13 reviews van Melissa Sijm

 • Geplaatst 29-11-2017

  Duiken bij het great barrier reef was mijn eerste ervaring met duiken in het algemeen. Ik vond het dan ook best wel spannend! Ik ben dan ook voor een introductieduik gegaan om te kijken of ik het duiken leuk zou vinden.

  Ik vond het duiken supervet! De instructeur heeft ons zeer goed voorbereid op de duik, qua uitleg over de uitrusting, het ademhalen en de: wat als.. scenario's. Er was dan ook niks om mij zorgen over te maken!

  Uiteindelijk zijn we ongeveer een half uur onder water geweest voor het duiken. Daarna hadden we nog 2x de mogelijkheid om te gaan snorkelen.

  Ik denk dat het geld de duik waard is geweest als in: je moet eens gedoken hebben in het great barrier reef nu je er toch bent. Wel vond ik het best veel geld voor een korte duik die je doet en waar wij gingen duiken viel het rif mij wat tegen. Het is gewoon best wel beschadigd door de cycloon en de klimaatverandering en dat is helaas te zien. Maarrr het duiken zelf is iets dat ik zeker nog eens zou doen!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 29-11-2017

  Voor mijn gevoel kwam ik in Bali in een he andere wereld. Zo n verschil met thuis! Heel bijzonder vond ik de hindoeïstische cultuur. Samen met mijn ouders ben ik twee weken lang op bali verbleven in sanur and ubud. Ik vond sanur iets leuker, omdat ubud, vooral op straat, een stuk drukker en massaler is.

  Een echte aanrader is de gids: made darma van baligids.nl. Hij spreekt vloeiend Nederlands en rijdt je graag het eiland over. Hij is super flexibel. Je kunt volledig je eigen programma samenstellen en ook later wijzigen als je dat wilt. Hij vertelt ontzettend veel over de Balinese cultuur. Zo zijn we naar het traditionele balinese dorpje desa penglipuran geweest. Bovendien bracht hij ons naar verschillende tempels zoals tanah lot, een zilverfabriek, bijzondere watervallen, en verschillende rijstvelden.

  Bali is super divers en je verveelt je er geen moment. Zelfs met een ontspannen dagje aan het strand heb je uitzicht op prachtige tempels.

  Let op: wees voorzichtig met wat je eet en drinkt, want hoewel de restaurants ik sanur en ubud redelijk luxe zijn, worden toch veel mensen ziek van het eten. Regelmatig je handen was en letten op wat je eet in bali is belangrijk!

  Uitgaanstip: skybar in Kuta. Een bar in de hoogte met verschillende verdiepingen en muziek.
  Eettip: three monkeys, zit in ubud en sanur en het eten is er erg goed


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 29-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in augustus 2017 • met familie • zonvakantie

  Viva la france! Mijn beste vakanties in Frankrijk waren de vakanties dat ik twee weken in een kant-en-klare tent van vacancoleil op een camping in Frankrijk stond.

  De mooiste plekken waar ik ben geweest waren aan het lago maggiore meer. Heerlijk om daar te gaan kanovaren,in bomen te klimmen of te badmintonnen. Zelfs als het een dagje regende vond ik dat niet erg. Heerlijk in de tent zitten als het regende. Dat is voor mij het ultieme vakantiegevoel!

  Eén van de vetste ervaringen die ik heb gehad in Frankrijk was paraglyden in Jura. Doodeng natuurlijk om zomaar van een berg af te springen, maar het was zooo vet! Je hebt een heel mooi uitzicht en je voelt je heel even zo vrij als een vogel.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Frankrijk:

  Jura • Lago Maggiore  • Parijs

  Mijn Frankrijk beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
  • Gastvrijheid: 7
  • Natuur: 9
  • Eten: 8
  • Stranden: 8

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 29-11-2017

  Sydney heeft alles wat je kunt bedenken. Het is niet voor niets een wereldstad. Toch missen veel delen van Sydney iets dat Melbourne naar mijn mening wel heeft: sfeer. De sfeer van kleine straatjes, geheime barretjes en dakterrasjes. Sydney is best wel massaal. Je moet echt een deel buiten het cbd gaan, voordat je iets meer sfeer voelt.

  Wel hou ik erg van de stranden rondom Sydney, vooral manly en bondi beach.
  Verder is het aan te raden om naar the botanical gardens te gaan, de harbour bridge en naar het oudste deel van de stad rondom kings cross.

  Een andere tip is de blue mountains! Wij hebben een supermooie loop naar een waterval gedaan. Het was 33 graden en afzien, maar het was her zeker waard!
  Voor goedkoop fruit en souvenirs is het aan te raden een bezoek aan sydneys paddys market te brengen en dit op te eten in het hyde park.

  tip voor een goed hostel: wake up! Schoon, gezellig en 1 minuut lopen van centraal.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 29-11-2017

  Hoewel naar mijn idee in Cairns zelf niet héél veel te beleven is, is het een relaxte plek om je trip langs de oostkust te beginnen. Zo heb ik veel bij de lagoon gehangen, waar je heerlijk verkoeling kunt zoeken in een mooi bad en waarbij je uitzicht hebt op de zee.

  Vanuit cairns kun je een tour boeken naar cape tribulation, een regenwoud, wat leuk is om te doen. Wij hebben daar een krokodillencruise gedaan en ook écht krokodillen gezien, en zijn naar een wildlife sanctuary in port douglas geweest waar je verschillende dieren kon zien en vasthouden zoals koala's. Ook hebben we een wandeling gedaan in cape tribulation. Deze route vond ik wel iets te kort; je kon deze op badslippers doen.

  Ook heb ik vanuit cairns een introductieduik in het great barrier reef gedaan. Dit vond ik heel vet! Voor de hoge prijs die je betaalt voor het duiken is het wel wat aan de dure kant (het duiken totaal duurde ongeveer een half uur), maar als je nog nooit gedoken hebt is het heel gaaf!

  Uitgaanstip: nachtclub gilligans met verschillende stages: een zaal, basement en buitengedeelte. Voor ieder wat wils!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren