26 reviews van Michelle Kuipers

 • Geplaatst 02-11-2017

  Deze tempel is prachtig. Je hebt een ontzettend goed uitzicht, onder andere naar de vulkaan Merapi toe. Zeker aan te raden is om te gaan bij zonsopkomst, want dan heb je veel tijd om zonder drukte foto's te kunnen maken. Met zonsopkomst is het natuurlijk ook een stuk mooier!
  Een tip: Als je er bent in mei, kijk dan even wanneer Waisak is. Dit is het lichtjesfestival in de Borobudur. Je ziet dan ook heel veel boeddhistische monniken, en samen met hun vier je dit feest. Het is een prachtig gezicht om de lichtjes omhoog te zien gaan in een soort van ballonnen. Je kan hier ook zelf aan mee doen, je kan daarvoor een kaartje kopen. Dit is zeker de moeite waard!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 02-11-2017

  Jakarta is een drukke stad, met ontzettend veel verkeer. Doordeweeks kan het zo zijn dat je de hele dag in de file staat. Hoewel de meeste mensen Jakarta overslaan, heeft het veel mooie historische gebouwen. Veel Nederlandse invloeden zijn hier te vinden.
  Wat ik zeker zou aanraden, is om naar de thousands islands te gaan. Die liggen dichtbij Jakarta. Je kunt hier ontzettend mooi snorkelen, of gewoon lekker aan het strand liggen. Deze eilanden zijn zeker de moeite waard! Prachtige stranden zijn hier te vinden!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 02-11-2017

  Deze stad is in een woord geweldig. Rijke historie, gezelligheid, en ontzettend goed eten. In een paar dagen kun je de hoogtepunten bekijken. Wel is het overal druk. Overal lange rijen, of je nou voor het Forum Romanum staat, of het Colosseum. Het Pantheon en de Trevi-fontein zijn ook erg mooi, en deze zijn gratis. Al deze dingen hebben een prachtige historie, en het is erg leuk om hier meer over te leren. Verder kan ik het aanraden om een Roma pass te kopen. Hiermee kan je gratis met het openbaar vervoer, heb je bij de meeste toeristische dingen geen wachtrij en het is ontzettend handig. Ook zit er een kaart bij. Het is dus ontzettend handig dat je niet in de rij moet staan, want die rijen zijn ontzettend lang. Verder is het handig om te weten dat het Forum Romanum twee ingangen heeft, een vanaf het palatine hill, en een vanaf het Forum Romanum.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 02-11-2017

  Kuala Lumpur is een ontzettend grote stad. Totaal anders dan andere landen. Alles is ontzettend goed geregeld. Je kan overal ontzettend snel komen met een Uber, en dit is ook erg goedkoop. Een paar dagen is genoeg om alle hoogtepunten te bekijken. De Menara toren voor het mooie uitzicht, de Petronas Twin Towers en natuurlijk de Batu Caves. Een aanrader is om dichtbij Jalan Alor in Bukit Bintang te overnachten. Hier is het 's avonds namelijk het gezelligst. Goede sfeer, overal leuke restaurantjes, en op straat ook allemaal kraampjes met vers fruit, ijs, en allemaal rare dingen die je kan eten. Het eten is echt ontzettend goed, en dat al voor maar een paar euro! Wat ook erg leuk is om te doen, is om 's avonds naar een rooftop bar te gaan. En er zijn ook een paar rooftop bars tegenover de Petronas Towers, waarvan je een prachtig uitzicht hebt over deze torens. Erg mooi!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 02-11-2017

  Bangkok, de hoofdstad van Thailand. Het is een erg drukke stad. Je moet soms goed uitkijken waar je loopt, maar het is vooral een ontzettend leuke stad. Er is ontzettend veel te doen, maar alles is wel erg toeristisch. Wat ik kan aanraden zijn de tocht naar de floating market, en de trein market. Dit is toch ontzettend bijzonder om te zien. Verder wat ik echt heel bijzonder vond, is een fiets tour! Je gaat op de fiets door de raarste lokale plekjes, en je bezoekt onbekende maar heel mooie tempels, marktjes en chinatown. Ik heb het bij Co van Kessel gedaan, en deze kan ik zeker aanraden. Ze weten echt alles wat je wil weten, ze zijn erg enthousiast en ze zorgen goed voor je.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren