26 reviews van Marrit van Esch

 • Geplaatst 26-04-2019

  Dichtbij Nairobi ligt het stadje Machakos. In vergelijking met Nairobi een stuk rustiger en vriendelijker. Nairobi heeft twee kanten; de grote welvarende stad en Kibera, de sloppenwijken. Erg lang hebben we hier niet rondgekeken, Nairobi had ons weinig te bieden. Door de ligging van het vliegveld kwamen we onderweg dan ook niet langs veel welvarende plekken, eerder minder welvarend. Machakos kent weinig toeristen en is daarom een perfecte plek om het echte leven te ontdekken. Alhoewel ons hotel erg goed was en in een goede buurt lag, was er in de nabije omgeving nog veel te wensen over. We hebben ons vermaakt op de markt, waar de vrouwen kleurrijke manden weven die ze gebruiken door om hun voorhoofd te binden en zo zware spullen te tillen. Fruit, groente en vis ligt vers voor je klaar en Mzungu's (blanken) zijn een groot vermaak onder de lokale bevolking. Ik heb hier gewerkt als juf samen met Keniaanse studenten, het is het zeker waard om in Kenia vrijwilligerswerk te gaan doen.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 26-04-2019

  Split is een mooie uitvalsbasis om naar de omliggende eilanden, zoals Brac, te gaan. Met de ferry ben je er zo en het eiland heeft veel te bieden. In Bol, het stadje aan de zuidkant van het eiland, zijn veel hotelletjes en campings te vinden. Verwachte geen luxe campings, het is veelal terrasachtig met onverharde plekken en weggetjes tussendoor. Sinds 2016 is er een nachtclub die een vergunning heeft om de gehele nacht muziek te draaien. En hard! Na een nacht op de camping aan het strand, zijn we wat hoger gelegen gaan kamperen. Het eiland staat bekend om Zlatni Rat, een puntig strand met helder water en erg veel wind. Als je het niet erg vind om je zwemband elke tien minuten op te halen, zou ik hem meenemen, laat anders maar gewoon thuis. Het strand biedt wel veel verschillende watersporten aan en ook met eigen zeilboot kun je hier komen om dan wel te ankeren, dan wel in het kleine haventje aan te meren. De quadtour over het eiland is een leuke aanrader, maar denk erom dat je als meer ervaren quad rijder wellicht tussen langzamere medereizigers zit, aan wie het tempo wordt aangepast.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 26-04-2019

  Een droom die uitkomt; Venetië bezoeken. De Italiaanse versie van Giethoorn, met veel geavanceerdere middelen tot transport, bijvoorbeeld de open of overdekte busbootjes, de speedboten (James Bond?) en de prachtige gondels, met zijn Italianen in gestreept pakje, die je door de allernauwste straatjes peddelen. Venetië is druk, erg druk, maar het geeft niet. Iedereen is er om de schoonheid van de stad te bezoeken. Verdwaal in de kleine straatjes en eet Italiaans schepijs. Bezoek ook Murano! Het eiland van de glasblazers. Als een grote glazen schaal lastig is om mee te nemen, koop dan een kleinigheidje, die zijn redelijk betaalbaar. Vanaf het San Marcoplein kijk je je ogen uit naar alle beeldhouwwerken en gebouwen om je heen. Wandel over de bruggen en zie het Canal Grande, terwijl je vast bedenkt welke smaak pasta je deze avond gaat nemen.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 26-04-2019

  Voor het eerst in de bergen, en dan deze bergen! De Dolomieten liggen vast aan de Alpen, maar ze verschillen enorm. De Dolomieten bestaan meer uit rechtopstaande rotsformaties, waar je tussen kunt wandelen, authentieke spaghetti kunt eten en rijdt tussen de wintersportdorpjes, die in de zomer weinig wintersporters herbergen. Rijd bijvoorbeeld naar Cortina D'ampezzo, zie de verlaten skischans staan, of ga op zoek naar de top van de Marmolada, de hoogste berg van de Dolomieten. Hint; hij is makkelijk te spotten van vele punten, het is immers de hoogste die er staat! Gebruik de skiliftjes die nu als kabelbaan dienen en kijk uit over het prachtige berggebied vanaf de Monte Cristallo. Veel is zelf met de auto bereikbaar. Ben je avontuurlijk? Er zijn veel toeristen die komen om te motorrijden, wielrennen of andere actieve sporten te beoefenen. Kijk dus wel goed uit op de weg.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 26-04-2019

  Een geweldig nationaal park, dat in de hete zomermaanden wel temperaturen kan behappen van 37 graden. Zorg dat je of goed voorbereid bent, of een goede dag uitkiest om hierheen te gaan! Wandelen en flauwvallen is geen goede combinatie. Het park is drukbezocht en daarom sta je al in de rij als je om half 8 aankomt. Hier kun je niet omheen, maar je kunt wel een van de minder bekende routes doen in het park. De standaardroute begint halverwege, neem het treintje helemaal naar boven en wandel helemaal terug. Als je erop wilt wachten, kun je het bootje nemen over het grootste meer en wandel je daarna weer verder. De watervallen zijn fantastisch, van kleintjes tot gigantische, al heb je daar wel wat water voor nodig. In de droge periode, kan het zijn dat er een pietluttig straaltje naar beneden klatert. Alsnog is het een indrukwekkend gezicht.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren