Het hoogtepunt van een bezoek aan Chichicastenango is de prachtige kleurrijke markt aan de voet van de kerk Santo Tomás. De mooie stoffen die de Maya vrouwen verkopen, de sieraden, potten en pannen, maskers, tassen, de kruiden en het heerlijke fruit; alles draagt bij aan het beeld dat elkeen die hier is geweest zich voor altijd zal blijven herinneren.
  In Chichi zijn leuke intieme hotelletjes te vinden, met binnenplaatsjes die vol staan met aardewerken potten met bloeiende planten en struikjes.
  Tip: bezoek ook het meer van Atitlán, ruim 50 kilometer naar het zuiden. In de omliggende dorpjes (Panajachel, Sololá) vind je kleinere versies van de markt in Chichi.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 24-11-2017

  De Spaanse Pyreneeën hebben op ons een onvergetelijke indruk gemaakt. We hebben in de Sierra de Guara in het piepkleine dorpje Sipán een heerlijke vakantie beleefd. De dichtstbijzijnde stad, Huesca, is meer dan de moeite waard om te bezichtigen, al is het alleen maar om de prachtige hooggelegen kathedraal. De omgeving is vol van prachtige wegen en weggetjes waar je eindeloos kunt ronddwalen en de ene verrassing na de andere tegenkomt. De ene rivier nog mooier dan de andere, de meest idyllische picknickplekjes, de mooiste eeuwenoude bruggetjes, prachtige meren, romantische olijfboomgaarden, te veel om op te noemen. Een van onze hoogtepunten: zwemmen in Embalse de Vadiello.
  De Sierra de Guara is ook een ideaal gebied om (roof)vogels te spotten.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 24-11-2017

  Oaxaca is een gemoedelijk stadje, omringd wordt door bergen, dat rijk is aan koloniale erfenissen.
  Voor ontwikkelingsorganisatie Horizon Holland heb ik een project voor straatkinderen gefotografeerd. Het project gaf jonge kinderen een kans op werk in de toekomst en het heeft me de keerzijde van de stad laten zien.
  In de maanden dat ik in Oaxaca verbleef ben ik gaan houden van de sfeervolle straten, het heerlijke eten, de markten, de mooie kleurige huizen, de pleintjes, het Zocalo, de schitterende Santo Domingo kathedraal en natuurlijk de hartelijke lieve mensen. Voor wie cultuur wil snuiven is er een stukje buiten de stad een archeologisch gebied, Monte Alban, erfgoed van de Azteken.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 24-11-2017

  Na de overweldigende natuurpracht van Bretagne gezien te hebben is het moeilijk om een evenzo mooi gebied te vinden, maar Normandië komt dicht in de buurt. De kust van Normandië biedt prachtige vergezichten, er zijn geweldig mooie wandelroutes uitgezet en er is een groot aantal sfeervolle steden waar heerlijk geshopt en gedineerd kan worden :-)
  Mooie plekken in Normandië zijn: Côte d'Albatre, Mont St-Michel, natuurpark Boucles de la Seine Normande, la Roche d�39;oetre, le Bois des Aigles en natuurlijk spectaculair Etretat.
  Ons favoriete stadje: Honfleur; schilderachtig, sfeervol en al sinds eeuwen geliefd door kunstschilders (veel galeries).


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren