4 reviews van Martine Statema

 • Geplaatst 28-01-2016

  In het Great Barrier Reef heb ik mijn eerste duikervaring mee mogen maken! Wat ongelofelijk spannend was. Ik deed een introductieduik, wat inhoudt dat je maximaal 12 meter onder water gaat. Met een boot met een duikinstructeur en een hele groep gingen we eerst een aardig stuk varen. Onderweg werd er wat over de theorie verteld en vervolgens was het al zo ver! Mijn eerste duik in het Great Barrier Reef…. Helaas was het niet zo’n goede ervaring want ik kon mijn ademhaling niet goed onder controle houden dus ik raakte in paniek en ben gelijk weer naar boven gegaan. Gelukkig was de duikinstructeur heel behulpzaam en zijn we een stukje verder gaan varen en heeft hij mij toen nog persoonlijk geholpen. Samen gingen we duiken en ik voelde me een stuk rustiger…. Wat een gave ervaring! Het koraal en de vissen zijn zo mooi in het Great Barrier Reef… ook nog een zeeschildpad gespot, kortom top!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 28-01-2016

  Tijdens een trip naar Brazilië kan een bezoek aan de Iguazu Falls zeker niet ontbreken! Zelf heb ik hier 2 dagen rondgebracht en dat is ook zeker wel de moeite waard. Wij hebben één dag uitgetrokken voor het Braziliaanse gedeelte en één dag voor het Argentijnse gedeelte. Wat een mooi natuurschoon en wat een gave ervaring! Aan de Braziliaanse kant heb je één hele grote waterval en aan de Argentijnse kant zijn het vele kleine watervallen. Aan beide kanten worden boottrips en dergelijke aangeboden, echter is de Argentijnse kant een stuk goedkoper. Dus als je wat wil boeken, doe het dan aan de Argentijnse kant!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 28-01-2016

  Met oud & nieuw heb ik deze levendige stad mee mogen maken. Het is zeker de moeite waard om hier de jaarwisseling door te brengen! Echter wil ik iedereen aanraden om vroegtijdig een accommodatie te boeken, aangezien de prijzen erg kunnen oplopen naarmate het december wordt. Met vroegtijdig bedoel ik oktober of zelfs nog eerder. Iedereen wil uiteraard het vuurwerk zien bij de Harbour Bridge, het is daarom raadzaam om hier al om 9:00 uur in de ochtend naar toe te gaan. Zo hadden wij ook een plekje bemachtigd bij het Oprah House. Perfecte spot en we konden hier heel de dag feesten en op een kleedje zitten in het zonnetje om zo af te wachten tot het moment...... 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3....2...1 en HAPPY NEW YEAAAARRR!!!! Vervolgens barste het feest los en zag je een enorm mooie vuurwerkshow! Wat een bijzonder moment, mensen hadden de tranen in hun ogen. Zo'n mooie setting en prachtig vuurwerk. Ik wil jullie zeker aanraden om hier eens oud&nieuw mee te maken. Daarnaast is Sydney ook erg mooi met haar mooie stranden en uitgestrekte centrum.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 28-01-2016 • gereisd juni 2009 • 3 weken lang • met vrienden • zelfstandig

  Ruim 3 weken ben ik door het prachtige Thailand getrokken met een vriendin van mij. Om te beginnen in Bangkok.. een super drukke stad, die 24 uur per dag en 7 dagen per week levendig is. Deze stad heeft zeker veel indruk op mij achtergelaten. Het verkeer is altijd druk, auto's en tuktuks vliegen door de stad, markten en winkels zijn altijd open en er wonen enorm veel mensen.
  Met een tuktuk zijn we dan ook uiteraard door de Koh San Road gegaan, dé backpacker straat van Bangkok. Je kijkt hier je ogen uit met al die kraampjes en eettentjes. Wanneer je cultuur wilt snuiven, ga dan naar de Grand Palace; dit is de grootste tempel van Thailand.. uiteraard ook heel toeristisch maar zeker een bezoekje waard!

  Na Bangkok zijn we met de nachttrein naar Chiang Mai vertrokken. Dit was sowieso al een hele belevenis.. een hele oude trein en 's avonds werden de bedden voor ons opgemaakt, echter is het niet bepaald comfortabel en heb ik niet veel kunnen slapen in zo'n boemeltrein. In Chiang Mai zijn we met olifanten door de jungle geweest. Het klinkt heel leuk maar in werkelijkheid worden deze dieren mishandeld om zo maar hun ritje te lopen. We zagen Thaise mensen met stenen naar de baby olifantjes gooien en wanneer een olifant niet gehoorzaamde werd er met een stok met een stalen punt in hun hoofd gestoken. Ik vond dat erg aandoenlijk om te zien en heb achteraf spijt dat wij deze toer hebben geboekt.

  Na Chiang Mai zijn wij naar Phuket gevlogen. Een mooi eiland met vele vriendelijke mensen. Uiteraard hier ook de thaise massages uitgeprobeerd. Een hele ervaring voor weinig geld. Ook naar het strand geweest waar de beach is opgenomen. Wanneer je zo'n boottochtje maakt, wordt je helemaal vrolijk van het helder groenblauwe water en de mooie witte stranden.

  Vervolgens zijn we gaan eilandnoppen, waarvan Koh Tao er 1 eiland van was waar we het langst zijn geweest. We zaten hier op een prachtig resort voor weinig geld (18 euro per nacht inc. ontbijt). Hier kan je heerlijk genieten van alle mooie stranden en genieten bij een van de vele strandtentjes.

  Onze reis eindigde weer in Bangkok. Als afsluiter heb ik hier een Thaise kookcursus gedaan. Dit is zeker een aanrader! Bij een Thaise man thuis heb ik verschillende gerechten gemaakt en je kreeg ook een kookboekje mee naar huis. Kan ik thuis nog eens een Thaise curry of Pad thai chicken maken.

  Thailand was voor mij een heerlijke vakantie! De mensen lachen altijd vriendelijk, eten en overnachten is super cheap en daarnaast is er ook genoeg cultuur te snuiven!

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Thailand:

  Bangkok • Phuket • Koh Tao

  Mijn Thailand beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
  • Gastvrijheid: 8
  • Natuur: 7
  • Eten: 8
  • Stranden: 9

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren