14 reviews van Maud Grubben

 • Geplaatst 31-10-2017 • gereisd augustus 2017 • 1 week lang • met familie • zelfstandig

  Oostenrijk wordt over het algemeen gezien als een wintersportbestemming, maar is zeker net zo mooi in de zomer! Tirol is mijn favoriete gebied in Oostenrijk, want hier zit je midden in de bergen. Neem eens een skilift omhoog en wandel omlaag, vaak staan hier een boel wandelroutes aangegeven op verschillende niveaus! Oostenrijk is dus echt niet alleen voor de gevorderde wandelaar, maar ook lichte hikes kunnen hier worden gedaan. Een andere aanrader is de Krimmler Watervallen. Ga hier niet direct omhoog, de waterval op, maar loop hier bij binnenkomst van het park even naar links, juist omlaag. Hier zie je waar de waterval uitkomt, super indrukwekkend!

  Het eten in Oostenrijk is ook ontzettend goed, en als je een beetje goed kijkt zul je hier niet meer dan een tientje voor een hoofdgerecht kwijt zijn. Tevens zijn de mensen ontzettend vriendelijk. Het enige wat in mijn inziens minder te vinden was in Oostenrijk (tirol), waren de bezienswaardigheden. Deze vindt je in Wenen natuurlijk wel. Echter ben je in tirol ook helemaal niet op zoek naar bezienswaardigheden als je zulke natuur om je heen hebt.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Oostenrijk:

  Krimmler wasserfalle  • Gerlos  • Tirol

  Mijn Oostenrijk beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
  • Gastvrijheid: 8
  • Natuur: 10
  • Eten: 8
  • Stranden: N.v.t.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 31-10-2017

  Bretagne is een prachtig stuk in Frankrijk! Er is echter één groot nadeel, het weer. Je hebt hier pech mee, of je hebt hier geluk mee. Je kan best wel flinke regendagen hebben hier, en dat is natuurlijk jammer. Wanneer het weer echter mee zit, kan je genieten van prachtige wandelingen, schattige dorpjes en heerlijk bourgondisch eten. Wat leuk is om te zien, is hoe erg eb en vloed hier is. De zee trekt zich zo ontzettend ver terug, dat er wel een half uur lopen verschil in kan zitten.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 31-10-2017

  Na 3 uurtjes vliegen beland je in een totaal andere wereld. Je komt echt in het authentieke Marokko, waar het nog niet is overspoeld met toeristen. Verblijf in een Riad in de mediana (Fes-el-bali), dit is namelijk veruit de leukste 'wijk' van Fez. Wij verbleven in Riad dar Pierre. Dit is zeker een aanrader met het prachtige dakterras, mooi zwembad en heerlijk ontbijt. Breng vooral een bezoekje aan de Tannery, dit is namelijk erg indrukwekkend, maar bereid je wel voor op de stank die hieromheen hangt. Breng verder een bezoekje aan de blue gate, oude universiteit en de vele winkeltjes. Een aanrader qua eten is cafe Clock. Eet hier de befaamde kamelenburger en drink de lekkerste milkshakes!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 31-10-2017

  Zodra je naar Spanje met de auto gaat, neem dan zeker de kleine weggetjes door de Pyreneeën. Dit is al een bezienswaardigheid op zichzelf! Als je langer de tijd hebt, zou ik hier zelfs overnachten. Wandel door de bergen, kano over de rivieren en geniet van het prachtige uitzicht! Bezoek ook zeker een van de nationale parken, dit is zeker de moeite waard.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 31-10-2017

  De Sahara is een plek die je je niet kan voorstellen als je er niet bent geweest. Kilometers uitgestrekt met helemaal niks behalve zand en hier en daar een plant. Ga naar Merzouga en boek hier een camel tour. Het rijden op een kameel is al een ervaring op zichzelf! Vergeet echter geen sjaaltje tegen de opstuivende zand en de felle zon. Na twee uurtjes (wanneer je je benen echt wel begint te voelen) kom je aan in het berberkamp. Voor ons stond hier een heerlijke, typisch Marokkaanse maaltijd klaar. Wij waren er in Oktober, waardoor de woestijn in de nacht een heerlijke temperatuur van 10 graden heeft. Op het moment dat wij op de kameel stapten (rond een uurtje of 5) was het ook goed uit te houden met een temperatuur van 27 graden ongeveer. Sta 's ochtends extra vroeg op (tegen een uurtje of 6) zodat je de prachtige zonsopkomst kunt aanschouwen!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren