26 reviews van Mark Janssen

  • Geplaatst 20-11-2017 • gereisd mei 2017 • 2 weken lang • met familie • zelfstandig

    Met een half uurtje rijden passeren we de grens met Belgie. Een erg gezellig land om dagtripjes te doen als een bezoek aan Antwerpen, Brussel of Gent. In Antwerpen kan je de auto gratis parkeren langs de Schelde. Leuke plekjes in Antwerpen zijn de Meire, de groenplaats en de grote markt. Een speciaalbiertje drinken bij 't Elfde gebod is ook echt een aanrader. Een cafe vol met mariabeelden. Een leuk cafe om eens te bezoeken. Naast de mooie oude steden zijn we ook vaak te vinden aan de Belgische kust. Een van onze favorieten plaatsen is Oosteinde. Het strand is vrijwel identiek aan die van Nederland. Al met al een prima land voor een kleine vakantie of dagtripjes.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in België:

    Brussel • Gent • Antwerpen

    Mijn België beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 5
    • Eten: 5
    • Stranden: 5

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 20-11-2017 • gereisd december 2016 • langer dan een maand • met vrienden • zelfstandig

    Voor iedereen wat wils in Oostenrijk. Wij zijn verschillende keren naar Oostenrijk geweest in de winterperiode. Heerlijke uitgestrekte pistes in het Zillertal. Afgelopen jaar verbleven wij in Fugen. Iedere ochtend vertrekt vanuit daar de skibus naar Hochfugen wat gelegen is aan het Zillertal. Het was niet mijn eerste keer in Oostenrijk. Ook heb ik Gerlos, Mayrhofen en Solden al een keer bezocht. Leuke skigebieden met leuke apreski. Naast het Zillertal bevindt zich de grote stad Innsbruck, waar we altijd op vliegen. Ook in de zomerperiode is Oostenrijk erg mooi om naar toe te gaan. Mooie wandelingen door de bergen zijn dan ook een van onze favorieten.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Oostenrijk:

    Hochfugen  • Zillertal • Innsbruck

    Mijn Oostenrijk beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 20-11-2017 • gereisd juni 2017 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Dit is een van mijn favorieten! Wat hebben wij hier een topvakantie gehad. We zijn begonnen op Jakarta. Vanuit hier zijn we met de trein naar Bandung afgereisd. Hier hebben we de Perahu bezocht. Vanauit Bandung zijn we verder gereisd per trein naar Yogjakarta. Wat een vette reis was dit. De trein trekt door de prachtige rijstvelden in 9 uur vanuit Bandung naar Jogjakarta. In Jogjakarta hebben we de Borubadur en Prambanan bezocht. Na een week op Jogjakarta hebben gezeten zijn we per vliegtuig naar Bali gevlogen. Een prima eiland om te reizen. De temperatuur is prima en je hebben erg veel mooie en uitdagende activiteiten om te doen. Ook is Gili T een aanrader! Gili T is een van de drie gili eilanden. Gili T is een rustig mooi bounty eiland waar toch van alles te beleven valt. We hebben daar voor ongeveer 3 euro een snorkelset gehuurd en na een kwartiertje snorkelen kwamen we al een grote schildpad tegen Top land om te reizen in ongeveer 4 weken.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Indonesië:

    Yogjakarta  • Bandung  • Gili Trawangan

    Mijn Indonesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 20-11-2017 • gereisd juli 2014 • 3 weken lang • met familie • zelfstandig

    Italie heeft grote geschiedenis dat op erg veel plekken is terug te zien. Voor de toerist is het een erg veelzijdig land. Van de mooie wijnvelden in Toscane tot de mooie stranden van Sicilie. Wij vonden de stad Pisa niet heel erg bijzonden. Naast de scheve toren heb je verder niet echt veel. Vanuit Pisa hebben we een auto gehuurd en hebben we de steden Florence, Lucca en Sienna. Luca is een prachtige oude stad. Fietsen over de stadsmuren was top. Toen we in Florence waren was het erg warm. Een aanrader is om de stad in de morgen te bezoeken. Italie is prachtig! Van de mooie oude steden tot het zeer toeristische Gardameer. Bij het Gardameer verbleven we bij Lazise. Erg leuke plek maar wel erg toeristisch. De mensen in Italie zijn vriendelijk, het eten is heerlijk en alles is zeer goed betaalbaar. Heel fijn land om in te reizen met over het algemeen een heerlijk klimaat.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Italië:

    Gardameer • Rome • Viareggio

    Mijn Italië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 20-11-2017 • gereisd april 2017 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Wat was het vet om rond te reizen in Zuid-Afrika. We zijn begonnen in Johannesburg. Vanuit hier zijn we het binnenland ingetrokken en hebben we verschillende townships bezocht in de buurt van Groblersdal. Erg confronterend om een keer gezien te hebben, maar wat bijzonder. Een Nederlands stel die zich hier heeft gevestigd heeft ons rond geleid. Na de townships bezocht te hebben zijn we door gegaan naar Kruger. Een erg groot natuurpark waar je bijna met zekerheid de big five kan spotten. Boek hier van tevoren een mooie accommodatie, ter plekke kan je alle safari's regelen. Ik zou het niet aanraden dit vooraf te doen bij een reisbureau omdat je dan meer geld kwijt bent. Je kan zowel met een gids door het Krugerpark als op eigen vervoer. Na Kruger hebben we een tussenvlucht gepakt naar Kaapstap. Deze twee steden verschillen erg veel met elkaar. Een hele vette stad, maar enigszins een beetje verwesterd.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zuid-Afrika:

    Johannesburg • Krugerpark • Kaapstad

    Mijn Zuid-Afrika beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: 6

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren