22 reviews van Max Gerrits

 • Geplaatst 19-05-2017 • gereisd december 2013 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

  Laos is een prachtig land dat nog niet bij iedereen op het lijstje staat die door Zuid-Oost Azië reist. Zeker wanneer je het vergelijkt met het drukke buurland Thailand. Wat mij persoonlijk erg beviel is dat de bewoners er nog niet zo aangepast zijn aan de toeristen. Het geheel voelt een stuk authentieker dan op veel plekken in o.a. Thailand. Je hoeft hier ook niet een wild uitgaansleven te verwachten. Eerder veel mooie natuur, leuke restaurantjes en kleine barretjes. Uitzondering hierop is misschien Vang Vieng wat door het tuben een beetje aandoet als party-oord. Maar oordeel niet te snel want Vang Vieng heeft veel meer te bieden dan alleen dit.
  Persoonlijk vond ik Luang Prabang en Si Phan Don (de 4000 Islands) de mooiste plekken van Laos.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Laos:

  Luang Prabang • Si Phan Don • Vang Vien

  Mijn Laos beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
  • Gastvrijheid: 9
  • Natuur: 9
  • Eten: 7
  • Stranden: N.v.t.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 10-05-2017

  Darwin is de plaats waar veel backpackers die eerst in Azië zijn geweest aan hun reis door Australië beginnen. Vanaf Bali is het slechts drie uurtjes vliegen. In Darwin zelf is erg weinig te doen. Er zijn wat hostels die ingesteld zijn op feestende jongeren, een paar winkels, restaurantjes. Maar echt sfeervol is het niet te noemen. Extreem duur daarentegen wel. Als backpacker kun je hier maar het beste snel op zoek gaan naar een baan want vermaken zul je je hier niet lang en je geld verdampt waar je bijstaat.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 01-05-2017

  KL is is een leuke stad om een aantal dagen rond te lopen. Echte bijzonderheden zijn er, op de beroemde Petronas Tower na, in mijn ogen niet echt. Uiteraard moet je deze gigantische torens wel bezoeken als je er toch bent. Eronder vind je een mall waarin je prima (Westers) kunt lunchen. Daarnaast kun je leuk eten met een uitzicht in de ronddraaiende KL-tower. En verspreid door de stad vind je midden tussen de gebouwen Hindoestaanse (?) tempeltjes.
  's avonds kun je het beste richting Chinatown gaan. Aangezien Maleisië nogal streng islamitisch is, betaal je je vaak de hoofdprijs voor een biertje. In Chinatown is het bier relatief goedkoop en heb je op straat erg veel leuke etensstalletjes met bijbehorende plastic stoeltjes. Erg schoon is KL/ Chinatown overigens niet, je zult er 's avonds gegarandeerd een paar beste ratten tegenkomen.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 01-05-2017

  Als je door Havana loopt (ik was er zelf in 2009) merk je dat dit honderd jaar geleden een van de mooiste steden van de Caribbean moet zijn geweest. Prachtige houten gebouwen in Spaans-koloniale stijl. Alleen sinds de komst van het communisme is er nul komma nul onderhoud meer verricht en lijken veel gebouwen hun beste tijd gehad te hebben. Eeuwig zonde! Hopelijk breken er voor de stad en haar bevolking betere tijden aan nu de verhouding met de USA verbeterd is.

  Fun facts: in Havana staat een replica van het Capitol net als in Washington, alleen wordt beweerd dat El Capitolio net 3 cm hoger is.
  In Havana en de rest van Cuba rijden oude Nederlandse stadsbussen rond met de Nederlandse bestemmingen er nog op.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 25-04-2017

  In Luang Prabang kom je helemaal tot rust. Midden door de stad stroomt een grote rivier met prachtige groene oevers met daarachter hoge rotsen. Of je nu gaat fietsen langs de rivieroever of gewoon geniet op een van de vele terrasjes, Luang Prabang zal je positief verrassen! ( kleine kanttekening: let bij het fietsen wel op dat je je tas niet in je mandje doet want er zijn wat zakkenrollers actief op brommers).
  Wanneer je het niet erg vindt om heel vroeg op te staan kun je 's ochtends vroeg getuige zijn van een bijzonder ritueel. In oranje kleden gehulde Boeddhistische monniken gaan symbolisch in een lange optocht bedelend voor voedsel langs de lokale bevolking.
  In Luang Prabang vind je trouwens opvallend leuke en goeie restaurantjes en dat kan op een reis door Azië erg fijn zijn. Een aanrader is de Utopia bar waar in de loop van de middag veel reizigers/toeristen samenkomen. Als je de zon hier ziet ondergaan snap je waarom dit veruit de meest populaire hangout van de stad is.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren